Misionari voluntari

  Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6:8

  Preocuparea faţă de tineri înseamnă preocupare pentru viitorul bisericii. Dorind să îşi ajute prietenii mai puţin spirituali, Luther Warren (14 ani) şi Harry Fenner (17 ani) au organizat în 1879 în micuţa biserică de ţară din Hazelton, Michigan, prima companie a tinerilor adventişti de ziua a şaptea. Alte companii asemănătoare au început să înflorească în diferite părţi ale ţării şi în străinătate.

  Sabbath-School and Young People’s Convention, organizată în 10–21 iulie 1907 în Mount Vernon, Ohio, a fost crucială pentru organizarea lu-crării cu tinerii adventişti. Seminarele şi discuţiile scoteau în evidenţă implicarea tinerilor în misiunea adventistă din lume. După studii atente şi consfătuiri, la convenţie s-a adoptat documentul „Resolved, în care se spunea că organizaţiile de tineret din Conferinţa Generală şi de la nivel de uniuni şi conferinţe locale să aibă denumirea de Departamentul tinerilor misionari voluntari şi că această organizaţie la nivel de biserică locală să fie numită Societatea tinerilor adventişti de ziua a şaptea misionari voluntari.”

  Preşedintele Conferinţei Generale, Arthur G. Daniells, care a participat la convenţie, spunea că în acest nume se putea identifica (1) numele bisericii noastre – „adventist de ziua a şaptea,” (2) segmentul de vârstă implicat – „Societatea tinerilor” şi (3) scopul acestui departament – „misionari voluntari.” De-a lungul anilor, Misionarii voluntari (MV), cunoscuţi ca Tineretul adventist (AY), a devenit una din cele mai dinamice, hrănitoare şi misionare forţe din biserică.

  Ellen White făcea apel: „Pentru ca lucrarea să poată înainta în toate ramurile ei, Dumnezeu are nevoie de vigoare, zel şi curaj tineresc. El a ales tinerii ca să ajute la progresul cauzei Sale. A alcătui planuri cu o minte limpede şi a le aduce la îndeplinire cu mâini curajoase necesită energii proaspete şi depline. Tinerii şi tinerele sunt invitaţi să-I dea lui Dumnezeu puterea tinereţii lor, pentru ca, prin exercitarea capacităţilor lor, prin gândirea lor ascuţită şi prin faptele lor pline de vigoare, să-I poată aduce slavă lui Dumnezeu şi mântuire semenilor lor” (Slujitorii Evangheliei, p. 67).

  Cum este Societatea Tinerilor Adventişti din biserica ta locală? Încă este puternică şi dinamică? Dacă nu, atunci ce poţi face ca să o ajuţi să îşi recapete tăria şi fervoarea misionară?

  Misionari voluntari - 2018. Tinerii şi tinerele sunt invitaţi să-I dea lui Dumnezeu puterea tinereţii lor, pentru ca, prin exercitarea capacităţilor lor, prin gândirea lor ascuţită şi prin faptele lor pline de vigoare, să-I poată aduce slavă lui Dumnezeu şi mântuire semenilor lor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...