„Cea mai mare săptămână din istorie”

  Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii. – Ioan 12:32

  Explorarea astronautică spaţială tocmai începuse, dar în discursul său din 1961 înaintea Congresului Statelor Unite privind nevoile naţionale urgente, preşedintele american John F. Kennedy spunea: „Această naţiune ar trebui să se dedice împlinirii unui scop, înainte de trecerea acestui deceniu, de a duce un om pe Lună şi de a-l aduce în siguranţă pe Pământ.” Opt ani mai târziu, pe 20 iulie 1969, Apollo 11 a aterizat cu succes pe Lună. Fiind prima persoană care a pus piciorul pe Lună, Neil Armstrong descria această experienţă ca „un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”.

  În 24 iulie, capsula care îi ducea pe Neil Armstrong, Michael Collins şi Edwin Aldrin a aterizat în Oceanul Pacific, aducându-i în siguranţă pe pământ pe cei trei astronauţi. Aceştia au fost scoşi din ocean şi timp de 21 de zile au fost ţinuţi în carantină pe aeronava USS Hornet, ca precauţie împotriva „microbilor de pe Lună”. Preşedintele Nixon i-a salutat din spatele unui mic geam de sticlă şi a spus: „Aceasta este cea mai mare săptămână din istorie de la creaţiune până acum. Ca rezultat a ceea ce aţi făcut, Luna nu a mai fost niciodată atât de aproape.”

  Astăzi, oamenii susţin că unele imagini de pe lună care au fost arătate în acea zi au fost înregistrate înainte cu un simulator de zbor. Orice ar spune teoreticienii conspiraţionişti, nu se poate nega faptul că, într-adevăr, misiunea Apollo 11 a fost o realizare ştiinţifică majoră, dar nu atât de importantă pe cât sugera preşedintele Nixon. Niciodată nu va putea fi comparată cu evenimentele din Săptămâna Patimilor, când chiar destinul rasei umane era în joc. Dacă acea capsulă a dus trei bărbaţi pe lună, crucea lui Hristos le oferă fiinţelor omeneşti intrare liberă chiar în prezenţa lui Dumnezeu în ceruri.

  Misiunea Apollo 11 a generat un entuziasm general. Copil fiind în sudul Braziliei, eu ascultam cu nerăbdare ştirile radio care relatau despre eveniment. Dar nici acesta şi nici un alt eveniment din istorie nu a adus mai mulţi oameni „împreună” aşa cum a făcut crucea lui Hristos. Pavel ne spune în 2 Corinteni 5 că la cruce „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine” (v. 19). Acum Pavel face apel la tine: „În Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!” (v. 20). Aceasta este şansa ta! Nu mai amâna această decizie.

  „Cea mai mare săptămână din istorie” - 2018. Misiunea Apollo 11 a generat un entuziasm general. Dar nici acesta şi nici un alt eveniment din istorie nu a adus mai mulţi oameni „împreună” aşa cum a făcut crucea lui Hristos. La cruce Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine. Acum Pavel face apel la tine: „În Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!”. Aceasta este şansa ta! Nu mai amâna această decizie.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...