O zi norocoasă

  Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse. – Geneza 2:3

  Încă din vremurile străvechi, numărul „şapte” a fost considerat un simbol al plinătăţii şi perfecţiunii. Climaxul bucuriei şi mulţumirii era definit prin sintagma „în al şaptelea cer”. De aceea nu este deloc surprinzător că asupra zilei de sâmbătă, 7 iulie 2007, apăsau multe aşteptări mistice. Acea dată s-a întâmplat să fie ziua a şaptea a săptămânii, dar şi ziua a şaptea a lunii a şaptea a anului al şaptelea din mileniu. Data din calendar a fost abreviată numeric astfel „7/7/07”.

  Jucătorii de noroc şi pariorii au prevăzut că aceasta avea să fie o zi norocoasă. Site-ul web de planificare matrimonială TheKnot.com a avut 38 000 de cupluri pe al căror certificat de căsătorie scrie 7/7/07 – un număr de trei ori mai mare decât al cuplurilor care se căsătoresc în oricare altă zi a anului. În plus, „Live Earth: The Concerts for a Climate in Crisis” au fost ţinute în mai multe locuri din lume.

  În multe oraşe din Brazilia, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a organizat evenimente speciale pentru 7/7/07, fiind stabilit ca Sabatul zilei a şaptea să fie „Ziua Internaţională a Bucuriei” (Dia Mundial da Alegria).

  Am participat la acea campanie evanghelistică majoră, predicând despre semnificaţia Sabatului, în campusul bisericii de la Universitatea Adventistă din Sao Paolo – Engenheiro Coelho. Ce bucurie să sărbătoreşti Sabatul zilei a şaptea aşa cum spune porunca (vezi Exod 20:8-11)!

  Sabatul vine în fiecare săptămână, întrerupând rutina noastră frenetică şi competitivă şi amintindu-ne de priorităţile noastre spirituale. Este templul lui Dumnezeu în timp, care ne spune că viaţa este mai importantă decât lucrurile şi ne invită să petrecem un timp special cu El şi cu semenii noştri. Sabatul este un canal al binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru omenire şi un prototip al Sabatului pe care cei răscumpăraţi îl vor păzi în veşnicie (Is. 66:22-23).

  Invitaţia şi totodată făgăduinţa lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă, dacă Sabatul va fi desfătarea ta ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov, căci gura Domnului a vorbit” (Is. 58:13-14).

  O zi norocoasă - 2018. Sabatul vine în fiecare săptămână, întrerupând rutina noastră frenetică şi competitivă şi amintindu-ne de priorităţile noastre spirituale. Este templul lui Dumnezeu în timp, care ne spune că viaţa este mai importantă decât lucrurile şi ne invită să petrecem un timp special cu El şi cu semenii noştri.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...