Articolul precedentSă spunem păcatului pe nume
  Articolul următorSă ținem sus stindardul

  Pasiune pentru misiune

  Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor. – 2 Corinteni 11:26

  Cum te-ai simţi dacă Domnul te-ar chema într-o regiune neprimitoare, foarte departe, împânzită de boli tropicale şi şerpi mortali? Să trebuiască să laşi în urmă casa, rudele şi prietenii şi să păşeşti spre un viitor nesigur? Aşa au stat lucrurile pentru Leo şi Jessie Halliwell, care au slujit Domnului în Brazilia timp de 38 de ani, în mare parte în regiunea amazoniană. În mica lor barcă Luzeiro (Purtător de lumină), ce servea şi drept clinică, şi în scop misionar, cei doi navigau în susul şi în josul râului Amazon între oraşele Belem şi Manaus. Se estimează că au tratat peste un sfert de milion de brazilieni şi indieni de boli tropicale şi de alte boli, răspândind mesajul adventist celor din comunităţile izolate de pe malul râului.

  În cartea sa inspiratoare, Light Bearer to the Amazon (1945), Leo Halliwell spune: „Suntem recunoscători că Domnul ne-a dat sănătate să lucrăm în regiunea Amazon. Nu socotim ca fiind un sacrificiu, ci un privilegiu şi ne vom dedica restul vieţii noastre încheierii lucrării în Uniunea Brazilia de Nord.” În 1958, familia Halliwell s-a întors în Statele Unite, lăsând în urmă o uimitoare moştenire de slujire altruistă pentru cei sărmani şi în nevoie.

  În seara zilei de 27 iulie 1959, Leo şi Jessie Halliwell au fost premiaţi cu National Order of the Southern, cea mai mare distincţie oferită de guvernul brazilian străinilor care au adus servicii extraordinare ţării. În discursul său, reprezentantul guvernului a spus despre familia Halliwell că sunt nişte „persoane excepţionale” care „se numără printre puţinii care pot da totul, neaşteptând ceva în schimb”. Ca răspuns, Leo Halliwell a spus: „Pot doar să spun că atunci când am ajuns pentru prima dată în Brazilia, în urmă cu aproape patruzeci de ani, am descoperit că poporul brazilian este foarte binevoitor, iubitor şi curtenitor. […] Astăzi, cei mai buni prieteni ai noştri sunt în Brazilia. Noi suntem în Statele Unite, dar inima noastră este în Brazilia. Cei mai buni prieteni ai noştri sunt de-a lungul râului Amazon, în nordul Braziliei” (Review and Herald, 21 ianuarie 1960).

  Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!

  Pasiune pentru misiune - 2018. Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!