Reconvertirea

  Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit. – Luca 15:32

  Fraţii şi surorile care locuiesc sub acelaşi acoperiş îşi pot forma caractere diferite şi pot urma căi diferite în viaţă, la fel ca Esau şi Iacov (Gen. 25:21-34). În familia lui James şi Ellen White, fiul cel mai mare, Henry Nichols, avea o personalitate mai stabilă, în timp ce fratele lui, James Edson, era caracterizat de suişuri şi coborâşuri, în special în proble-me financiare. Nici chiar viaţa lui spirituală nu era aşa cum ar fi trebuit să fie. De-a lungul anilor, Ellen i-a trimis mai multe scrisori în care făcea apel la inima lui, dar fără rezultate pozitive vizibile.

  Odată, Edson chiar a mărturisit într-o scrisoare adresată mamei lui: „Nu sunt deloc înclinat spre religie.” Ellen şi-a dat seama că Satana îl ducea pe o cale greşită pe fiul ei şi s-a rugat stăruitor pentru el, chiar i-a trimis o scrisoare lungă în care făcea apel. Ea spunea: „Istoricul tău religios nu ar fi trebuit să fie oscilant, ci ferm şi adevărat; dar tu ai dorit să fii independent şi ai urmat propria cale. Cu o oră înainte ai fost puternic, în următoarea ai oscilat. Acum sunt hotărâtă să îţi atrag atenţia şi să mă fac auzită: Eşti furat de curent.” (Scrisoarea 123, 1893). Acest apel a fost un punct de cotitură în viaţa lui.

  Pe 10 august 1893, Edson îi scria mamei sale: „M-am predat pe deplin şi niciodată nu m-am bucurat de viaţă ca acum. Mulţi ani am fost împovărat, am avut atâtea de făcut şi toate aceste lucruri îmi stăteau în cale. Acum le-am lăsat pe toate la Mântuitorul meu şi povara nu mai apasă asupra mea. Nu mai simt nicio dorinţă după distracţiile şi plăcerile care mai înainte mă distrau, dar, ca niciodată înainte, îmi găsesc plăcerea în întâlnirile la care sunt oamenii lui Dumnezeu.” Câteva zile mai târziu a adăugat: „Mi-am ales singur calea şi nu era una bună. Acum doresc calea Domnului şi ştiu că va fi o cale bună.” Din acel moment, Edson a avut o viaţă spirituală stabilă.

  Poate că şi tu ai încercat să îţi faci viaţa după placul tău, dar fără succes. Nu trebuie să mai aştepţi. Chiar acum poţi să îţi predai viaţa şi toate planurile tale lui Dumnezeu. Dacă e nevoie, poţi avea o experienţă a reconvertirii la fel ca fiul risipitor (Luca 15:11-32). Tatăl nostru ceresc este mai dispus să te îmbrăţişeze şi să te transforme într-un cetăţean al Împărăţiei Sale veşnice.

  Reconvertirea - 2018. Poate că şi tu ai încercat să îţi faci viaţa după placul tău, dar fără succes. Nu trebuie să mai aştepţi. Chiar acum poţi să îţi predai viaţa şi toate planurile tale lui Dumnezeu. Tatăl nostru ceresc este mai dispus să te îmbrăţişeze şi să te transforme într-un cetăţean al Împărăţiei Sale veşnice.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...