Salvat în Atacama

  Şi, apropiindu-se de groapă, a chemat pe Daniel cu un glas plângător. Împăratul a luat cuvântul şi a zis lui Daniel: „Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tău, căruia Îi slujeşti necurmat, să te scape de lei?” – Daniel 6:20

  Întreaga lume urmărea cu atenţie ştirile despre mina din San José, din deşertul Atacama, Chile. Pe 5 august 2010, la ora 2:05 p.m., principala cale de acces în mina de cupru a fost blocată de aproximativ 700 000 de tone de rocă diorită, sau de două ori masa clădirii Empire State. Intrările alternative au fost blocate de rocile căzute şi constituiau o ameninţare din cauza mişcării pietrelor. Un grup de 33 de mineri au fost blocaţi la 700 de metri sub pământ. Hrana pentru situaţii de urgenţă care era în adăpostul din mină avea să le ajungă doar pentru două sau trei zile şi mai exista şi pericolul lipsei de apă şi aer. Mai existau supravieţuitori?

  La suprafaţă, aproape de intrarea în mină, s-a instalat Campamento Esperanza (Tabăra speranţei), cu peste 2 000 de membri ai familiilor minerilor, lucrători şi jurnalişti, susţinuţi de pastorul bisericii adventiste locale, Carlos Parra Diaz. Procesul de salvare a fost mai lung decât se aşteptau. După 17 zile, echipajul a reuşit să aibă acces în mină pe o gaură de 17 cm făcută cu burghiul. Minerii au lipit de burghiu o bucată de hârtie pe care scria cu litere roşii: „Suntem bine, în adăpost, toţi 33.”

  Le-au fost trimise multe provizii pe acea gaură. Au fost săpate găuri mai largi şi, după 69 de zile, toţi cei 33 de mineri au fost salvaţi cu ajutorul capsulelor de salvare din oţel. Oamenii sărbătoreau ieşirea fiecărui miner. Cu costuri de 20 de milioane de dolari, aceasta a fost una dintre cele mai provocatoare misiuni de salvare din mină din istorie.

  Aşa cum acei mineri au fost blocaţi în mina San José, toată omenirea a fost blocată de căderea lui Adam şi Eva în păcat şi a fost condamnată la moarte. Dar Dumnezeu a pus la cale un plan de salvare uimitor pentru a salva omenirea. Hristos a venit în această lume, a murit pe cruce, a înviat din morţi şi ne-a deschis „o cale nouă şi vie” de acces în cer (Evrei 10:20).

  Acel plan de salvare este atât de eficient, încât Pavel spune că „unde s-a înmulţit păcatul, harul s-a înmulţit şi mai mult” (Rom. 5:20).

  Îţi poţi imagina sărbătoarea care va avea loc în cer când cei răscumpăraţi din toate veacurile vor ajunge în cele din urmă în curţile cereşti? Tu şi cu mine trebuie să fim printre cei răscumpăraţi de harul uimitor al lui Dumnezeu!

  Salvat în Atacama - 2018. Dumnezeu a pus la cale un plan de salvare uimitor pentru a salva omenirea. Hristos a venit în această lume, a murit pe cruce, a înviat din morţi şi ne-a deschis „o cale nouă şi vie” de acces în cer. Îţi poţi imagina sărbătoarea care va avea loc în cer când cei răscumpăraţi din toate veacurile vor ajunge în cele din urmă în curţile cereşti?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...