Articolul precedentSă mergem pe calea Sa
  Articolul următorLimită de viteză

  Oaia Dolly

  Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. – Ioan 1:3-4

  Dumnezeu este Sursa vieţii, a cărui cuvânt puternic a adus la existenţă toate fiinţele create din tot universul Său vast. „Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii lui. […] Căci El zice, şi se face; porunceşte, şi ce porunceşte ia fiinţă” (Ps. 33:6,9). Fiind doar nişte creaturi, fiinţele umane sunt incapabile să creeze orice formă de viaţă. Chiar şi aşa, oamenii au manipulat genetic formele de viaţă existente.

  Pe 5 iulie 1996 s-a născut oaia Dolly, după o serie de experimente genetice şi reproductive, implementate de Institutul Roslin din Edinburg, Scoţia. Ea a fost clonată dintr-o celulă luată din glanda mamară a oii Finn Dorset, de şase ani, şi dintr-un ovul luat de la o oaie scoţiană cu faţa neagră. De atunci multe alte mamifere mari au fost clonate cu succes. Aceste experimente ar putea deschide uşa pentru crearea unei generaţii noi de oameni modificaţi genetic.

  Deja în februarie 1997, preşedintele Bill Clinton a cerut Comisiei Consultative American National Bioethic să studieze chestiunile legale şi etice implicate. Comisia a concluzionat că era „inacceptabil moral care oricine din sectorul public sau privat, fie într-un mediu de cercetare sau clinic, să încerce să creeze un copil folosind clonarea prin transferul nucleului celular somatic.”

  În 11 noiembrie 1997, în Declaraţia Universală UNESCO privitoare la Genomul Uman şi Drepturile Omului se afirma: „Practicile care sunt contrare demnităţii umane, cum ar fi clonarea reproductivă a fiinţelor umane, nu trebuie permise.” În ianuarie 1998, preşedintele francez Jacques Chirac a făcut apel la interzicerea globală a clonării umane. Dar cât timp va ţine seamă de aceste restricţii comunitatea ştiinţifică?

  Fără îndoială, multe experimente genetice au ajutat la rezolvarea problemelor genetice considerate în mod tradiţional incurabile. Dar alte astfel de experimente devin o lipsă de respect faţă de Dumnezeu şi de creaţia Lui uimitoare, care la început era „foarte bună” (Gen. 1:31). Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu a creat omenirea după chipul şi asemănarea Sa (Gen. 1:26) şi ar trebui să respectăm acest lucru ca atare. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie Dumnezeu şi creaţia Lui să rămână aşa cum a intenţionat El la început.

  Oaia Dolly - 2018. Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu a creat omenirea după chipul şi asemănarea Sa (Gen. 1:26) şi ar trebui să respectăm acest lucru ca atare. Să Îl lăsăm pe Dumnezeu să fie Dumnezeu şi creaţia Lui să rămână aşa cum a intenţionat El la început.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...