Marie Curie

  Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. – Isaia 53:5

  Maria Sklodowska s-a născut în 1867 în Varşovia, Polonia, unde şi-a început instruirea şi practica ştiinţifică. În 1891 a mers la Paris, Franţa, unde şi-a continuat studiile în domeniul fizicii, chimiei şi matematicii la Universitatea din Paris şi a realizat lucrări ştiinţifice. După ce s-a căsătorit cu Pierre Curie, a devenit cunoscută ca Marie Curie. În 1903, Marie împreună cu soţul ei şi cu Henri Becquerel au primit Premiul Nobel pentru Fizică datorită lucrării lor despre radioactivitate. Ea a mai câştigat şi Premiul Nobel pentru Chimie datorită lucrării ei despre poloniu şi radiu. Marie Curie a fost prima femeie care a primit Premiul Nobel şi singura femeie care a primit două astfel de premii.

  În 18 iulie 1898, Marie şi soţul ei au publicat descoperirea unui element pe care l-au numit „poloniu”, în onoarea Poloniei native. Cinci luni mai târziu (26 decembrie), cuplul a anunţat descoperirea unui al doilea element, pe care l-au numit „radiu” (termenul latin pentru „rază”), de unde au dat şi denumirea de „radioactivitate”. Marie Curie a murit în 1934 de anemie aplastică din cauza expunerii la radiaţii din tuburile de test de radiu pe care le purta în buzunare în timpul cercetării şi din cauza unităţilor de raze X mobile pe care le-a creat în timpul serviciului în Primul Război Mondial. Deci ea a murit din cauza expunerii la acelaşi element radioactiv pe care l-a descoperit şi l-a studiat fără toate măsurile de siguranţă pe care le avem noi astăzi.

  Biblia ne spune că Isus a venit în această lume pentru a rezolva problema păcatului şi singura cale de a face acest lucru a fost să moară pentru păcatele noastre. Ni se spune că Dumnezeu „pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Cor. 5:21). „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Is. 53:5). Chiar şi aşa, El a rămas „fără păcat” (Evr. 4:15).

  Prin întruparea Sa, „Hristos a luat asupra Sa toate efectele păcatului fără a fi infectat de păcat” (Eric C. Webster); altfel El nu ar fi putut să fie Mântuitorul nostru, ci chiar şi El ar fi avut nevoie de salvare. Dar lăudat fie Dumnezeu, Mântuitorul nostru fără păcat a purtat biruitor păcatele noastre fără a deveni El Însuşi păcătos!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...