Jurăminte de nuntă

  Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea!” – Rut 1:16-17

  Îţi aminteşti care a fost cea mai frumoasă nuntă la care ai participat? Ce a făcut-o să iasă în evidenţă faţă de celelalte? Decoraţiunile frumoase, oamenii frumos îmbrăcaţi? Cu siguranţă că momentele emoţionante ne captivează atenţia la nuntă, dar nimic nu ne atrage privirea mai mult decât mireasa în rochia ei albă. Unii oameni tind să creadă că cu cât este mai mare şi mai ostentativă ceremonia nunţii, cu atât mai fericit va fi cuplul în viaţă. Dar nu este neapărat aşa!

  Una dintre cele mai magnifice ceremonii de nuntă care a avut loc vreodată a fost în 29 iulie 1981 la Catedrala St. Paul din Londra. La aşa-zisa „nuntă a secolului” au participat 3 500 de invitaţi şi peste 750 de milioa-ne de telespectatori din întreaga lume au urmărit-o. Inelul de logodnă/nuntă al miresei avea 14 diamante mici care înconjurau un safir Ceylon oval şi albastru de 12 carate, montate în aur alb de 18 carate. Rochia de mireasă a devenit una dintre cele mai faimoase rochii din lume. Într-adevăr, totul părea să fie perfect pentru prinţul Charles şi Lady Diana Spencer pentru a trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Cuplul a avut doi băieţi frumoşi (prinţii William şi Harry) şi Diana credea că „familia este cel mai important lucru din lume”. Dar, din nefericire, Charles şi Diana s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

  Aproape toate cuplurile promit să se iubească, să se cinstească şi să se preţuiască toată viaţa, indiferent de circumstanţe, „atât cât voi trăi”, „până moartea ne va despărţi”. Unii chiar folosesc jurământul lui Ruth faţă de Naomi (vezi Rut 1:16-17) ca legământ al căsătoriei. Văzând toate aceste promisiuni, de ce se răzgândesc oamenii şi îşi schimbă simţămintele atât de uşor, neonorându-şi jurămintele? Mare parte a problemei astăzi este că „mariajul şi-a pierdut funcţia socială, devenind o sursă de automulţumire” (Tterezinha Feres-Carneiro).

  Unele biserici aveau ceremonii de reînnoire a jurămintelor pentru cuplurile căsătorite. Dar cuplurile căsătorite nu trebuie să aştepte astfel de servicii ocazionale. De ce să nu îşi reînnoiască jurămintele mai frecvent acasă? Astăzi poţi avea o ceremonie simplă în care să vă reconsacraţi lui Dumnezeu şi unul celuilalt. Binecuvântarea lui Dumnezeu va veni asupra ta şi a familiei tale.

  Jurăminte de nuntă - 2018. Cuplurile căsătorite nu trebuie să aştepte astfel de servicii ocazionale pentru reînnoirea jurămintelor. De ce să nu îşi reînnoiască jurămintele mai frecvent acasă? Astăzi poţi avea o ceremonie simplă în care să vă reconsacraţi lui Dumnezeu şi unul celuilalt. Binecuvântarea lui Dumnezeu va veni asupra ta şi a familiei tale.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!