Viața lui Hristos

  El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. – Ioan 1:10-11

  Întruparea lui Dumnezeu Fiul este cea mai uimitoare taină care a existat vreodată. Cum a putut Creatorul şi Susţinătorul întregului univers să ia asupra Sa natura umană şi să trăiască printre noi ca un sărac om?

  Viaţa lui Hristos este într-adevăr cel mai sublim subiect asupra căruia putem să medităm. Niciun alt subiect nu a avut o aşa putere transformatoare pozitivă.

  Încă de la începutul lucrării sale profetice, Ellen White a scris mult despre Hristos. Dar ea a petrecut foarte mult timp în Australia (1891–1900) cu proiectul ei cuprinzător – Viaţa lui Isus. Pe 12 iulie 1892, ea nota în jurnalul ei: „În această după-amiază am scris mai multe pagini despre viaţa lui Hristos. Tânjesc după o măsură bogată a Duhului lui
  Dumnezeu, ca să pot scrie lucrurile de care au nevoie oamenii” (Ms 34, 1892). Acesta a fost începutul unui proiect major care a rezultat în publicarea a trei cărţi inspiratoare – Cugetări de pe Muntele Fericirilor (1896) , Hristos, Lumina lumii (1898) şi Parabolele Domnului Isus (1900).

  Vineri, 15 iulie 1892, ea i-a scris o scrisoare lui O. A. Olsen, preşedintele Conferinţei Generale, în care spunea: „Păşesc cu frică şi cu tremur înaintea lui Dumnezeu. Nu ştiu cum să rostesc sau să scriu cu peniţa marele subiect al jertfei de ispăşire. Nu ştiu cum să prezint subiectele în puterea vie care stă înaintea mea. Tremur de teama că voi diminua marele plan al mântuirii prin cuvinte ieftine. Îmi plec sufletul în respect şi reverenţă înaintea lui Dumnezeu şi spun: «Cine este suficient de bun pentru aceste lucruri?»” (Scrisoarea 40, 1892).

  Cu ajutorul unui asistent editorial, Ellen White a folosit conţinutul multor articole pe care le scrisese deja despre acest subiect, câteva citate de încredere ale altor autori, aspecte ale vieţii lui Hristos descoperite ei în viziune şi multe informaţii noi pe care le-a scris sub călăuzirea Duhului Sfânt. În cele din urmă, în octombrie 1898, Hristos, Lumina lumii a văzut lumina tiparului ca una din cele mai minunate expuneri ale vieţii şi lucrării lui Hristos.

  Astăzi avem cele patru evanghelii ale Noului Testament şi multe alte surse de încredere din care putem afla despre viaţa lui Hristos, inclusiv cele trei cărţi menţionate mai sus. De ce să nu începem un nou plan de citire/studiere a vieţii iubitului nostru Mântuitor Isus Hristos?

  Viața lui Hristos - 2018. Astăzi avem cele patru evanghelii ale Noului Testament şi multe alte surse de încredere din care putem afla despre viaţa lui Hristos, inclusiv cele trei cărţi menţionate mai sus. De ce să nu începem un nou plan de citire/studiere a vieţii iubitului nostru Mântuitor Isus Hristos?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...