Declin moral

  În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. – Matei 24:38-39

  Este lumea de astăzi mai bună decât cea de acum două sute de ani?

  Răspunsul la această întrebare depinde de perspectiva fiecăruia. Din punct de vedere tehnologic, au fost făcute îmbunătăţiri majore. Dar din punct de vedere social, valorile morale ale civilizaţiei noastre au scăzut remarcabil. Chiar şi aşa, sunt insule solide de căsătorii în oceanul nostru social, măturat de tot felul de furtuni ale imoralităţii.

  Billy Graham şi Ruth Bell s-au căsătorit pe 13 august 1943. Căsătoria lor inspiratoare a durat 64 de ani, până la moartea ei, pe 14 iunie 2007.

  Întrebată de absenţele frecvente de acasă ale soţului ei, Ruth a spus într-o ocazie: „Prefer să am puţin din Bill decât mult din oricare alt bărbat.” Cu o zi înainte de moartea ei, Billy spunea: „Ruth este sufletul meu pereche şi cea mai bună prietenă şi nu aş putea să îmi imaginez că trăiesc o singură zi fără să o am alături de mine. Astăzi sunt tot mai îndrăgostit de ea faţă de cum eram când ne-am întâlnit pentru prima dată, în urmă cu 65 de ani, ca studenţi la Wheaton College.” Din nefericire, nu multe cupluri moderne sunt capabile să construiască împreună o căsătorie romantică de durată!

  La mijlocul anilor 1970, pedagogul băieţilor de la internatul unde studiam deja cita faimoasa afirmaţie a lui Ruth Graham: „Dacă Dumnezeu nu va pedepsi America, El va trebui să îşi ceară scuze faţă de Sodoma şi Gomora.” Fără îndoială, multe lucruri s-au schimbat de atunci! Dacă Ruth Graham era îngrijorată de declinul moral al lumii de atunci, ce putem spune despre lumea de astăzi? De exemplu, în trecut oamenii vorbeau doar despre două sexe: masculin şi feminin. Dar la mijlocul anului 2014, The Telegraph a anunţat că utilizatorii britanici ai reţelei Facebook pot alege din 71 de sexe diferite!

  Hristos a avertizat că stilul de viaţă antediluvian de „a mânca, a bea, a se însura şi mărita” va fi prevalent chiar înainte de sfârşitul lumii (Matei 24:37-39). Declinul moral al lumii noastre cere fie ca Dumnezeu să intervină în acţiunile noastre, fie ca omenirea să ajungă să se autodistrugă. Dar lăudat fie Domnul că în curând Hristos va veni să îi distrugă pe cei răi (Apoc. 21:8) şi să Îşi stabilească Împărăţia neprihănirii Sale (Dan. 7:13-14).

  Declin moral - 2018. Hristos a avertizat că stilul de viaţă antediluvian de „a mânca, a bea, a se însura şi mărita” va fi prevalent chiar înainte de sfârşitul lumii. Declinul moral al lumii noastre cere fie ca Dumnezeu să intervină în acţiunile noastre, fie ca omenirea să ajungă să se autodistrugă. Dar lăudat fie Domnul că în curând Hristos va veni să îi distrugă pe cei răi şi să Îşi stabilească Împărăţia neprihănirii Sale.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...