Infatuarea

  Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. – 1 Corinteni 10:12

  Unii oameni ştiu cum să urce scara succesului, dar nu ştiu cum să coboare. Alvin Toffler (1928–2016) chiar avertiza: „Nimic nu este mai periculos decât succesul de ieri.”

  Alonzo T. Jones (1850–1923) a acceptat mesajul adventist şi a fost botezat la Walla Walla, Washington, pe 8 august 1874. În 1878 a fost hirotonit ca pastor şi a devenit un lider influent şi puternic. Împreună cu Ellet J. Waggoner a jucat un rol crucial în predicarea neprihănirii prin credinţă la Sesiunea Conferinţei Generale din 1888, de la Minneapolis, şi după aceea. Dar asocierea lui cu dr. John H. Kellog i-a întărit infatuarea şi amărăciunea pe care o simţea împotriva organizaţiei după 1901. Jones a încercat fără încetare să submineze conducerea lui Arthur G. Daniells, ca preşedinte al Conferinţei Generale.

  În 19 septembrie 1892, Ellen White spunea: „Este foarte posibil ca fraţii Jones şi Waggoner să fie doborâţi de ispitele vrăjmaşului; dar dacă se va întâmpla acest lucru, aceasta nu va demonstra că ei nu au avut o solie din partea lui Dumnezeu sau că lucrarea pe care au făcut-o ei a fost o greşeală” (Scrisoarea 24, 1892). Din nefericire, lor le-a lipsit smerenia şi nu au reuşit să trăiască ei înşişi solia pe care o predicaseră atât de eficient miilor de oameni. În cele din urmă, toţi trei – Kellogg, Waggoner şi Jones – au părăsit biserica.

  În 1907, lui Jones i s-a retras acreditarea de pastor şi anul următor a fost exclus din biserică. Chiar şi aşa, el a cerut o audiere la Sesiunea Conferinţei Generale din 1909 de la Washington D.C. Acolo a prezentat un discurs în care se justifica singur, dar totodată acuza şi s-a întâlnit de trei ori cu principalii lideri ai bisericii. La ultima întâlnire, după un apel prelungit pentru împăcare, preşedintele A. G. Daniells a întins mâna peste masă şi a spus: „Vino, frate Jones, vino!” Jones s-a ridicat şi încet a întins mâna, dar dintr-odată a tras-o înapoi şi a spus: „Nu, niciodată!” apoi s-a aşezat înapoi pe scaun. Jones nu s-a mai alăturat bisericii niciodată.

  Mult mai important decât a începe bine este să termini cu bine. Mândria şi infatuarea au un preţ prea mare! Istoria lui A. T. Jones ar fi putut avea un final destul de diferit dacă ar fi rămas smerit şi recunoscător pentru ce a făcut Domnul prin El!

  Infatuarea - 2018. Mult mai important decât a începe bine este să termini cu bine. Mândria şi infatuarea au un preţ prea mare! Istoria lui A. T. Jones ar fi putut avea un final destul de diferit dacă ar fi rămas smerit şi recunoscător pentru ce a făcut Domnul prin El!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...