Oameni ai cărții

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmii 119:11

  Adventiştii de ziua a şaptea obişnuiau să se numească „oameni ai Cărţii”. Mulţi dintre ei urmau planul de citire a Bibliei într-un an şi îşi demonstrau cunoştinţele biblice în dezbateri doctrinare cu alţi creştini. Mulţi adventişti se descurcau foarte bine la concursurile naţionale şi internaţionale de Biblie.

  Pe 19 august 1958, finala primului concurs internaţional de Biblie a fost ţinută la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Concursul a fost sponsorizat de Israel Broadcasting Corporation, pentru a comemora a zecea aniversare a naţiunii. Finaliştii reprezentau 15 ţări diferite, provenind din mai multe medii iudaice şi creştine. Premiul a fost câştigat de Irene Santos, o profesoară de 39 de ani din Brazilia.

  La al doilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1961), Yolanda da Silva, o profesoară adventistă, soţia unui pastor din Brazilia, a primit al doilea premiu, a trecut apoi la medalia de aur şi pastorul adventist J. J. B. Combrinck, din Africa de Sud, a luat locul cinci. Graham Mitchell, contabil la Sanitarium Health Food Company din Australia, a câştigat al treilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1964).

  Manuel Jara Calderon, un adventist din Bolivia, a ieşit pe locul patru la al patrulea concurs internaţional de Biblie (1969). În 1981, Francisco Alves de Pontes (poreclit „Chico Biblia”), un freelancer adventist tot din Brazilia, a câştigat locul doi, după care a trecut la medalia de aur, la fel ca în cazul lui da Silva.

  Aceste nume sunt doar câteva nume reprezentative dintre mulţi alţi credincioşi adventişti care au fost şi încă sunt îndrăgostiţi de Cuvântul lui Dumnezeu. Ca familii adventiste şi ca adventişti, noi ar trebui să ne păstrăm bunul obicei de a memora porţiuni din Biblie. Dar mult mai important decât a recita pasaje din Biblie este să o interpretăm corect şi să trăim în conformitate cu învăţăturile ei. Ce dezastru ar fi pentru noi să ajungem să avem un creier mare şi o inimă goală!

  Hristos S-a rugat pentru urmaşii Lui: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău; Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17). Abordarea folosită în memorarea Bibliei şi religia noastră intelectuală, oricât ar fi ele de bune, trebuie să fie sfinţite de puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu.

  Să lăsăm la o parte criticile şi să ascultăm cu smerenie şi supunere de Cuvântul lui Dumnezeu!

  Oameni ai cărții - 2018. Hristos S-a rugat pentru urmaşii Lui: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău; Cuvântul Tău este adevărul”. Abordarea folosită în memorarea Bibliei şi religia noastră intelectuală trebuie să fie sfinţite de puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu. Să lăsăm la o parte criticile şi să ascultăm cu smerenie şi supunere de Cuvântul lui Dumnezeu!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!