Misionari voluntari

  Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6:8

  Preocuparea faţă de tineri înseamnă preocupare pentru viitorul bisericii. Dorind să îşi ajute prietenii mai puţin spirituali, Luther Warren (14 ani) şi Harry Fenner (17 ani) au organizat în 1879 în micuţa biserică de ţară din Hazelton, Michigan, prima companie a tinerilor adventişti de ziua a şaptea. Alte companii asemănătoare au început să înflorească în diferite părţi ale ţării şi în străinătate.

  Sabbath-School and Young People’s Convention, organizată în 10–21 iulie 1907 în Mount Vernon, Ohio, a fost crucială pentru organizarea lu-crării cu tinerii adventişti. Seminarele şi discuţiile scoteau în evidenţă implicarea tinerilor în misiunea adventistă din lume. După studii atente şi consfătuiri, la convenţie s-a adoptat documentul „Resolved, în care se spunea că organizaţiile de tineret din Conferinţa Generală şi de la nivel de uniuni şi conferinţe locale să aibă denumirea de Departamentul tinerilor misionari voluntari şi că această organizaţie la nivel de biserică locală să fie numită Societatea tinerilor adventişti de ziua a şaptea misionari voluntari.”

  Preşedintele Conferinţei Generale, Arthur G. Daniells, care a participat la convenţie, spunea că în acest nume se putea identifica (1) numele bisericii noastre – „adventist de ziua a şaptea,” (2) segmentul de vârstă implicat – „Societatea tinerilor” şi (3) scopul acestui departament – „misionari voluntari.” De-a lungul anilor, Misionarii voluntari (MV), cunoscuţi ca Tineretul adventist (AY), a devenit una din cele mai dinamice, hrănitoare şi misionare forţe din biserică.

  Ellen White făcea apel: „Pentru ca lucrarea să poată înainta în toate ramurile ei, Dumnezeu are nevoie de vigoare, zel şi curaj tineresc. El a ales tinerii ca să ajute la progresul cauzei Sale. A alcătui planuri cu o minte limpede şi a le aduce la îndeplinire cu mâini curajoase necesită energii proaspete şi depline. Tinerii şi tinerele sunt invitaţi să-I dea lui Dumnezeu puterea tinereţii lor, pentru ca, prin exercitarea capacităţilor lor, prin gândirea lor ascuţită şi prin faptele lor pline de vigoare, să-I poată aduce slavă lui Dumnezeu şi mântuire semenilor lor” (Slujitorii Evangheliei, p. 67).

  Cum este Societatea Tinerilor Adventişti din biserica ta locală? Încă este puternică şi dinamică? Dacă nu, atunci ce poţi face ca să o ajuţi să îşi recapete tăria şi fervoarea misionară?

  Misionari voluntari - 2018. Tinerii şi tinerele sunt invitaţi să-I dea lui Dumnezeu puterea tinereţii lor, pentru ca, prin exercitarea capacităţilor lor, prin gândirea lor ascuţită şi prin faptele lor pline de vigoare, să-I poată aduce slavă lui Dumnezeu şi mântuire semenilor lor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...