Măsuri radicale

  Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. – Proverbele 14:12

  Totul fusese planificat cu atenţie pentru un weekend frumos împreună pe Insula Tnagier, Chesapeake Bay, Virginia. Miriam Wells şi John Wesley Taylor anticipau un timp frumos pe acea insulă împreună cu fiul lor. Vineri dimineaţa, 3 august 2012, ei au trecut prin zona metropolitană Washington D.C. şi apoi au intrat pe autostrada cu patru benzi până în port, de unde aveau să ia o barcă până la insulă. Pentru că autostrada era aproape pustie, Miriam a pus maşina pe pilot automat la viteza de 97 km/h, pentru a nu mai fi nevoită să accelereze.

  Totul a mers bine până când Miriam şi-a dat seama că pilotul automat se blocase la acea viteză şi frâna nu îl mai dezactiva. A încercat mai multe opţiuni, dar nimic nu părea să funcţioneze. John a sugerat repede să încerce să oprească motorul pentru a putea opri pe margine. Cu motorul oprit, maşina a încetinit treptat. Mai târziu, John l-a sunat pe mecanic pentru a încerca să îşi dea seama ce se întâmplase cu pilotul automat al maşinii. Mecanicul i-a dat instrucţiuni precise ca să localizeze şi să dezactiveze cablul cu problemă. Fără pilot automat, familia a reuşit să ajungă în siguranţă în port.

  Există momente în viaţă când singurul lucru pe care putem să îl facem este să oprim motorul şi să oprim şi noi. De exemplu, când este vorba şi despre probleme morale, trebuie să luăm o decizie radicală şi să stopăm acel comportament imoral. Decizia poate implica o pierdere temporară, dar astfel se va evita un dezastru viitor. Alteori, când eşti diagnosticat cu o boală terminală, singura opţiune rămasă poate fi să accepţi cu calm realitatea. Viktor E. Frankl spunea: „Când nu mai putem schimba o situaţie, atunci suntem provocaţi să ne schimbăm noi” (Man’s Search for Meaning, p. 105).

  Într-adevăr, viaţa este o secvenţă de decizii. Unele sunt mai uşor de luat, dar altele sunt mult mai dificile. Indiferent cum sunt, întotdeauna se merită să ne amintim de „Rugăciunea seninătăţii” a lui Reinhold Nieguhr, care începe cu un apel: „Doamne, dă-mi har pentru a accepta cu seninătate lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj să le schimb pe cele care trebuie schimbate şi înţelepciunea de a face deosebirea între ele.” Să ne amintim de o rugăciune anonimă care sună astfel: „Doamne, ajută-mă să îmi amintesc că astăzi nu se poate întâmpla nimic care nu poate fi rezolvat împreună cu Tine.”

  Măsuri radicale - 2018. Reinhold Nieguhr se ruga folosind următoarele cuvinte: „Doamne, dă-mi har pentru a accepta cu seninătate lucrurile pe care nu le pot schimba, curaj să le schimb pe cele care trebuie schimbate şi înţelepciunea de a face deosebirea între ele.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...