Vise colosale

  Celelalte fapte ale lui Ezechia, toate isprăvile lui şi cum a făcut iazul şi canalul de apă şi a adus apele în cetate nu sunt scrise oare în Cartea Cronicilor împăraţilor lui Iuda? – 2 Împăraţi 20:20

  Nu toţi copacii fac rod în acelaşi timp. Unii, asemenea smochinului, pot aduce rod în doi ani. Arborele de avocado, deoarece creşte din sămânţă, are nevoie de 5-13 ani ca să ajungă la maturitate şi să aducă rod.

  Tot aşa, nu toate visurile noastre cele mai bune se materializează atât de repede pe cât ne dorim. Două proiecte de inginerie hidraulică ilustrează acest principiu foarte bine.

  Primul este canalul Siloam, cunoscut drept canalul lui Ezechia. Ierusalimul era sub asediul asirienilor, condus de împăratul Sanherib. Pentru a asigura aprovizionarea sigură cu apă, împăratul Ezechia a poruncit escavarea unui canal din piatră care să ducă apa de la râul Gihon la scăldătoarea Siloamului. Cu o lungime de 533 m şi o cădere de 30 cm, acest canal curbat a fost excavat de două echipe – un grup care săpa dintr-o parte a stâncii şi alt grup care săpa din cealaltă parte – care s-au întâlnit la mijloc. Proiectul impresionant a fost realizat în timpul domniei împăratului Ezechia.

  Un alt proiect major a fost canalul Panama, care face legătura între Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific. Pedrarias Davila, guvernatorul care a fondat oraşul Panama în 1514, a fost însărcinat de Coroana regală spaniolă să găsească o zonă naturală pentru a uni cele două oceane. În timp au fost făcuţi mulţi paşi importanţi. Într-un final, pe 15 august 1914, canalul lung de 77 km a fost inaugurat prin traversarea primei ambarcaţiuni. Deşi cele două oceane sunt la acelaşi nivel, canalul are trei ecluze care înalţă navele la nivelul lacului Gatun şi le coboară în direcţia opusă. Visul original a fost implementat doar patru secole mai târziu.

  După cum am menţionat deja, nu toţi pomii aduc roade în acelaşi timp. Nu toate visele noastre pot fi implementate în acelaşi timp. Pentru ca unele din cele mai bune planuri ale tale să devină realitate va fi nevoie de mai mult de o viaţă. Fii smerit, făcându-ţi partea în tot ce faci, chiar dacă alţii vor primi cinstea pentru un proiect pe care l-ai iniţiat tu. Dacă intenţia ta este să Îi dai slavă lui Dumnezeu în tot ce faci (Matei 5:16; 1 Cor. 10:31), nu ar trebui să fii frustrat că nu primeşti tu laudele pentru realizările tale.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...