Misionari voluntari

  Am auzit glasul Domnului întrebând: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” – Isaia 6:8

  Preocuparea faţă de tineri înseamnă preocupare pentru viitorul bisericii. Dorind să îşi ajute prietenii mai puţin spirituali, Luther Warren (14 ani) şi Harry Fenner (17 ani) au organizat în 1879 în micuţa biserică de ţară din Hazelton, Michigan, prima companie a tinerilor adventişti de ziua a şaptea. Alte companii asemănătoare au început să înflorească în diferite părţi ale ţării şi în străinătate.

  Sabbath-School and Young People’s Convention, organizată în 10–21 iulie 1907 în Mount Vernon, Ohio, a fost crucială pentru organizarea lu-crării cu tinerii adventişti. Seminarele şi discuţiile scoteau în evidenţă implicarea tinerilor în misiunea adventistă din lume. După studii atente şi consfătuiri, la convenţie s-a adoptat documentul „Resolved, în care se spunea că organizaţiile de tineret din Conferinţa Generală şi de la nivel de uniuni şi conferinţe locale să aibă denumirea de Departamentul tinerilor misionari voluntari şi că această organizaţie la nivel de biserică locală să fie numită Societatea tinerilor adventişti de ziua a şaptea misionari voluntari.”

  Preşedintele Conferinţei Generale, Arthur G. Daniells, care a participat la convenţie, spunea că în acest nume se putea identifica (1) numele bisericii noastre – „adventist de ziua a şaptea,” (2) segmentul de vârstă implicat – „Societatea tinerilor” şi (3) scopul acestui departament – „misionari voluntari.” De-a lungul anilor, Misionarii voluntari (MV), cunoscuţi ca Tineretul adventist (AY), a devenit una din cele mai dinamice, hrănitoare şi misionare forţe din biserică.

  Ellen White făcea apel: „Pentru ca lucrarea să poată înainta în toate ramurile ei, Dumnezeu are nevoie de vigoare, zel şi curaj tineresc. El a ales tinerii ca să ajute la progresul cauzei Sale. A alcătui planuri cu o minte limpede şi a le aduce la îndeplinire cu mâini curajoase necesită energii proaspete şi depline. Tinerii şi tinerele sunt invitaţi să-I dea lui Dumnezeu puterea tinereţii lor, pentru ca, prin exercitarea capacităţilor lor, prin gândirea lor ascuţită şi prin faptele lor pline de vigoare, să-I poată aduce slavă lui Dumnezeu şi mântuire semenilor lor” (Slujitorii Evangheliei, p. 67).

  Cum este Societatea Tinerilor Adventişti din biserica ta locală? Încă este puternică şi dinamică? Dacă nu, atunci ce poţi face ca să o ajuţi să îşi recapete tăria şi fervoarea misionară?

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...