Declin moral

  În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. – Matei 24:38-39

  Este lumea de astăzi mai bună decât cea de acum două sute de ani?

  Răspunsul la această întrebare depinde de perspectiva fiecăruia. Din punct de vedere tehnologic, au fost făcute îmbunătăţiri majore. Dar din punct de vedere social, valorile morale ale civilizaţiei noastre au scăzut remarcabil. Chiar şi aşa, sunt insule solide de căsătorii în oceanul nostru social, măturat de tot felul de furtuni ale imoralităţii.

  Billy Graham şi Ruth Bell s-au căsătorit pe 13 august 1943. Căsătoria lor inspiratoare a durat 64 de ani, până la moartea ei, pe 14 iunie 2007.

  Întrebată de absenţele frecvente de acasă ale soţului ei, Ruth a spus într-o ocazie: „Prefer să am puţin din Bill decât mult din oricare alt bărbat.” Cu o zi înainte de moartea ei, Billy spunea: „Ruth este sufletul meu pereche şi cea mai bună prietenă şi nu aş putea să îmi imaginez că trăiesc o singură zi fără să o am alături de mine. Astăzi sunt tot mai îndrăgostit de ea faţă de cum eram când ne-am întâlnit pentru prima dată, în urmă cu 65 de ani, ca studenţi la Wheaton College.” Din nefericire, nu multe cupluri moderne sunt capabile să construiască împreună o căsătorie romantică de durată!

  La mijlocul anilor 1970, pedagogul băieţilor de la internatul unde studiam deja cita faimoasa afirmaţie a lui Ruth Graham: „Dacă Dumnezeu nu va pedepsi America, El va trebui să îşi ceară scuze faţă de Sodoma şi Gomora.” Fără îndoială, multe lucruri s-au schimbat de atunci! Dacă Ruth Graham era îngrijorată de declinul moral al lumii de atunci, ce putem spune despre lumea de astăzi? De exemplu, în trecut oamenii vorbeau doar despre două sexe: masculin şi feminin. Dar la mijlocul anului 2014, The Telegraph a anunţat că utilizatorii britanici ai reţelei Facebook pot alege din 71 de sexe diferite!

  Hristos a avertizat că stilul de viaţă antediluvian de „a mânca, a bea, a se însura şi mărita” va fi prevalent chiar înainte de sfârşitul lumii (Matei 24:37-39). Declinul moral al lumii noastre cere fie ca Dumnezeu să intervină în acţiunile noastre, fie ca omenirea să ajungă să se autodistrugă. Dar lăudat fie Domnul că în curând Hristos va veni să îi distrugă pe cei răi (Apoc. 21:8) şi să Îşi stabilească Împărăţia neprihănirii Sale (Dan. 7:13-14).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Ceasul al doisprezecelea

  Oriunde ai fi căzut, oricât de departe ai fi, gândește-te la așteptarea și la bunătatea Tatălui tău, care a pregătit deja harul cu care vrea să te acopere și să te primească înapoi. Nu sta pe gânduri, încă mai poți folosi ceasul al doisprezecelea! Pentru El, încă mai este posibil să te ierte și să te primească acasă.

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...