Să investim în tineri

  Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. – 1 Timotei 4:12

  Mulţi conducători mari ai lumii au recunoscut valoarea şi potenţialul de a modela minţile noilor generaţii. Unii au făcut acest lucru pentru o cauză bună, alţii, pentru una mai puţin bună, ca Adolf Hitler şi „Hitler Youth” (Hitlerjungend). Pe 14 septembrie 1935, el a declarat următoarele înaintea a 54 000 de băieţi şi fete adunaţi în Nürnberg: „Voi sunteţi viitorul naţiunii, viitorul Reich-ului german.” Hitler era foarte conştient că „cel care controlează şcolile controlează tinerii şi cel care controlează tinerii controlează viitorul!” (Wer die Schule hat, hat die Jugend, und wer die Jugend hat, hat die Zikunft). Nu este deloc surprinzător că, în 1936, aproximativ 97% din profesorii din şcolile publice din Germania se alăturaseră ligii National Socialist Teachers.

  Cu totul opus, multe organizaţii creştine de tineret au stimulat noile generaţii să respecte valorile biblice şi să îndeplinească misiunea evanghelică. Câteva dintre cele mai influente asociaţii au fost Young Men’s Christian Association (YMCA), fondată în 1844 în Londra pentru dezvoltarea sănătoasă a „trupului, minţii şi duhului” şi Student Volunteer Movement for Foreign Mission (SVM), organizată în 1886 pentru a recruta studenţii de la colegiu şi universitate din Statele Unite în scopul slujirii misionare externe. Timp de mulţi ani, Missionary Volunteer Society a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea a fost însufleţită de mottoul: „Mesajul advent în întreaga lume în această generaţie.”

  În decembrie 1999, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU) a votat ca ziua de 12 august să fie Ziua Internaţională a Tineretului. Aceasta face parte din strategia ONU „de a creşte calitatea şi cantitatea oportunităţilor disponibile pentru tineri pentru o participare deplină, eficientă şi constructivă în societate”. Ce binecuvântare dacă tinerii adventişti ar putea avea şanse asemănătoare în bisericile noastre locale!

  Ellen White spunea: „Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va veni în curând!” (Educaţie, p. 271). Fiecare adunare adventistă ar trebui să devină o şcoală de instruire misionară pentru noile generaţii.

  Ce a făcut biserica ta pentru ca acest lucru să devină realitate?

  Să investim în tineri - 2018. „Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va veni în curând!” (Educaţie, p. 271). Fiecare biserică adventistă ar trebui să devină o şcoală de instruire misionară pentru noile generaţii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...