Ziua prieteniei

  Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. – Ioan 13:34

  Prietenii fac ca viaţa să merite trăită. Faimosul vorbitor şi autor Steve Maraboli sugera următoarele: „Prietenii sunt un medicament pentru inima rănită şi vitamine pentru suflet.” Dramaturgul grec Euripide (484–406 î.Hr.) spunea: „Prietenii îşi arată dragostea în vreme de necaz, nu de fericire.” Cu alte cuvinte, aceştia rămân lângă tine când toţi ceilalţi pleacă.

  În 2011, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (UN) a proclamat ziua de 30 iulie ca Ziua Internaţională a Prieteniei. Decizia aceasta se baza „pe ideea că prieteniile dintre oameni, ţări, culturi şi persoane pot inspira eforturi de pace şi pot construi poduri între comunităţi”. De asemenea, prietenia este unul din cele mai puternice mijloace de a-i conduce pe oameni la Hristos.

  Articolul principal din revista Magazine, din decembrie 1977, pur-ta următorul titlu: „Why Not Use the Net Too?” În acest articol, Clark B. McCall, pastor al Bisericii Adventiste Herman, din California, descria programul lui „Kindness-Call” de succes, inspirat de afirmaţia lui Ellen White: „Dacă ne-am smeri înaintea lui Dumnezeu şi am fi buni, cu pur-
  tare aleasă, cu inima gingaşă şi plini de milă, ar fi o sută de convertiri la adevăr acolo unde acum nu este decât una” (Mărturii pentru biserică, vol. 9, p. 189).

  McCall le-a cerut membrilor bisericii sale ca săptămânal să facă o faptă de blândeţe în mod voluntar. Lista serviciilor oferite includea: apeluri telefonice, îngrijirea copiilor, transport, ajutor la treburile casnice şi vizite. Treptat, aceste abordări prietenoase au dărâmat zidul prejudecăţii şi au avut ca rezultat câteva studii biblice. McCall spunea că, urmând această metodă, una din bisericile sale experimentase o creştere cu 2 000 de procente a botezurilor în anul anterior.

  Dar pentru a aduce roade, prietenia şi bunătatea trebuie să fie intenţionate. Ni se spune că Hristos „S-a unit cu oamenii ca unul care le dorea binele. El Şi-a arătat simpatia faţă de ei, a îngrijit de nevoile lor şi le-a câştigat încrederea. Apoi le-a spus: «Urmaţi-Mă!»” (Divina vindecare, p. 143). De ce să nu folosim evanghelizarea prin prietenie ca o strategie de a a-i aduce pe oameni la Hristos? Gândeşte-te şi roagă-te pentru o persoană la care ai vrea să ajungi prin această strategie plăcută şi eficientă.

  Ziua prieteniei - 2018. Dar pentru a aduce roade, prietenia şi bunătatea trebuie să fie intenţionate. Ni se spune că Hristos „S-a unit cu oamenii ca unul care le dorea binele. El Şi-a arătat simpatia faţă de ei, a îngrijit de nevoile lor şi le-a câştigat încrederea. Apoi le-a spus: «Urmaţi-Mă!»”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...