Marie Curie

  Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. – Isaia 53:5

  Maria Sklodowska s-a născut în 1867 în Varşovia, Polonia, unde şi-a început instruirea şi practica ştiinţifică. În 1891 a mers la Paris, Franţa, unde şi-a continuat studiile în domeniul fizicii, chimiei şi matematicii la Universitatea din Paris şi a realizat lucrări ştiinţifice. După ce s-a căsătorit cu Pierre Curie, a devenit cunoscută ca Marie Curie. În 1903, Marie împreună cu soţul ei şi cu Henri Becquerel au primit Premiul Nobel pentru Fizică datorită lucrării lor despre radioactivitate. Ea a mai câştigat şi Premiul Nobel pentru Chimie datorită lucrării ei despre poloniu şi radiu. Marie Curie a fost prima femeie care a primit Premiul Nobel şi singura femeie care a primit două astfel de premii.

  În 18 iulie 1898, Marie şi soţul ei au publicat descoperirea unui element pe care l-au numit „poloniu”, în onoarea Poloniei native. Cinci luni mai târziu (26 decembrie), cuplul a anunţat descoperirea unui al doilea element, pe care l-au numit „radiu” (termenul latin pentru „rază”), de unde au dat şi denumirea de „radioactivitate”. Marie Curie a murit în 1934 de anemie aplastică din cauza expunerii la radiaţii din tuburile de test de radiu pe care le purta în buzunare în timpul cercetării şi din cauza unităţilor de raze X mobile pe care le-a creat în timpul serviciului în Primul Război Mondial. Deci ea a murit din cauza expunerii la acelaşi element radioactiv pe care l-a descoperit şi l-a studiat fără toate măsurile de siguranţă pe care le avem noi astăzi.

  Biblia ne spune că Isus a venit în această lume pentru a rezolva problema păcatului şi singura cale de a face acest lucru a fost să moară pentru păcatele noastre. Ni se spune că Dumnezeu „pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Cor. 5:21). „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Is. 53:5). Chiar şi aşa, El a rămas „fără păcat” (Evr. 4:15).

  Prin întruparea Sa, „Hristos a luat asupra Sa toate efectele păcatului fără a fi infectat de păcat” (Eric C. Webster); altfel El nu ar fi putut să fie Mântuitorul nostru, ci chiar şi El ar fi avut nevoie de salvare. Dar lăudat fie Dumnezeu, Mântuitorul nostru fără păcat a purtat biruitor păcatele noastre fără a deveni El Însuşi păcătos!

  Marie Curie - 2018. Prin întruparea Sa, Hristos a luat asupra Sa toate efectele păcatului fără a fi infectat de păcat, altfel El nu ar fi putut să fie Mântuitorul nostru, ci chiar şi El ar fi avut nevoie de salvare. Dar lăudat fie Dumnezeu, Mântuitorul nostru fără păcat a purtat biruitor păcatele noastre fără a deveni El Însuşi păcătos!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...