Colegiul Madison

  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. – Deutronomul 6:6-7

  Educaţia creştină înseamnă a face ucenici care să poarte mai departe modelul lui Hristos de slujire mântuitoare pentru omenire. Acest model ar trebui să caracterizeze fiecare profesor adventist şi fiecare instituţie de educaţie adventistă. Doar câteva instituţii de educaţie şi-au format ideea în mod eficient de „slujire” jertfitoare de sine, aşa cum a făcut-o Nashville Agricultural and Normal School (redenumită în 1937 ca Madison College), din Madison, Tennessee.

  Ellen White a avut o povară specială pentru lucrarea din sudul Statelor Unite. Astfel că, în 1904, E. A. Sutherland şi Percy T. Magan şi-au dat demisia din funcţiile lor la Emmanuel Missionary College (Universitatea Andrews de astăzi) şi s-au mutat la Nashville. Urmând sfatul lui Ellen White, ei au cumpărat o fermă de 160 de hectare pentru a face acolo o instituţie educaţională care se întreţinea singură. În Review and Herald din 18 august 1904, ea făcea apel: „Acum, când aceşti fraţi vor merge în Sud să facă lucrare de pionierat într-un câmp dificil, noi cerem poporului nostru să îşi facă lucrarea cât se poate de eficient, susţinându-i în înfiinţarea noii şcoli lângă Nashville.”

  Întreg sistemul educaţional de la Madison se baza pe sacrificiu de sine, pe o economie strictă şi durabilă şi pe un plan de studiu major şi autoguvernare, cu studierea Bibliei ca trăsătură de bază. Ca o comunitate familială mare, profesorii şi studenţii lucrau împreună şi studiau împreună. Pentru Sutherland, „şcoala noastră nu trebuie doar să îi pregătească pe studenţi pentru viaţă, ci trebuie să le permită să experimenteze viaţa”. Studenţii trebuiau să plece de la Madison College şi să înceapă să perpetueze modelul acestei şcoli. Instruirea primită acolo a fost atât de eficientă şi inspiratoare, încât absolvenţii şcolii Madison au înfiinţat aproximativ 40 de alte şcoli cu autofinanţare în comunităţile sărace din sudul Statelor Unite.

  Timpurile s-au schimbat, şi astăzi mulţi dintre noi sunt mai interesaţi de drepturile şi privilegiile lor decât de a sacrifica pentru cauza lui Dumnezeu. Slujirea altruistă este un principiu creştin universal. Ce diferenţă am putea face reîntorcându-ne la spiritul de simplitate şi slujire care a caracterizat anii de aur ai Colegiului Madison!

  Colegiul Madison - 2018. Astăzi mulţi dintre noi sunt mai interesaţi de drepturile şi privilegiile lor decât de a sacrifica pentru cauza lui Dumnezeu. Slujirea altruistă este un principiu creştin universal. Ce diferenţă am putea face reîntorcându-ne la spiritul de simplitate şi slujire care a caracterizat anii de aur ai Colegiului Madison!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...