Articolul precedentSă mergem pe calea Sa
  Articolul următorLimită de viteză

  Oaia Dolly

  Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. – Ioan 1:3-4

  Dumnezeu este Sursa vieţii, a cărui cuvânt puternic a adus la existenţă toate fiinţele create din tot universul Său vast. „Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii lui. […] Căci El zice, şi se face; porunceşte, şi ce porunceşte ia fiinţă” (Ps. 33:6,9). Fiind doar nişte creaturi, fiinţele umane sunt incapabile să creeze orice formă de viaţă. Chiar şi aşa, oamenii au manipulat genetic formele de viaţă existente.

  Pe 5 iulie 1996 s-a născut oaia Dolly, după o serie de experimente genetice şi reproductive, implementate de Institutul Roslin din Edinburg, Scoţia. Ea a fost clonată dintr-o celulă luată din glanda mamară a oii Finn Dorset, de şase ani, şi dintr-un ovul luat de la o oaie scoţiană cu faţa neagră. De atunci multe alte mamifere mari au fost clonate cu succes. Aceste experimente ar putea deschide uşa pentru crearea unei generaţii noi de oameni modificaţi genetic.

  Deja în februarie 1997, preşedintele Bill Clinton a cerut Comisiei Consultative American National Bioethic să studieze chestiunile legale şi etice implicate. Comisia a concluzionat că era „inacceptabil moral care oricine din sectorul public sau privat, fie într-un mediu de cercetare sau clinic, să încerce să creeze un copil folosind clonarea prin transferul nucleului celular somatic.”

  În 11 noiembrie 1997, în Declaraţia Universală UNESCO privitoare la Genomul Uman şi Drepturile Omului se afirma: „Practicile care sunt contrare demnităţii umane, cum ar fi clonarea reproductivă a fiinţelor umane, nu trebuie permise.” În ianuarie 1998, preşedintele francez Jacques Chirac a făcut apel la interzicerea globală a clonării umane. Dar cât timp va ţine seamă de aceste restricţii comunitatea ştiinţifică?

  Fără îndoială, multe experimente genetice au ajutat la rezolvarea problemelor genetice considerate în mod tradiţional incurabile. Dar alte astfel de experimente devin o lipsă de respect faţă de Dumnezeu şi de creaţia Lui uimitoare, care la început era „foarte bună” (Gen. 1:31). Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu a creat omenirea după chipul şi asemănarea Sa (Gen. 1:26) şi ar trebui să respectăm acest lucru ca atare. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie Dumnezeu şi creaţia Lui să rămână aşa cum a intenţionat El la început.

  Oaia Dolly - 2018. Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu a creat omenirea după chipul şi asemănarea Sa (Gen. 1:26) şi ar trebui să respectăm acest lucru ca atare. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie Dumnezeu şi creaţia Lui să rămână aşa cum a intenţionat El la început.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...