Pasiune pentru misiune

Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor. – 2 Corinteni 11:26

Cum te-ai simţi dacă Domnul te-ar chema într-o regiune neprimitoare, foarte departe, împânzită de boli tropicale şi şerpi mortali? Să trebuiască să laşi în urmă casa, rudele şi prietenii şi să păşeşti spre un viitor nesigur? Aşa au stat lucrurile pentru Leo şi Jessie Halliwell, care au slujit Domnului în Brazilia timp de 38 de ani, în mare parte în regiunea amazoniană. În mica lor barcă Luzeiro (Purtător de lumină), ce servea şi drept clinică, şi în scop misionar, cei doi navigau în susul şi în josul râului Amazon între oraşele Belem şi Manaus. Se estimează că au tratat peste un sfert de milion de brazilieni şi indieni de boli tropicale şi de alte boli, răspândind mesajul adventist celor din comunităţile izolate de pe malul râului.

În cartea sa inspiratoare, Light Bearer to the Amazon (1945), Leo Halliwell spune: „Suntem recunoscători că Domnul ne-a dat sănătate să lucrăm în regiunea Amazon. Nu socotim ca fiind un sacrificiu, ci un privilegiu şi ne vom dedica restul vieţii noastre încheierii lucrării în Uniunea Brazilia de Nord.” În 1958, familia Halliwell s-a întors în Statele Unite, lăsând în urmă o uimitoare moştenire de slujire altruistă pentru cei sărmani şi în nevoie.

În seara zilei de 27 iulie 1959, Leo şi Jessie Halliwell au fost premiaţi cu National Order of the Southern, cea mai mare distincţie oferită de guvernul brazilian străinilor care au adus servicii extraordinare ţării. În discursul său, reprezentantul guvernului a spus despre familia Halliwell că sunt nişte „persoane excepţionale” care „se numără printre puţinii care pot da totul, neaşteptând ceva în schimb”. Ca răspuns, Leo Halliwell a spus: „Pot doar să spun că atunci când am ajuns pentru prima dată în Brazilia, în urmă cu aproape patruzeci de ani, am descoperit că poporul brazilian este foarte binevoitor, iubitor şi curtenitor. […] Astăzi, cei mai buni prieteni ai noştri sunt în Brazilia. Noi suntem în Statele Unite, dar inima noastră este în Brazilia. Cei mai buni prieteni ai noştri sunt de-a lungul râului Amazon, în nordul Braziliei” (Review and Herald, 21 ianuarie 1960).

Familia Halliwell şi mulţi alţi misionari adventişti au avut o reală pasiune pentru câmpurile misionare. Dar tu? Te-ai gândit vreodată să devii misionar? Fie în străinătate sau aproape de casă, şi tu poţi şi ar trebui să devii un misionar pentru Domnul!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor