Copii uitați

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar, chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. – Isaia 49:15

  Pe scena vieţii trebuie să uităm acţiunile noastre greşite din trecut şi niciodată să nu fim distraşi de la rolul important pe care îl jucăm acum. Unele distracţii nu contează foarte mult, dar altele pot avea consecinţe ireversibile, cu remuşcări care nu dispar niciodată. Din nefericire, chiar şi cei mai atenţi părinţi pot face o greşeală fatală.

  În 14 iulie 2016, pe site-ul web al celor de la ABC News a fost postat un articol alarmant al lui Nicole Pelletiere, „Forgotten Baby Syndrome: A Parent’s Nightmare of Hot Car Death”. Autoarea relatează povestea tragică a Sophiei Rayne Cavaliero („Ray Ray”), care a fost uitată în maşină în oraşul Austin, Texas, pe 25 mai 2011, la scurtă vreme după împlinirea primului an de viaţă. Mama ei, Reeves, se pregătea pentru o conferinţă telefonică acasă. Aşa că Brett, tatăl lui Ray Ray, trebuia să o lase la creşă.

  Fetiţa chiar purta în acea zi o rochiţă frumoasă, nouă, pe care educatoarea i-o dăduse pentru prima ei aniversare. La 13:15, Reeves s-a întâlnit cu soţul ei în timpul pauzei de prânz la birou. Amintindu-şi cât de frumoasă era Ray Ray în rochiţa ei nouă, Brett a devenit foarte tăcut. Dintr-odată, el i-a cerut lui Reeves să îl ducă înapoi la birou. Ea a crezut că uitase ceva. Dar când l-a întrebat ce se întâmplă, el a răspuns: „Nu îmi pot aminti dacă am lăsat-o pe Ray Ray la creşă de dimineaţă.” Reeves a sunat la urgenţe imediat. Paramedicii au făcut manevre de salvare timp de 40 de minute, încercând să o restabilească şi apoi au dus-o la spitalul local pentru copii. La scurtă vreme după aceea, ea a fost declarată moartă din cauza insolaţiei.

  Tragic, Sindromul copilului uitat (FBS) este mai des întâlnit decât ne-am aştepta. Ray Ray a fost unul din cei 33 de copii care au murit în Statele Unite în acel an din cauza temperaturii ridicate din maşină. Dar în Isaia 49:15 găsim o făgăduinţă minunată, că şi dacă părinţii ar ajunge să îşi uite copiii, Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată. „El îl cunoaşte pe fiecare pe nume şi Se îngrijeşte de fiecare ca şi cum n-ar mai exista vreun altul pe pământ pentru care L-a dat pe Preaiubitul Său Fiu” (Divina vindecare, p. 299).

  Unii părinţi au poate un copil preferat dintre toţi (Gen. 37:3-4), dar Dumnezeu nu discriminează pe nimeni. Asta înseamnă că fiecare dintre noi, inclusiv tu, este copilul Lui preferat.

  Copii uitați - 2018. Chiar dacă părinţii ar ajunge să îşi uite copiii, Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată. El îl cunoaşte pe fiecare pe nume şi Se îngrijeşte de fiecare ca şi cum n-ar mai exista vreun altul pe pământ pentru care L-a dat pe Preaiubitul Său Fiu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...