Articolul precedentSă spunem păcatului pe nume
  Articolul următorSă ținem sus stindardul

  Pasiune pentru misiune

  Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor. – 2 Corinteni 11:26

  Cum te-ai simţi dacă Domnul te-ar chema într-o regiune neprimitoare, foarte departe, împânzită de boli tropicale şi şerpi mortali? Să trebuiască să laşi în urmă casa, rudele şi prietenii şi să păşeşti spre un viitor nesigur? Aşa au stat lucrurile pentru Leo şi Jessie Halliwell, care au slujit Domnului în Brazilia timp de 38 de ani, în mare parte în regiunea amazoniană. În mica lor barcă Luzeiro (Purtător de lumină), ce servea şi drept clinică, şi în scop misionar, cei doi navigau în susul şi în josul râului Amazon între oraşele Belem şi Manaus. Se estimează că au tratat peste un sfert de milion de brazilieni şi indieni de boli tropicale şi de alte boli, răspândind mesajul adventist celor din comunităţile izolate de pe malul râului.

  În cartea sa inspiratoare, Light Bearer to the Amazon (1945), Leo Halliwell spune: „Suntem recunoscători că Domnul ne-a dat sănătate să lucrăm în regiunea Amazon. Nu socotim ca fiind un sacrificiu, ci un privilegiu şi ne vom dedica restul vieţii noastre încheierii lucrării în Uniunea Brazilia de Nord.” În 1958, familia Halliwell s-a întors în Statele Unite, lăsând în urmă o uimitoare moştenire de slujire altruistă pentru cei sărmani şi în nevoie.

  În seara zilei de 27 iulie 1959, Leo şi Jessie Halliwell au fost premiaţi cu National Order of the Southern, cea mai mare distincţie oferită de guvernul brazilian străinilor care au adus servicii extraordinare ţării. În discursul său, reprezentantul guvernului a spus despre familia Halliwell că sunt nişte „persoane excepţionale” care „se numără printre puţinii care pot da totul, neaşteptând ceva în schimb”. Ca răspuns, Leo Halliwell a spus: „Pot doar să spun că atunci când am ajuns pentru prima dată în Brazilia, în urmă cu aproape patruzeci de ani, am descoperit că poporul brazilian este foarte binevoitor, iubitor şi curtenitor. […] Astăzi, cei mai buni prieteni ai noştri sunt în Brazilia. Noi suntem în Statele Unite, dar inima noastră este în Brazilia. Cei mai buni prieteni ai noştri sunt de-a lungul râului Amazon, în nordul Braziliei” (Review and Herald, 21 ianuarie 1960).

  Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!

  Pasiune pentru misiune - 2018. Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...