Vise colosale

  Celelalte fapte ale lui Ezechia, toate isprăvile lui şi cum a făcut iazul şi canalul de apă şi a adus apele în cetate nu sunt scrise oare în Cartea Cronicilor împăraţilor lui Iuda? – 2 Împăraţi 20:20

  Nu toţi copacii fac rod în acelaşi timp. Unii, asemenea smochinului, pot aduce rod în doi ani. Arborele de avocado, deoarece creşte din sămânţă, are nevoie de 5-13 ani ca să ajungă la maturitate şi să aducă rod.

  Tot aşa, nu toate visurile noastre cele mai bune se materializează atât de repede pe cât ne dorim. Două proiecte de inginerie hidraulică ilustrează acest principiu foarte bine.

  Primul este canalul Siloam, cunoscut drept canalul lui Ezechia. Ierusalimul era sub asediul asirienilor, condus de împăratul Sanherib. Pentru a asigura aprovizionarea sigură cu apă, împăratul Ezechia a poruncit escavarea unui canal din piatră care să ducă apa de la râul Gihon la scăldătoarea Siloamului. Cu o lungime de 533 m şi o cădere de 30 cm, acest canal curbat a fost excavat de două echipe – un grup care săpa dintr-o parte a stâncii şi alt grup care săpa din cealaltă parte – care s-au întâlnit la mijloc. Proiectul impresionant a fost realizat în timpul domniei împăratului Ezechia.

  Un alt proiect major a fost canalul Panama, care face legătura între Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific. Pedrarias Davila, guvernatorul care a fondat oraşul Panama în 1514, a fost însărcinat de Coroana regală spaniolă să găsească o zonă naturală pentru a uni cele două oceane. În timp au fost făcuţi mulţi paşi importanţi. Într-un final, pe 15 august 1914, canalul lung de 77 km a fost inaugurat prin traversarea primei ambarcaţiuni. Deşi cele două oceane sunt la acelaşi nivel, canalul are trei ecluze care înalţă navele la nivelul lacului Gatun şi le coboară în direcţia opusă. Visul original a fost implementat doar patru secole mai târziu.

  După cum am menţionat deja, nu toţi pomii aduc roade în acelaşi timp. Nu toate visele noastre pot fi implementate în acelaşi timp. Pentru ca unele din cele mai bune planuri ale tale să devină realitate va fi nevoie de mai mult de o viaţă. Fii smerit, făcându-ţi partea în tot ce faci, chiar dacă alţii vor primi cinstea pentru un proiect pe care l-ai iniţiat tu. Dacă intenţia ta este să Îi dai slavă lui Dumnezeu în tot ce faci (Matei 5:16; 1 Cor. 10:31), nu ar trebui să fii frustrat că nu primeşti tu laudele pentru realizările tale.

  Vise colosale - 2018. Nu toţi pomii aduc roade în acelaşi timp. Nu toate visele noastre pot fi implementate în acelaşi timp. Pentru ca unele din cele mai bune planuri ale tale să devină realitate va fi nevoie de mai mult de o viaţă. Fii smerit, făcându-ţi partea în tot ce faci, chiar dacă alţii vor primi cinstea pentru un proiect pe care l-ai iniţiat tu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...