Infatuarea

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

  Unii oameni ştiu cum să urce scara succesului, dar nu ştiu cum să coboare. Alvin Toffler (1928–2016) chiar avertiza: „Nimic nu este mai periculos decât succesul de ieri.”

  Alonzo T. Jones (1850–1923) a acceptat mesajul adventist şi a fost botezat la Walla Walla, Washington, pe 8 august 1874. În 1878 a fost hirotonit ca pastor şi a devenit un lider influent şi puternic. Împreună cu Ellet J. Waggoner a jucat un rol crucial în predicarea neprihănirii prin credinţă la Sesiunea Conferinţei Generale din 1888, de la Minneapolis, şi după aceea. Dar asocierea lui cu dr. John H. Kellog i-a întărit infatuarea şi amărăciunea pe care o simţea împotriva organizaţiei după 1901. Jones a încercat fără încetare să submineze conducerea lui Arthur G. Daniells, ca preşedinte al Conferinţei Generale.

  În 19 septembrie 1892, Ellen White spunea: „Este foarte posibil ca fraţii Jones şi Waggoner să fie doborâţi de ispitele vrăjmaşului; dar dacă se va întâmpla acest lucru, aceasta nu va demonstra că ei nu au avut o solie din partea lui Dumnezeu sau că lucrarea pe care au făcut-o ei a fost o greşeală” (Scrisoarea 24, 1892). Din nefericire, lor le-a lipsit smerenia şi nu au reuşit să trăiască ei înşişi solia pe care o predicaseră atât de eficient miilor de oameni. În cele din urmă, toţi trei – Kellogg, Waggoner şi Jones – au părăsit biserica.

  În 1907, lui Jones i s-a retras acreditarea de pastor şi anul următor a fost exclus din biserică. Chiar şi aşa, el a cerut o audiere la Sesiunea Conferinţei Generale din 1909 de la Washington D.C. Acolo a prezentat un discurs în care se justifica singur, dar totodată acuza şi s-a întâlnit de trei ori cu principalii lideri ai bisericii. La ultima întâlnire, după un apel prelungit pentru împăcare, preşedintele A. G. Daniells a întins mâna peste masă şi a spus: „Vino, frate Jones, vino!” Jones s-a ridicat şi încet a întins mâna, dar dintr-odată a tras-o înapoi şi a spus: „Nu, niciodată!” apoi s-a aşezat înapoi pe scaun. Jones nu s-a mai alăturat bisericii niciodată.

  Mult mai important decât a începe bine este să termini cu bine. Mândria şi infatuarea au un preţ prea mare! Istoria lui A. T. Jones ar fi putut avea un final destul de diferit dacă ar fi rămas smerit şi recunoscător pentru ce a făcut Domnul prin El!

  Infatuarea - 2018. Mult mai important decât a începe bine este să termini cu bine. Mândria şi infatuarea au un preţ prea mare! Istoria lui A. T. Jones ar fi putut avea un final destul de diferit dacă ar fi rămas smerit şi recunoscător pentru ce a făcut Domnul prin El!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...