„Dragul meu fiu”

  Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! – Proverbele 1:8

  Când te gândeşti la părinţii tăi (sau la cei care te-au crescut), ce îţi vine în minte? Îţi mai aminteşti de sfaturile lor înţelepte şi de călăuzirea lor? Ce valori morale s-au aşteptat ca tu să ai în viaţă? Mai ai scrisorile sau e-mailurile de la ei?

  Pe 11 august 1868, Ellen White îi scria o scrisoare fiului ei de 19 ani, Edson, despre dezvoltarea caracterului. Ea începea prin a spune: „Sunt recunoscătoare Tatălui nostru ceresc pentru eforturile pe care le faci pentru a birui orice defect de caracter. Cei care vor birui Îl vor vedea pe Isus aşa cum este şi vor fi făcuţi asemenea Lui.” Apoi ea l-a sfătuit să nu fie descurajat de eforturile lui, ci să continue să „umble în lumina pe care Dumnezeu” i-a dat-o. El nu trebuia doar să se roage, ci să şi trăiască acele rugăciuni.

  Ca o mamă iubitoare, Ellen şi-a încurajat fiul ca întotdeauna să aibă conştiinţa curată. Ea îl sfătuia: „Fă din voia lui Dumnezeu regula ta de viaţă în toate lucrurile – în chestiuni mărunte, dar şi în cele mari. … Cât de plăcută, cât de satisfăcătoare va fi amintirea întregii vieţi când, deşi ai fost expus la multe ispite puternice, mâinile tale nu au fost pătate de necinste şi inima ta nu a fost întinată de ispite dragi ţie!”

  Privind partea financiară, Ellen spunea: „Extravaganţa trebuie să aibă resurse şi, dacă banii nu pot fi obţinuţi în mod cinstit, aceştia vor fi obţinuţi pe căi necinstite. Dragostea de plăceri, de haine scumpe i-a dus pe mulţi tineri la închisoare şi chiar la ruină. Întotdeauna să fii hotărât să trăieşti doar în limita venitului tău. Mai bine să te lipseşti de anumite lucruri decât să intri în datorii. Niciodată să nu cumperi un lucru dacă nu îl poţi plăti.”

  Ellen i-a atras atenţia fiului ei la exemplul de integritate morală al lui Iosif, care „a învăţat să conducă fiind mai întâi ascultător”. Ea concluziona: „Dragul meu fiu, să nu încerci să te ridici deasupra simplităţii unei vieţi smerite de creştin. Caracterul lui Iosif să fie şi caracterul tău; tăria lui de a rezista ispitei să fie şi tăria ta. Eforturile tale vor avea succes dacă le faci prin puterea lui Dumnezeu. Isus este un ajutor întotdeauna prezent. Fie ca binecuvântarea lui Isus să fie asupra ta, aceasta este rugăciunea mamei tale.”

  Astăzi este o zi bună în care să meditezi la sfaturile pline de înţelepciune pe care le-ai primit din partea părinţilor şi a altor creştini adevăraţi. Prin harul lui Dumnezeu, această zi poate să fie un nou început în viaţa ta!

  „Dragul meu fiu” - 2018. „Caracterul lui Iosif să fie şi caracterul tău; tăria lui de a rezista ispitei să fie şi tăria ta. Eforturile tale vor avea succes dacă le faci prin puterea lui Dumnezeu. Isus este un ajutor întotdeauna prezent. Fie ca binecuvântarea lui Isus să fie asupra ta, aceasta este rugăciunea mamei tale.” Ellen White
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...