Declin moral

  În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului. – Matei 24:38-39

  Este lumea de astăzi mai bună decât cea de acum două sute de ani?

  Răspunsul la această întrebare depinde de perspectiva fiecăruia. Din punct de vedere tehnologic, au fost făcute îmbunătăţiri majore. Dar din punct de vedere social, valorile morale ale civilizaţiei noastre au scăzut remarcabil. Chiar şi aşa, sunt insule solide de căsătorii în oceanul nostru social, măturat de tot felul de furtuni ale imoralităţii.

  Billy Graham şi Ruth Bell s-au căsătorit pe 13 august 1943. Căsătoria lor inspiratoare a durat 64 de ani, până la moartea ei, pe 14 iunie 2007.

  Întrebată de absenţele frecvente de acasă ale soţului ei, Ruth a spus într-o ocazie: „Prefer să am puţin din Bill decât mult din oricare alt bărbat.” Cu o zi înainte de moartea ei, Billy spunea: „Ruth este sufletul meu pereche şi cea mai bună prietenă şi nu aş putea să îmi imaginez că trăiesc o singură zi fără să o am alături de mine. Astăzi sunt tot mai îndrăgostit de ea faţă de cum eram când ne-am întâlnit pentru prima dată, în urmă cu 65 de ani, ca studenţi la Wheaton College.” Din nefericire, nu multe cupluri moderne sunt capabile să construiască împreună o căsătorie romantică de durată!

  La mijlocul anilor 1970, pedagogul băieţilor de la internatul unde studiam deja cita faimoasa afirmaţie a lui Ruth Graham: „Dacă Dumnezeu nu va pedepsi America, El va trebui să îşi ceară scuze faţă de Sodoma şi Gomora.” Fără îndoială, multe lucruri s-au schimbat de atunci! Dacă Ruth Graham era îngrijorată de declinul moral al lumii de atunci, ce putem spune despre lumea de astăzi? De exemplu, în trecut oamenii vorbeau doar despre două sexe: masculin şi feminin. Dar la mijlocul anului 2014, The Telegraph a anunţat că utilizatorii britanici ai reţelei Facebook pot alege din 71 de sexe diferite!

  Hristos a avertizat că stilul de viaţă antediluvian de „a mânca, a bea, a se însura şi mărita” va fi prevalent chiar înainte de sfârşitul lumii (Matei 24:37-39). Declinul moral al lumii noastre cere fie ca Dumnezeu să intervină în acţiunile noastre, fie ca omenirea să ajungă să se autodistrugă. Dar lăudat fie Domnul că în curând Hristos va veni să îi distrugă pe cei răi (Apoc. 21:8) şi să Îşi stabilească Împărăţia neprihănirii Sale (Dan. 7:13-14).

  Declin moral - 2018. Hristos a avertizat că stilul de viaţă antediluvian de „a mânca, a bea, a se însura şi mărita” va fi prevalent chiar înainte de sfârşitul lumii. Declinul moral al lumii noastre cere fie ca Dumnezeu să intervină în acţiunile noastre, fie ca omenirea să ajungă să se autodistrugă. Dar lăudat fie Domnul că în curând Hristos va veni să îi distrugă pe cei răi şi să Îşi stabilească Împărăţia neprihănirii Sale.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...