Salvat în Atacama

  Şi, apropiindu-se de groapă, a chemat pe Daniel cu un glas plângător. Împăratul a luat cuvântul şi a zis lui Daniel: „Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tău, căruia Îi slujeşti necurmat, să te scape de lei?” – Daniel 6:20

  Întreaga lume urmărea cu atenţie ştirile despre mina din San José, din deşertul Atacama, Chile. Pe 5 august 2010, la ora 2:05 p.m., principala cale de acces în mina de cupru a fost blocată de aproximativ 700 000 de tone de rocă diorită, sau de două ori masa clădirii Empire State. Intrările alternative au fost blocate de rocile căzute şi constituiau o ameninţare din cauza mişcării pietrelor. Un grup de 33 de mineri au fost blocaţi la 700 de metri sub pământ. Hrana pentru situaţii de urgenţă care era în adăpostul din mină avea să le ajungă doar pentru două sau trei zile şi mai exista şi pericolul lipsei de apă şi aer. Mai existau supravieţuitori?

  La suprafaţă, aproape de intrarea în mină, s-a instalat Campamento Esperanza (Tabăra speranţei), cu peste 2 000 de membri ai familiilor minerilor, lucrători şi jurnalişti, susţinuţi de pastorul bisericii adventiste locale, Carlos Parra Diaz. Procesul de salvare a fost mai lung decât se aşteptau. După 17 zile, echipajul a reuşit să aibă acces în mină pe o gaură de 17 cm făcută cu burghiul. Minerii au lipit de burghiu o bucată de hârtie pe care scria cu litere roşii: „Suntem bine, în adăpost, toţi 33.”

  Le-au fost trimise multe provizii pe acea gaură. Au fost săpate găuri mai largi şi, după 69 de zile, toţi cei 33 de mineri au fost salvaţi cu ajutorul capsulelor de salvare din oţel. Oamenii sărbătoreau ieşirea fiecărui miner. Cu costuri de 20 de milioane de dolari, aceasta a fost una dintre cele mai provocatoare misiuni de salvare din mină din istorie.

  Aşa cum acei mineri au fost blocaţi în mina San José, toată omenirea a fost blocată de căderea lui Adam şi Eva în păcat şi a fost condamnată la moarte. Dar Dumnezeu a pus la cale un plan de salvare uimitor pentru a salva omenirea. Hristos a venit în această lume, a murit pe cruce, a înviat din morţi şi ne-a deschis „o cale nouă şi vie” de acces în cer (Evrei 10:20).

  Acel plan de salvare este atât de eficient, încât Pavel spune că „unde s-a înmulţit păcatul, harul s-a înmulţit şi mai mult” (Rom. 5:20).

  Îţi poţi imagina sărbătoarea care va avea loc în cer când cei răscumpăraţi din toate veacurile vor ajunge în cele din urmă în curţile cereşti? Tu şi cu mine trebuie să fim printre cei răscumpăraţi de harul uimitor al lui Dumnezeu!

  Salvat în Atacama - 2018. Dumnezeu a pus la cale un plan de salvare uimitor pentru a salva omenirea. Hristos a venit în această lume, a murit pe cruce, a înviat din morţi şi ne-a deschis „o cale nouă şi vie” de acces în cer. Îţi poţi imagina sărbătoarea care va avea loc în cer când cei răscumpăraţi din toate veacurile vor ajunge în cele din urmă în curţile cereşti?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...