El a murit pentru mine

  Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh. – 1 Petru 3:18

  Niciun sacrificiu omenesc nu poate fi comparat cu jertfa infinită a lui Hristos pe crucea de la calvar. Dar chiar şi aşa avem exemple de câţiva oameni care au murit pentru alţii. La sfârşitul lunii iulie 1941, trei prizonieri au dispărut din lagărul de concentrare de la Auschwitz, din sudul Poloniei. Pentru a descuraja şi alte încercări de evadare, comandantul-şef al Nazi SS a poruncit ca alţi zece prizonieri să fie lăsaţi să moară de foame. Unul dintre ei a fost Franciszek Gajowniczek, care striga: „Soţia mea! Copiii mei!” Atins de aceste cuvinte, călugărul franciscan Maximilian Kolbe (1894–1941) s-a oferit să îi ia locul.

  După două săptămâni de deshidratare şi înfometare, doar Kolbe a mai rămas în viaţă. Aşteptând să golească buncărul, paznicii i-au administrat o injecţie letală cu fenol pe 14 august 1941. A murit la vârsta de 47 de ani şi rămăşiţele lui au fost incinerate în ziua următoare. El a murit în mod voluntar în locul lui Franciszek Gajowniczek (1901–1995), care a mai trăit 53 de ani. La vârsta de 93 de ani, Gajowniczek încă îşi amintea de acea zi: „Părintele Kolbe i-a spus comandantului: «Vreau să merg eu în locul bărbatului pe care l-aţi ales. El are o soţie şi familie. Eu sunt singur. Sunt preot catolic.»”

  Acest incident ne aminteşte de ceea ce a făcut Hristos pentru noi în urmă cu două mii de ani. Ellen White scrie: „Răscumpărătorul lumii a fost tratat aşa cum meritam noi să fim trataţi, pentru ca noi să fim trataţi aşa cum merita El să fie tratat. El a venit în lumea noastră şi a luat asupra Sa păcatele noastre, pentru ca noi să putem primi neprihănirea Lui atribuită.

  El a fost condamnat pentru păcatele noastre, la care nu a avut parte, pentru ca noi să putem fi îndreptăţiţi prin neprihănirea Sa, la care noi nu am avut nicio parte. Răscumpărătorul lumii S-a dat pe Sine pentru noi. Cine a fost el? Maiestatea cerului, care Şi-a vărsat sângele pe altarul dreptăţii pentru păcatele omului vinovat” (Review and Herald, 21 martie 1893).

  Hristos nu a murit de o moarte naturală. El a murit de a doua moarte în locul nostru, pentru ca toţi cei care sunt în El să nu aibă parte de ea (Apoc. 20:6). „Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său” (1 Ioan 5:11). Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că ai venit să suferi şi să mori în locul meu! Prin jertfa Ta uimitoare, eu pot fi îndreptăţit şi pot avea viaţa veşnică. Amin!

  El a murit pentru mine - 2018. El a fost condamnat pentru păcatele noastre, la care nu a avut parte, pentru ca noi să putem fi îndreptăţiţi prin neprihănirea Sa, la care noi nu am avut nicio parte. Răscumpărătorul lumii S-a dat pe Sine pentru noi. Cine a fost el? Maiestatea cerului, care Şi-a vărsat sângele pe altarul dreptăţii pentru păcatele omului vinovat.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...