Vise colosale

  Celelalte fapte ale lui Ezechia, toate isprăvile lui şi cum a făcut iazul şi canalul de apă şi a adus apele în cetate nu sunt scrise oare în Cartea Cronicilor împăraţilor lui Iuda? – 2 Împăraţi 20:20

  Nu toţi copacii fac rod în acelaşi timp. Unii, asemenea smochinului, pot aduce rod în doi ani. Arborele de avocado, deoarece creşte din sămânţă, are nevoie de 5-13 ani ca să ajungă la maturitate şi să aducă rod.

  Tot aşa, nu toate visurile noastre cele mai bune se materializează atât de repede pe cât ne dorim. Două proiecte de inginerie hidraulică ilustrează acest principiu foarte bine.

  Primul este canalul Siloam, cunoscut drept canalul lui Ezechia. Ierusalimul era sub asediul asirienilor, condus de împăratul Sanherib. Pentru a asigura aprovizionarea sigură cu apă, împăratul Ezechia a poruncit escavarea unui canal din piatră care să ducă apa de la râul Gihon la scăldătoarea Siloamului. Cu o lungime de 533 m şi o cădere de 30 cm, acest canal curbat a fost excavat de două echipe – un grup care săpa dintr-o parte a stâncii şi alt grup care săpa din cealaltă parte – care s-au întâlnit la mijloc. Proiectul impresionant a fost realizat în timpul domniei împăratului Ezechia.

  Un alt proiect major a fost canalul Panama, care face legătura între Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific. Pedrarias Davila, guvernatorul care a fondat oraşul Panama în 1514, a fost însărcinat de Coroana regală spaniolă să găsească o zonă naturală pentru a uni cele două oceane. În timp au fost făcuţi mulţi paşi importanţi. Într-un final, pe 15 august 1914, canalul lung de 77 km a fost inaugurat prin traversarea primei ambarcaţiuni. Deşi cele două oceane sunt la acelaşi nivel, canalul are trei ecluze care înalţă navele la nivelul lacului Gatun şi le coboară în direcţia opusă. Visul original a fost implementat doar patru secole mai târziu.

  După cum am menţionat deja, nu toţi pomii aduc roade în acelaşi timp. Nu toate visele noastre pot fi implementate în acelaşi timp. Pentru ca unele din cele mai bune planuri ale tale să devină realitate va fi nevoie de mai mult de o viaţă. Fii smerit, făcându-ţi partea în tot ce faci, chiar dacă alţii vor primi cinstea pentru un proiect pe care l-ai iniţiat tu. Dacă intenţia ta este să Îi dai slavă lui Dumnezeu în tot ce faci (Matei 5:16; 1 Cor. 10:31), nu ar trebui să fii frustrat că nu primeşti tu laudele pentru realizările tale.

  Vise colosale - 2018. Nu toţi pomii aduc roade în acelaşi timp. Nu toate visele noastre pot fi implementate în acelaşi timp. Pentru ca unele din cele mai bune planuri ale tale să devină realitate va fi nevoie de mai mult de o viaţă. Fii smerit, făcându-ţi partea în tot ce faci, chiar dacă alţii vor primi cinstea pentru un proiect pe care l-ai iniţiat tu.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...