Măsuri radicale

  Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. – Proverbele 14:12

  Totul fusese planificat cu atenţie pentru un weekend frumos împreună pe Insula Tnagier, Chesapeake Bay, Virginia. Miriam Wells şi John Wesley Taylor anticipau un timp frumos pe acea insulă împreună cu fiul lor. Vineri dimineaţa, 3 august 2012, ei au trecut prin zona metropolitană Washington D.C. şi apoi au intrat pe autostrada cu patru benzi până în port, de unde aveau să ia o barcă până la insulă. Pentru că autostrada era aproape pustie, Miriam a pus maşina pe pilot automat la viteza de 97 km/h, pentru a nu mai fi nevoită să accelereze.

  Totul a mers bine până când Miriam şi-a dat seama că pilotul automat se blocase la acea viteză şi frâna nu îl mai dezactiva. A încercat mai multe opţiuni, dar nimic nu părea să funcţioneze. John a sugerat repede să încerce să oprească motorul pentru a putea opri pe margine. Cu motorul oprit, maşina a încetinit treptat. Mai târziu, John l-a sunat pe mecanic pentru a încerca să îşi dea seama ce se întâmplase cu pilotul automat al maşinii. Mecanicul i-a dat instrucţiuni precise ca să localizeze şi să dezactiveze cablul cu problemă. Fără pilot automat, familia a reuşit să ajungă în siguranţă în port.

  Există momente în viaţă când singurul lucru pe care putem să îl facem este să oprim motorul şi să oprim şi noi. De exemplu, când este vorba şi despre probleme morale, trebuie să luăm o decizie radicală şi să stopăm acel comportament imoral. Decizia poate implica o pierdere temporară, dar astfel se va evita un dezastru viitor. Alteori, când eşti diagnosticat cu o boală terminală, singura opţiune rămasă poate fi să accepţi cu calm realitatea. Viktor E. Frankl spunea: „Când nu mai putem schimba o situaţie, atunci suntem provocaţi să ne schimbăm noi” (Man’s Search for Meaning, p. 105).

  Într-adevăr, viaţa este o secvenţă de decizii. Unele sunt mai uşor de luat, dar altele sunt mult mai dificile. Indiferent cum sunt, întotdeauna se merită să ne amintim de „Rugăciunea seninătăţii” a lui Reinhold Nieguhr, care începe cu un apel: „Doamne, dă-mi har pentru a accepta cu seninătate lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj să le schimb pe cele care trebuie schimbate şi înţelepciunea de a face deosebirea între ele.” Să ne amintim de o rugăciune anonimă care sună astfel: „Doamne, ajută-mă să îmi amintesc că astăzi nu se poate întâmpla nimic care nu poate fi rezolvat împreună cu Tine.”

  Măsuri radicale - 2018. Reinhold Nieguhr se ruga folosind următoarele cuvinte: „Doamne, dă-mi har pentru a accepta cu seninătate lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj să le schimb pe cele care trebuie schimbate şi înţelepciunea de a face deosebirea între ele.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...