Mânuirea Cuvântului

  Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului. – 2 Timotei 2:15

  În copilărie îmi plăcea să merg la programul de tineret de după-amiază de la biserica din satul meu. Printre alte activităţi, acolo se organiza şi un concurs: cine găsea cel mai repede şi apoi citea anumite pasaje biblice. Aproape fără excepţie, sora mea mai mare, Eleda, întotdeauna câştiga concursul. Părea că la ea întotdeauna Biblia se deschidea automat la anumite versete! Dar acest exerciţiu ar fi fost aproape imposibil cu primele Biblii, care erau împărţite doar în cărţi, fără capitole sau versete.

  Stephen Langton (1150–1228) a fost un influent arhiepiscop de Canterbury care a murit pe 9 iulie 1228. Se spune că el a împărţit Biblia în capitole, rezultând aranjarea standard modernă. În 1448, rabinul evreu Mordecai Nathan a subîmpărţit Vechiul Testament în versete. Prima Biblie complet împărţită în capitole şi versete a fost Biblia de la Geneva, din 1560, o influentă traducere protestantă a Bibliei în engleză, înainte de versiunea King James.

  Dar ce înseamnă să mânuieşti corect Cuvântul lui Dumnezeu? Acest lucru cuprinde cel puţin patru aspecte importante: (1) să demonstrezi că eşti familiarizat cu Biblia; (2) să respecţi Biblia ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu; (3) să îi interpretezi corect conţinutul şi (4) să îi permiţi Cuvântului lui Dumnezeu să îţi transforme viaţa. „Când iei Biblia în mâna ta, aminteşte-ţi că eşti pe teren sfânt” (Principii fundamentale ale educaţiei creştine, p. 195).

  Mult mai mult decât o altă carte bună, Biblia trebuie să fie lumina întregii vieţi (Ps. 119:105). „Faceţi din Biblie sfătuitorul vostru. Cu acest sfătuitor, cunoştinţa voastră se va dezvolta rapid, dacă vă veţi păstra mintea liberă de lucrurile nefolositoare ale lumii. Cu cât studiaţi mai mult Biblia, cu atât mai profundă vă va fi cunoaşterea de Dumnezeu. Adevărurile Cuvântului Său vor fi scrise în sufletul vostru, imprimând urme de neşters” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 484).

  Cuvântul lui Dumnezeu aduce bucurie, sens şi speranţă în vieţile noastre. Este podul divin care leagă timpul cu veşnicia (Is. 40:6-8) şi singura condiţie pentru viaţa veşnică.

  Mânuirea Cuvântului - 2018. Faceţi din Biblie sfătuitorul vostru. Cu acest sfătuitor, cunoştinţa voastră se va dezvolta rapid, dacă vă veţi păstra mintea liberă de lucrurile nefolositoare ale lumii. Cu cât studiaţi mai mult Biblia, cu atât mai profundă vă va fi cunoaşterea de Dumnezeu. Adevărurile Cuvântului Său vor fi scrise în sufletul vostru, imprimând urme de neşters.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...