„Cea mai mare săptămână din istorie”

  Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii. – Ioan 12:32

  Explorarea astronautică spaţială tocmai începuse, dar în discursul său din 1961 înaintea Congresului Statelor Unite privind nevoile naţionale urgente, preşedintele american John F. Kennedy spunea: „Această naţiune ar trebui să se dedice împlinirii unui scop, înainte de trecerea acestui deceniu, de a duce un om pe Lună şi de a-l aduce în siguranţă pe Pământ.” Opt ani mai târziu, pe 20 iulie 1969, Apollo 11 a aterizat cu succes pe Lună. Fiind prima persoană care a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong descria această experienţă ca „un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”.

  În 24 iulie, capsula care îi ducea pe Neil Armstrong, Michael Collins şi Edwin Aldrin a aterizat în Oceanul Pacific, aducându-i în siguranţă pe pământ pe cei trei astronauţi. Aceştia au fost scoşi din ocean şi timp de 21 de zile au fost ţinuţi în carantină pe aeronava USS Hornet, ca precauţie împotriva „microbilor de pe Lună”. Preşedintele Nixon i-a salutat din spatele unui mic geam de sticlă şi a spus: „Aceasta este cea mai mare săptămână din istorie de la creaţiune până acum. Ca rezultat a ceea ce aţi făcut, Luna nu a mai fost niciodată atât de aproape.”

  Astăzi, oamenii susţin că unele imagini de pe lună care au fost arătate în acea zi au fost înregistrate înainte cu un simulator de zbor. Orice ar spune teoreticienii conspiraţionişti, nu se poate nega faptul că, într-adevăr, misiunea Apollo 11 a fost o realizare ştiinţifică majoră, dar nu atât de importantă pe cât sugera preşedintele Nixon. Niciodată nu va putea fi comparată cu evenimentele din Săptămâna Patimilor, când chiar destinul rasei umane era în joc. Dacă acea capsulă a dus trei bărbaţi pe lună, crucea lui Hristos le oferă fiinţelor omeneşti intrare liberă chiar în prezenţa lui Dumnezeu în ceruri.

  Misiunea Apollo 11 a generat un entuziasm general. Copil fiind în sudul Braziliei, eu ascultam cu nerăbdare ştirile radio care relatau despre eveniment. Dar nici acesta şi nici un alt eveniment din istorie nu a adus mai mulţi oameni „împreună” aşa cum a făcut crucea lui Hristos. Pavel ne spune în 2 Corinteni 5 că la cruce „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine” (v. 19). Acum Pavel face apel la tine: „În Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!” (v. 20). Aceasta este şansa ta! Nu mai amâna această decizie.

  „Cea mai mare săptămână din istorie” - 2018. Misiunea Apollo 11 a generat un entuziasm general. Dar nici acesta şi nici un alt eveniment din istorie nu a adus mai mulţi oameni „împreună” aşa cum a făcut crucea lui Hristos. La cruce Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine. Acum Pavel face apel la tine: „În Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!”. Aceasta este şansa ta! Nu mai amâna această decizie.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...