„Căci faptele lor îi urmează”

  Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” Da, zice Duhul, ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează! – Apocalipsa 14:13

  Pe podeaua Bisericii St. Thomas din Peipzig, Germania, se poate vedea o plăcuţă din bronz cu inscripţia „Johann Sebastian Bach”, desemnând locul în care a fost îngropat. Doar un nume, dar care vorbeşte de la sine, evocând amintiri ale acelui mare compozitor şi ale uimitoarei lui moşteniri muzicale lăsate omenirii.

  Remarcabil, în 28 iulie au decedat două persoane influente reprezentative pentru muzica barocă. Primul a fost compozitorul italian şi virtuozul violonist Antonio Vivaldi (1678–1741), care a murit în Viena, Austria, pe 28 iulie 1741. El a compus aproximativ 500 de concerte, inclusiv Ano-timpurile pentru vioară şi orchestră de cameră. Al doilea a fost compozitorul şi muzicianul german Johann Sebastian Bach (1685–1750), care a murit în Leipzig, Germania, pe 28 iulie 1750. Specialiştii spun că astăzi sunt disponibile 1 128 de piese muzicale compuse de Bach şi multe altele au fost pierdute. Vă puteţi imagina oameni au interpretat și câţi s-au bucurat de operele celor doi compozitori? Ei au murit în urmă cu mult timp, dar „faptele lor îi urmează”.

  Poate nu vei deveni la fel de faimos ca Vivaldi şi Bach, dar influenţa ta este mult mai importantă decât poate îţi dai seama. Meditează la următoarea afirmaţie: „Cât de puţin cunoaşteţi efectul pe care-l au faptele voastre asupra istoriei vieţii altora! V-aţi putea gândi că ceea ce faceţi sau spuneţi nu are consecinţe notabile, când, de fapt, cele mai importante rezultate pentru bine sau rău sunt consecinţele cuvintelor şi acţiunilor noastre. Cuvintele şi acţiunile considerate atât de mici şi neînsemnate sunt verigi în lanţul cel lung al evenimentelor vieţii omeneşti” (Mărturii pentru biserică, vol. 3, p. 542). Dumnezeu ţine seama de „influenţa exercitată pentru bine sau pentru rău,” dar şi de „rezultatele sale îndepărtate” (Tragedia veacurilor, p. 482).

  Dacă numele tău ar fi inscripţionat pe o plăcuţă de bronz ca cea pe care am văzut-o în Biserica St. Thomas, ce anume şi-ar aminti oamenii despre tine? Ce moştenire laşi în viaţă? Oricare ar fi nivelul nostru de influenţă, cu toţii suntem chemaţi să exercităm o influenţă salvatoare asupra celor din jurul nostru. Sper ca toţi cei care vor călca pe urmele noastre să fie conduşi spre împărăţia veşnică!

  „Căci faptele lor îi urmează” - 2018. Dacă numele tău ar fi inscripţionat pe o plăcuţă de bronz, ce anume şi-ar aminti oamenii despre tine? Ce moştenire laşi în viaţă? Oricare ar fi nivelul nostru de influenţă, cu toţii suntem chemaţi să exercităm o influenţă salvatoare asupra celor din jurul nostru. Sper ca toţi cei care vor călca pe urmele noastre să fie conduşi spre împărăţia veşnică!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...