Nu ne vom mai despărți

  Apoi noi, cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. – 1 Tesaloniceni 4:17

  Uneori, un rămas-bun lasă un loc gol în inima noastră. Este greu să vezi pe cineva cu care vrei să îţi petreci fiecare minut plecând. Este dureros să ceri cuiva să stea dacă ştii că el sau ea îşi doreşte să te părăsească. Şi este sfâşietor să îţi iei rămas-bun de la cineva cu care ştii că nu te vei mai întâlni niciodată. Cu siguranţă că toţi tânjim după o ţară în care despărţirea este un lucru străin.

  Isaac Wats (1674–1748) s-a născut în Southampton, Marea Britanie, pe 17 iulie 1674. Cunoscut ca „părintele imnurilor religioase englezeşti”, Watts a scris aproximativ 600 de imnuri. În 1706, el a scris frumoasa cântare „Never Part Again” . Prima strofă şi refrenul în original sună astfel:

  Există-o ţară a bucuriei,
  Unde fericirea veşnică domneşte,
  Ziua infinită alungă noaptea
  Şi plăcerile alungă durerea.
  Noi călătorim spre ţara lui Emanuel,
  Curând vom auzi sunet de trâmbiţă,
  Şi curând Îl vom vedea pe Isus domnim,
  Niciodată, niciodată nu ne vom mai despărţi.

  Acesta a fost unul din imnurile preferate a lui William Miller şi el le-a cerut membrilor familiei să îl cânte din nou şi din nou înainte de moartea sa, în 1849. De-a lungul anilor, multe sesiuni ale Conferinţei Generale şi adunări de tabără adventiste s-au încheiat cu acest imn şi cu întrebarea mişcătoare: „E posibil ca aceasta să fie ultima sesiune sau întâlnire şi următoarea să fie în ceruri?”

  Da, Isus nu S-a întors atât de curând pe cât se aşteptau pionierii adventişti. Dar să nu uităm că a doua Sa venire este mult mai aproape acum decât atunci când Isaac Watts a scris versurile acestui frumos imn sau când William Miller îl cânta. De asemenea, este mult mai aproape decât atunci când acele sesiuni şi întâlniri de tabără se încheiau cu acest imn. Fără îndoială, foarte curând, Isus va apărea pe norii cerului ca să ne ia acasă şi atunci „nu ne vom mai despărţi”.

  Nu ne vom mai despărți - 2018. Da, Isus nu S-a întors atât de curând pe cât se aşteptau pionierii adventişti. Dar să nu uităm că a doua Sa venire este mult mai aproape acum decât atunci când Isaac Watts a scris versurile acestui frumos imn sau când William Miller îl cânta. Fără îndoială, foarte curând, Isus va apărea pe norii cerului ca să ne ia acasă şi atunci „nu ne vom mai despărţi”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...