Viața lui Hristos

  El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. – Ioan 1:10-11

  Întruparea lui Dumnezeu Fiul este cea mai uimitoare taină care a existat vreodată. Cum a putut Creatorul şi Susţinătorul întregului univers să ia asupra Sa natura umană şi să trăiască printre noi ca un sărac om?

  Viaţa lui Hristos este într-adevăr cel mai sublim subiect asupra căruia putem să medităm. Niciun alt subiect nu a avut o aşa putere transformatoare pozitivă.

  Încă de la începutul lucrării sale profetice, Ellen White a scris mult despre Hristos. Dar ea a petrecut foarte mult timp în Australia (1891–1900) cu proiectul ei cuprinzător – Viaţa lui Isus. Pe 12 iulie 1892, ea nota în jurnalul ei: „În această după-amiază am scris mai multe pagini despre viaţa lui Hristos. Tânjesc după o măsură bogată a Duhului lui
  Dumnezeu, ca să pot scrie lucrurile de care au nevoie oamenii” (Ms 34, 1892). Acesta a fost începutul unui proiect major care a rezultat în publicarea a trei cărţi inspiratoare – Cugetări de pe Muntele Fericirilor (1896) , Hristos, Lumina lumii (1898) şi Parabolele Domnului Isus (1900).

  Vineri, 15 iulie 1892, ea i-a scris o scrisoare lui O. A. Olsen, preşedintele Conferinţei Generale, în care spunea: „Păşesc cu frică şi cu tremur înaintea lui Dumnezeu. Nu ştiu cum să rostesc sau să scriu cu peniţa marele subiect al jertfei de ispăşire. Nu ştiu cum să prezint subiectele în puterea vie care stă înaintea mea. Tremur de teama că voi diminua marele plan al mântuirii prin cuvinte ieftine. Îmi plec sufletul în respect şi reverenţă înaintea lui Dumnezeu şi spun: «Cine este suficient de bun pentru aceste lucruri?»” (Scrisoarea 40, 1892).

  Cu ajutorul unui asistent editorial, Ellen White a folosit conţinutul multor articole pe care le scrisese deja despre acest subiect, câteva citate de încredere ale altor autori, aspecte ale vieţii lui Hristos descoperite ei în viziune şi multe informaţii noi pe care le-a scris sub călăuzirea Duhului Sfânt. În cele din urmă, în octombrie 1898, Hristos, Lumina lumii a văzut lumina tiparului ca una din cele mai minunate expuneri ale vieţii şi lucrării lui Hristos.

  Astăzi avem cele patru evanghelii ale Noului Testament şi multe alte surse de încredere din care putem afla despre viaţa lui Hristos, inclusiv cele trei cărţi menţionate mai sus. De ce să nu începem un nou plan de citire/studiere a vieţii iubitului nostru Mântuitor Isus Hristos?

  Viața lui Hristos - 2018. Astăzi avem cele patru evanghelii ale Noului Testament şi multe alte surse de încredere din care putem afla despre viaţa lui Hristos, inclusiv cele trei cărţi menţionate mai sus. De ce să nu începem un nou plan de citire/studiere a vieţii iubitului nostru Mântuitor Isus Hristos?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...