Noul Ierusalim

  Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. – Apocalipsa 21:2

  Mulţi creştini încă cred că Israelul va juca un rol crucial în scenariul escatologic al timpului sfârşitului. Pentru ei, profeţiile Vechiului Testament despre restaurarea Ierusalimului şi stabilirea împărăţiei mesianice (Zah. 12-14) se vor împlini literal. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, statul Israel ar trebui întemeiat şi templul din Ierusalim, reconstruit în locul său de la început, pe Muntele Moria (2 Cron. 3:1).

  Theodor Herzl (1860–1904) a fost un jurnalist şi activist politic austro-ungar. El a fondat Organizaţia World Zionist şi a promovat migraţia iudaică în Palestina pentru a forma statul iudaic. A murit în 3 iulie 1904, dar în general este considerat părintele statului Israel, creat 44 de ani mai târziu.

  În cartea lui foarte cunoscută, The Late Great Planet Earth (1970), Hal Lindsey sugera că, în 1984, a început numărătoarea inversă profetică şi 40 de ani mai târziu (c. 1988) avea să înceapă aşa-zişii şapte ani de strâmtorare, la sfârşitul cărora (c. 1995) avea să vină Hristos pentru a domni în mod literal pe tronul de la Ierusalim. Dar toate aceste date au trecut şi nu s-a întâmplat nimic. Ce a fost greşit în interpretarea lui Lindsay?

  În Daniel 9, Gabriel a vorbit despre reconstruirea Ierusalimului şi a templului la sfârşitul celor 70 de ani de captivitate babiloniană (Dan. 9:2). Acesta a fost punctul de început pentru cele 70 de săptămâni din Daniel 9:24-27 şi a celor 2 300 de zile simbolice din Daniel 8:14. Dar nicăieri în Biblie nu se vorbeşte despre înfiinţarea destul de recentă a statului Israel, ca punct de începere pentru perioada profetică de la sfârşitul timpului, aşa cum sugera Lindsay. Multe profeţii din Vechiul Testament despre restaurarea Ierusalimului şi a templului au fost împlinite de evrei când s-au întors din captivitatea babiloniană, aşa cum este descris în cartea Ezra şi Neemia.

  Aşteptarea escatologică nou-testamentară nu este legată de statul Israel şi de Orientul Mijlociu. Ea este mai degrabă o realitate cerească. Avraam a aşteptat cetatea cerească „al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu” (Evr. 11:10). Copiii lui Dumnezeu din toate veacurile şi din toată lumea Îi vor sluji înaintea tronului din templul ceresc (Apoc. 7:15) în Noul Ierusalim (Apoc. 21:2). Şi aceasta este moştenirea noastră glorioasă!

  Noul Ierusalim - 2018. Aşteptarea escatologică nou-testamentară nu este legată de statul Israel şi de Orientul Mijlociu. Ea este mai degrabă o realitate cerească. Avraam a aşteptat cetatea cerească „al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu”. Copiii lui Dumnezeu din toate veacurile şi din toată lumea Îi vor sluji înaintea tronului din templul ceresc în Noul Ierusalim.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...