Primitori care devin dătători

  A doua zi, Isus a vrut să Se ducă în Galileea şi a găsit pe Filip şi i-a zis: „Vino după Mine.” […] Filip a găsit pe Natanael şi i-a zis: „Noi am găsit pe Acela despre care au scris Moise, în Lege, şi prorocii: pe Isus din Nazaret, fiul lui Iosif.” – Ioan 1:43,45

  Revista Review and Herald din 4 august 1853 avea o adnotare interesantă despre răspândirea mesajului adventist în Michigan. Ea suna astfel: „Tocmai m-am întors din Hastings. Acolo am avut cinci întâlniri. Domnul ne-a binecuvântat cu Duhul Sfânt. Sfinţii au fost mângâiaţi şi învioraţi. Păcătoşii au tremurat şi au plâns. Doi au dat mărturie pentru adevăr la întâlniri şi alţi doi şi-au făcut publică intenţia de a păzi Sabatul Domnului şi Dumnezeului nostru şi încă alţii sunt convinşi că noi avem adevărul. […] Unii vor fi botezaţi cu prima ocazie. […] Noi credem că solia celui de-al treilea înger se răspândeşte cu repeziciune aici şi că Domnul deschide calea pentru marea strigare.”

  Dar cine a scris aceste cuvinte? Ele vin de sub peniţa lui David Hewitt, primul adventist de ziua a şaptea din Battle Creek, Michigan. Foarte interesant, în 1852, când Joseph Bates a hotărât să predice mesajul adventist în Battle Creek, el a folosit o strategie unică. A mers la dirigintele de poştă local, care se presupune că îi cunoştea pe toţi din oraş, şi l-a întrebat care este „cel mai cinstit om din oraş”. Dirigintele de poştă i-a răspuns că acesta ar fi David Hewitt. Aşa că Bates a mers la casa familiei Hewitt şi a început să le vorbească despre mesajul adventist. Ei l-au acceptat cu bucurie şi, aşa cum este confirmat de notiţa de mai sus, David a devenit un misionar adventist dedicat.

  În Ioan 1:43-51 citim că Isus l-a chemat pe Filip, care, la rândul lui, l-a chemat pe Natanael. Acest pasaj ilustrează natura misiunii Evangheliei: cei care primesc devin dătători! În realitate, „fiecare ucenic adevărat este născut în Împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei gata să piară doritori să bea din apa vieţii” (Hristos, Lumina lumii, p. 195).

  Mesajul Evangheliei nu poate fi ţinut doar pentru noi, ca o comoară ascunsă; el trebuie transmis şi altora (Matei 25:14-30). Care sunt planurile tale personale de a împărtăşi acest mesaj minunat?

  Primitori care devin dătători - 2018. Fiecare ucenic adevărat este născut în Împărăţia lui Dumnezeu ca misionar. Acela care bea din apa vie devine un izvor de viaţă. Primitorul devine un dătător. Harul lui Hristos în suflet este ca un izvor în pustie, curgând pentru a-i răcori pe toţi şi făcându-i pe cei gata să piară doritori să bea din apa vieţii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...