Evitarea tragediilor

  Dacă însă străjerul va vedea venind sabia şi nu va suna din trâmbiţă şi dacă poporul nu va fi înştiinţat şi va veni sabia şi va răpi viaţa vreunui om, omul acela va pieri din pricina nelegiuirii lui, dar voi cere sângele lui din mâna străjerului. – Ezechiel 33:6

  În dimineaţa tragică din 11 septembrie 2001, când cursele aeriene comerciale au fost deturnate în Turnurile World Trade Center şi în Pentagon, Zacarias Moussaoui stătea într-o închisoare în Minnesota, fiind acuzat că vrea să imigreze. Ajunsese în Statele Unite în februarie 2001 şi a trezit suspiciuni când a plătit cu bani gheaţă o sumă mare de bani la o şcoală de aviaţie. El a insistat să înveţe să piloteze „o pasăre mare”, un Boing 747 Jumbo, în ciuda lipsei evidente a abilităţilor chiar şi pe avioane mai mici. Comportamentul lui ciudat a stârnit preocupare în jur.

  Moussaoui a fost arestat în Minnesota pe 16 august 2001, în jurul orei 4 după-amiază, fiind acuzat că încălca termenii vizei. După ce au verificat cu agenţiile secrete străine, ofiţerul FBI de teren din Minneapolis a aflat că Moussaoui ar putea avea legături cu teroriştii. Biroul a contactat imediat FBI-ul de la Washington, cerând aprobarea de a lansa o investigaţie completă, inclusiv percheziţionarea înregistrărilor de pe laptop-ul lui Moussaoui şi a bunurilor lui. Dar cererea a fost respinsă. Doar după atacurile de pe 11 septembrie a fost autorizată această investigaţie şi pusă în aplicare, confirmând că laptop-ul conţinea toată strategia teroristă!

  Unele neglijențe şi omiteri pot avea consecinţe devastatoare. Multe din problemele nerezolvate cu care ne confruntăm astăzi sunt cele care nu au fost rezolvate atunci când ar fi putut fi rezolvate. Adevărul este că tindem să fim mai reactivi decât proactivi. Nu mulţi oameni sunt capabili să anticipeze deja recolta în sămânţă şi focul distructiv în scânteie. La fel ca în cazul lui Moussaoui, agenţii FBI din funcţii mai înalte credeau că cei de pe teren supraestimează cazul.

  Atunci când avem de-a face cu probleme spirituale, noi suntem responsabili înaintea lui Dumnezeu să „dăm un sunet clar” din trâmbiţă (1 Cor. 14:8). Dumnezeu Se aşteaptă ca nu doar să îi avertizăm pe alţii, dar şi să ascultăm de avertizările de încredere care ne sunt adresate.

  Avem nevoie de înţelepciunea lui Dumnezeu pentru a nu subestima sau neglija problemele cu care ne confruntăm. Un cuvânt de avertizare către persoana potrivită, la momentul potrivit, adresat în mod etic, poate că nu va fi întotdeauna apreciat, dar poate evita probleme majore în viitor.

  Evitarea tragediilor - 2018. Avem nevoie de înţelepciunea lui Dumnezeu pentru a nu subestima sau neglija problemele cu care ne confruntăm. Un cuvânt de avertizare către persoana potrivită, la momentul potrivit, adresat în mod etic, poate că nu va fi întotdeauna apreciat, dar poate evita probleme majore în viitor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...