Colegiul Madison

  Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. – Deutronomul 6:6-7

  Educaţia creştină înseamnă a face ucenici care să poarte mai departe modelul lui Hristos de slujire mântuitoare pentru omenire. Acest model ar trebui să caracterizeze fiecare profesor adventist şi fiecare instituţie de educaţie adventistă. Doar câteva instituţii de educaţie şi-au format ideea în mod eficient de „slujire” jertfitoare de sine, aşa cum a făcut-o Nashville Agricultural and Normal School (redenumită în 1937 ca Madison College), din Madison, Tennessee.

  Ellen White a avut o povară specială pentru lucrarea din sudul Statelor Unite. Astfel că, în 1904, E. A. Sutherland şi Percy T. Magan şi-au dat demisia din funcţiile lor la Emmanuel Missionary College (Universitatea Andrews de astăzi) şi s-au mutat la Nashville. Urmând sfatul lui Ellen White, ei au cumpărat o fermă de 160 de hectare pentru a face acolo o instituţie educaţională care se întreţinea singură. În Review and Herald din 18 august 1904, ea făcea apel: „Acum, când aceşti fraţi vor merge în Sud să facă lucrare de pionierat într-un câmp dificil, noi cerem poporului nostru să îşi facă lucrarea cât se poate de eficient, susţinându-i în înfiinţarea noii şcoli lângă Nashville.”

  Întreg sistemul educaţional de la Madison se baza pe sacrificiu de sine, pe o economie strictă şi durabilă şi pe un plan de studiu major şi autoguvernare, cu studierea Bibliei ca trăsătură de bază. Ca o comunitate familială mare, profesorii şi studenţii lucrau împreună şi studiau împreună. Pentru Sutherland, „şcoala noastră nu trebuie doar să îi pregătească pe studenţi pentru viaţă, ci trebuie să le permită să experimenteze viaţa”. Studenţii trebuiau să plece de la Madison College şi să înceapă să perpetueze modelul acestei şcoli. Instruirea primită acolo a fost atât de eficientă şi inspiratoare, încât absolvenţii şcolii Madison au înfiinţat aproximativ 40 de alte şcoli cu autofinanţare în comunităţile sărace din sudul Statelor Unite.

  Timpurile s-au schimbat, şi astăzi mulţi dintre noi sunt mai interesaţi de drepturile şi privilegiile lor decât de a sacrifica pentru cauza lui Dumnezeu. Slujirea altruistă este un principiu creştin universal. Ce diferenţă am putea face reîntorcându-ne la spiritul de simplitate şi slujire care a caracterizat anii de aur ai Colegiului Madison!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...