Să investim în tineri

  Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. – 1 Timotei 4:12

  Mulţi conducători mari ai lumii au recunoscut valoarea şi potenţialul de a modela minţile noilor generaţii. Unii au făcut acest lucru pentru o cauză bună, alţii, pentru una mai puţin bună, ca Adolf Hitler şi „Hitler Youth” (Hitlerjungend). Pe 14 septembrie 1935, el a declarat următoarele înaintea a 54 000 de băieţi şi fete adunaţi în Nürnberg: „Voi sunteţi viitorul naţiunii, viitorul Reich-ului german.” Hitler era foarte conştient că „cel care controlează şcolile controlează tinerii şi cel care controlează tinerii controlează viitorul!” (Wer die Schule hat, hat die Jugend, und wer die Jugend hat, hat die Zikunft). Nu este deloc surprinzător că, în 1936, aproximativ 97% din profesorii din şcolile publice din Germania se alăturaseră ligii National Socialist Teachers.

  Cu totul opus, multe organizaţii creştine de tineret au stimulat noile generaţii să respecte valorile biblice şi să îndeplinească misiunea evanghelică. Câteva dintre cele mai influente asociaţii au fost Young Men’s Christian Association (YMCA), fondată în 1844 în Londra pentru dezvoltarea sănătoasă a „trupului, minţii şi duhului” şi Student Volunteer Movement for Foreign Mission (SVM), organizată în 1886 pentru a recruta studenţii de la colegiu şi universitate din Statele Unite în scopul slujirii misionare externe. Timp de mulţi ani, Missionary Volunteer Society a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea a fost însufleţită de mottoul: „Mesajul advent în întreaga lume în această generaţie.”

  În decembrie 1999, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU) a votat ca ziua de 12 august să fie Ziua Internaţională a Tineretului. Aceasta face parte din strategia ONU „de a creşte calitatea şi cantitatea oportunităţilor disponibile pentru tineri pentru o participare deplină, eficientă şi constructivă în societate”. Ce binecuvântare dacă tinerii adventişti ar putea avea şanse asemănătoare în bisericile noastre locale!

  Ellen White spunea: „Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va veni în curând!” (Educaţie, p. 271). Fiecare adunare adventistă ar trebui să devină o şcoală de instruire misionară pentru noile generaţii.

  Ce a făcut biserica ta pentru ca acest lucru să devină realitate?

  Să investim în tineri - 2018. „Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va veni în curând!” (Educaţie, p. 271). Fiecare biserică adventistă ar trebui să devină o şcoală de instruire misionară pentru noile generaţii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...