„Căci faptele lor îi urmează”

  Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează! – Apocalipsa 14:13

  Pe podeaua Bisericii St. Thomas din Peipzig, Germania, se poate vedea o plăcuţă din bronz cu inscripţia „Johann Sebastian Bach”, desemnând locul în care a fost îngropat. Doar un nume, dar care vorbeşte de la sine, evocând amintiri ale acelui mare compozitor şi ale uimitoarei lui moşteniri muzicale lăsate omenirii.

  Remarcabil, în 28 iulie au decedat două persoane influente reprezentative pentru muzica barocă. Primul a fost compozitorul italian şi virtuozul violonist Antonio Vivaldi (1678–1741), care a murit în Viena, Austria, pe 28 iulie 1741. El a compus aproximativ 500 de concerte, inclusiv Ano-timpurile pentru vioară şi orchestră de cameră. Al doilea a fost compozitorul şi muzicianul german Johann Sebastian Bach (1685–1750), care a murit în Leipzig, Germania, pe 28 iulie 1750. Specialiştii spun că astăzi sunt disponibile 1 128 de piese muzicale compuse de Bach şi multe altele au fost pierdute. Vă puteţi imagina oameni au interpretat și câţi s-au bucurat de operele celor doi compozitori? Ei au murit în urmă cu mult timp, dar „faptele lor îi urmează”.

  Poate nu vei deveni la fel de faimos ca Vivaldi şi Bach, dar influenţa ta este mult mai importantă decât poate îţi dai seama. Meditează la următoarea afirmaţie: „Cât de puţin cunoaşteţi efectul pe care-l au faptele voastre asupra istoriei vieţii altora! V-aţi putea gândi că ceea ce faceţi sau spuneţi nu are consecinţe notabile, când, de fapt, cele mai importante rezultate pentru bine sau rău sunt consecinţele cuvintelor şi acţiunilor noastre. Cuvintele şi acţiunile considerate atât de mici şi neînsemnate sunt verigi în lanţul cel lung al evenimentelor vieţii omeneşti” (Mărturii pentru biserică, vol. 3, p. 542). Dumnezeu ţine seama de „influenţa exercitată pentru bine sau pentru rău,” dar şi de „rezultatele sale îndepărtate” (Tragedia veacurilor, p. 482).

  Dacă numele tău ar fi inscripţionat pe o plăcuţă de bronz ca cea pe care am văzut-o în Biserica St. Thomas, ce anume şi-ar aminti oamenii despre tine? Ce moştenire laşi în viaţă? Oricare ar fi nivelul nostru de influenţă, cu toţii suntem chemaţi să exercităm o influenţă salvatoare asupra celor din jurul nostru. Sper ca toţi cei care vor călca pe urmele noastre să fie conduşi spre împărăţia veşnică!

  „Căci faptele lor îi urmează” - 2018. Dacă numele tău ar fi inscripţionat pe o plăcuţă de bronz, ce anume şi-ar aminti oamenii despre tine? Ce moştenire laşi în viaţă? Oricare ar fi nivelul nostru de influenţă, cu toţii suntem chemaţi să exercităm o influenţă salvatoare asupra celor din jurul nostru. Sper ca toţi cei care vor călca pe urmele noastre să fie conduşi spre împărăţia veşnică!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...