„Dragul meu fiu”

  Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! – Proverbele 1:8

  Când te gândeşti la părinţii tăi (sau la cei care te-au crescut), ce îţi vine în minte? Îţi mai aminteşti de sfaturile lor înţelepte şi de călăuzirea lor? Ce valori morale s-au aşteptat ca tu să ai în viaţă? Mai ai scrisorile sau e-mailurile de la ei?

  Pe 11 august 1868, Ellen White îi scria o scrisoare fiului ei de 19 ani, Edson, despre dezvoltarea caracterului. Ea începea prin a spune: „Sunt recunoscătoare Tatălui nostru ceresc pentru eforturile pe care le faci pentru a birui orice defect de caracter. Cei care vor birui Îl vor vedea pe Isus aşa cum este şi vor fi făcuţi asemenea Lui.” Apoi ea l-a sfătuit să nu fie descurajat de eforturile lui, ci să continue să „umble în lumina pe care Dumnezeu” i-a dat-o. El nu trebuia doar să se roage, ci să şi trăiască acele rugăciuni.

  Ca o mamă iubitoare, Ellen şi-a încurajat fiul ca întotdeauna să aibă conştiinţa curată. Ea îl sfătuia: „Fă din voia lui Dumnezeu regula ta de viaţă în toate lucrurile – în chestiuni mărunte, dar şi în cele mari. … Cât de plăcută, cât de satisfăcătoare va fi amintirea întregii vieţi când, deşi ai fost expus la multe ispite puternice, mâinile tale nu au fost pătate de necinste şi inima ta nu a fost întinată de ispite dragi ţie!”

  Privind partea financiară, Ellen spunea: „Extravaganţa trebuie să aibă resurse şi, dacă banii nu pot fi obţinuţi în mod cinstit, aceştia vor fi obţinuţi pe căi necinstite. Dragostea de plăceri, de haine scumpe i-a dus pe mulţi tineri la închisoare şi chiar la ruină. Întotdeauna să fii hotărât să trăieşti doar în limita venitului tău. Mai bine să te lipseşti de anumite lucruri decât să intri în datorii. Niciodată să nu cumperi un lucru dacă nu îl poţi plăti.”

  Ellen i-a atras atenţia fiului ei la exemplul de integritate morală al lui Iosif, care „a învăţat să conducă fiind mai întâi ascultător”. Ea concluziona: „Dragul meu fiu, să nu încerci să te ridici deasupra simplităţii unei vieţi smerite de creştin. Caracterul lui Iosif să fie şi caracterul tău; tăria lui de a rezista ispitei să fie şi tăria ta. Eforturile tale vor avea succes dacă le faci prin puterea lui Dumnezeu. Isus este un ajutor întotdeauna prezent. Fie ca binecuvântarea lui Isus să fie asupra ta, aceasta este rugăciunea mamei tale.”

  Astăzi este o zi bună în care să meditezi la sfaturile pline de înţelepciune pe care le-ai primit din partea părinţilor şi a altor creştini adevăraţi. Prin harul lui Dumnezeu, această zi poate să fie un nou început în viaţa ta!

  „Dragul meu fiu” - 2018. „Caracterul lui Iosif să fie şi caracterul tău; tăria lui de a rezista ispitei să fie şi tăria ta. Eforturile tale vor avea succes dacă le faci prin puterea lui Dumnezeu. Isus este un ajutor întotdeauna prezent. Fie ca binecuvântarea lui Isus să fie asupra ta, aceasta este rugăciunea mamei tale.” Ellen White
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...