Copii uitați

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. – Isaia 49:15

  Pe scena vieţii trebuie să uităm acţiunile noastre greşite din trecut şi niciodată să nu fim distraşi de la rolul important pe care îl jucăm acum. Unele distracţii nu contează foarte mult, dar altele pot avea consecinţe ireversibile, cu remuşcări care nu dispar niciodată. Din nefericire, chiar şi cei mai atenţi părinţi pot face o greşeală fatală.

  În 14 iulie 2016, pe site-ul web al celor de la ABC News a fost postat un articol alarmant al lui Nicole Pelletiere, „Forgotten Baby Syndrome: A Parent’s Nightmare of Hot Car Death”. Autoarea relatează povestea tragică a Sophiei Rayne Cavaliero („Ray Ray”), care a fost uitată în maşină în oraşul Austin, Texas, pe 25 mai 2011, la scurtă vreme după împlinirea primului an de viaţă. Mama ei, Reeves, se pregătea pentru o conferinţă telefonică acasă. Aşa că Brett, tatăl lui Ray Ray, trebuia să o lase la creşă.

  Fetiţa chiar purta în acea zi o rochiţă frumoasă, nouă, pe care educatoarea i-o dăduse pentru prima ei aniversare. La 13:15, Reeves s-a întâlnit cu soţul ei în timpul pauzei de prânz la birou. Amintindu-şi cât de frumoasă era Ray Ray în rochiţa ei nouă, Brett a devenit foarte tăcut. Dintr-odată, el i-a cerut lui Reeves să îl ducă înapoi la birou. Ea a crezut că uitase ceva. Dar când l-a întrebat ce se întâmplă, el a răspuns: „Nu îmi pot aminti dacă am lăsat-o pe Ray Ray la creşă de dimineaţă.” Reeves a sunat la urgenţe imediat. Paramedicii au făcut manevre de salvare timp de 40 de minute, încercând să o restabilească şi apoi au dus-o la spitalul local pentru copii. La scurtă vreme după aceea, ea a fost declarată moartă din cauza insolaţiei.

  Tragic, Sindromul copilului uitat (FBS) este mai des întâlnit decât ne-am aştepta. Ray Ray a fost unul din cei 33 de copii care au murit în Statele Unite în acel an din cauza temperaturii ridicate din maşină. Dar în Isaia 49:15 găsim o făgăduinţă minunată, că şi dacă părinţii ar ajunge să îşi uite copiii, Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată. „El îl cunoaşte pe fiecare pe nume şi Se îngrijeşte de fiecare ca şi cum n-ar mai exista vreun altul pe pământ pentru care L-a dat pe Preaiubitul Său Fiu” (Divina vindecare, p. 299).

  Unii părinţi au poate un copil preferat dintre toţi (Gen. 37:3-4), dar Dumnezeu nu discriminează pe nimeni. Asta înseamnă că fiecare dintre noi, inclusiv tu, este copilul Lui preferat.

  Copii uitați - 2018. Chiar dacă părinţii ar ajunge să îşi uite copiii, Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată. El îl cunoaşte pe fiecare pe nume şi Se îngrijeşte de fiecare ca şi cum n-ar mai exista vreun altul pe pământ pentru care L-a dat pe Preaiubitul Său Fiu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...