Timpul nostru

  Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă! – Psalmii 90:12

  Noi, ca oameni, existăm în dimensiunea timpului şi chiar ne măsurăm existenţa în timp prin ani. Civilizaţiile antice foloseau cadrane solare pentru a marca orele din zi. De-a lungul secolelor au fost create ceasuri mecanice care în cele din urmă au fost dezvoltate în ceasuri cu arc sau acţionate de un pendul.

  Big Ben-ul din Londra este cel mai mare ceas orologiu cu patru feţe din lume. „Big Ben” este numele pentru clopotul mare al ceasului, dar extins acesta poate face referire şi la ceas în sine şi chiar la turnul ceasului. Marele ceas a început să funcţioneze pe 31 mai 1859 şi Big Ben a anunţat ora pentru prima dată pe 11 iulie 1859. Dar două luni mai târziu, marele clopot s-a stricat şi a rămas în tăcere timp de patru ani. În această perioadă, ora era anunţată de clopotul care bătea la fiecare cincisprezece minute.

  De-a lungul timpului, ceasurile mecanice convenţionale au fost înlocuite în mare parte de cele electronice şi chiar de ceasurile quartz şi cele de mână. Ceasurile atomice moderne au ajuns la o precizie uimitoare. Ni se spune că ceasurile cu atomi de stronţiu nu vor indica ora cu o secundă înainte sau în urmă în următorii 15 miliarde de ani. Astăzi ştim şi despre fusu-rile orare standard, ca de exemplu Ora de Greenwich (GMT), International Atomic Time (TAI) şi Ora universală coordonată (UTC), care încearcă să ne menţină ceasurile atomice aliniate cu direcţia în care este pământul.

  Oricât de importante ar fi măsurătorile de timp, cel mai important pentru fiecare dintre noi este modul în care ne petrecem timpul pe care îl avem. Ellen White ne sfătuieşte: „Poţi trăi această viaţă o singură dată” (Daughters of God, p. 189). „Viaţa este tainică şi sfântă. Ea este manifestarea lui Dumnezeu Însuşi, Izvorul oricărei vieţi. Ocaziile ei sunt preţioase şi ar trebui folosite cu seriozitate. Odată pierdute, acestea sunt pierdute pentru vecie” (Divina indecare, p. 397).

  Timpul este darul sacru al lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Ar trebui să îl considerăm la fel de preţios ca însăşi viaţa noastră. Noi nu existăm în afara timpului şi nu îl putem extinde, scurta sau recupera. Singurul lucru pe care îl putem face este să ne definim priorităţile şi să ne administrăm viaţa cât mai bine cu putinţă în timpul care încă ne mai stă la dispoziţie.

  Ceasul nu se opreşte şi fiecare moment are consecinţe veşnice. De ce să nu te opreşti pentru o clipă şi să meditezi la modul în care îţi petreci timpul? Fie ca Domnul să ne ajute să ne petrecem timpul cu înţelepciune!

  Timpul nostru - 2018. Ceasul nu se opreşte şi fiecare moment are consecinţe veşnice. De ce să nu te opreşti pentru o clipă şi să meditezi la modul în care îţi petreci timpul? Fie ca Domnul să ne ajute să ne petrecem timpul cu înţelepciune!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...