Azaria Chamberlain

  Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău. – Eclesiastul 12:14

  Michael şi Lindy Chamberlain erau chiar la începutul vacanţei cu cortul în Uluru (cunoscut şi ca Stânca Ayers), Northern Territory, Australia. Petreceau un timp frumos împreună cu cei doi băieţi ai lor, Aidan şi Reagan, şi fetiţa de doar două luni, Azaria. Dar duminica, 17 august 1980, seara, Azaria a fost luată din cortul familiei şi trupul ei nu a mai fost găsit. Lindy a raportat incidentul poliţiei locale, spunând că a văzut un dingo – câine australian sălbatic – că ieşea din cort şi, doar o săptămână mai târziu, un turist a găsit hăinuţele Azariei, botoșeii, scutecele şi un maieuaş. Investigaţia iniţială a concluzionat că niciun membru al familiei Chamberlain nu a fost responsabil de moartea ei. Dar acest verdict nu a pus capăt poveştii, care avea să devină cel mai mediatizat proces din istoria Australiei.

  Unii au învinovăţit-o pe Lindy că nu s-a purtat ca o mamă îndoliată. Alţii au spus că Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, din care făcea parte familia Chamberlain, era un cult care ucidea pruncii ca parte a ceremo-niilor religioase ciudate; la urma urmei, Michael era un pastor hirotonit al acelei biserici. Un aşa-zis medic al Azariei chiar a dat publicităţii o explicaţie anonimă, spunând că, de fapt, numele ei însemna „jertfă în pustie”. Astfel, în 1982, Lindy a fost găsită vinovată de omor de gradul I şi condamnată la închisoare pe viaţă. Michael, în calitate de complice, a primit o pedeapsă cu suspendare de optsprezece luni.

  În cartea Evil Angels (1985), a lui John Bryson, ni se oferă mai multe detalii despre cazul Chamberlain şi acolo se sugerează că este posibil ca ea să fi fost condamnată pe nedrept. În septembrie 1988, Northern Territory Court of Criminal Appeals a respins orice acuzaţie împotriva lui Lindy şi Michael. Două luni mai târziu, filmul Evil Angels (cu titlul A Cry in the Dark, în afara Australiei şi Noii Zeelande) a fost dat publicităţii. Într-un final, pe 12 iunie 2012, anchetatorul Elizabeth Morris a anunţat că, într-adevăr, cauza morţii Azariei a fost răpirea ei de către un dingo.

  Acesta este doar un alt exemplu al faptului că dreptatea omenească poate fi defectuoasă. Dar nu uita, „dreptatea omului poate da greş, dar dreptatea lui Dumnezeu nu”. Dacă eşti victima unei judecăţi omeneşti greşite, în cele din urmă Dumnezeu va elucida toate aceste cazuri.

  Azaria Chamberlain - 2018. Dreptatea omenească poate fi defectuoasă. Dar nu uita, „dreptatea omului poate da greş, dar dreptatea lui Dumnezeu nu”. Dacă eşti victima unei judecăţi omeneşti greşite, în cele din urmă Dumnezeu va elucida toate aceste cazuri.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...