Oameni ai cărții

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! – Psalmii 119:11

  Adventiştii de ziua a şaptea obişnuiau să se numească „oameni ai Cărţii”. Mulţi dintre ei urmau planul de citire a Bibliei într-un an şi îşi demonstrau cunoştinţele biblice în dezbateri doctrinare cu alţi creştini. Mulţi adventişti se descurcau foarte bine la concursurile naţionale şi internaţionale de Biblie.

  Pe 19 august 1958, finala primului concurs internaţional de Biblie a fost ţinută la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Concursul a fost sponsorizat de Israel Broadcasting Corporation, pentru a comemora a zecea aniversare a naţiunii. Finaliştii reprezentau 15 ţări diferite, provenind din mai multe medii iudaice şi creştine. Premiul a fost câştigat de Irene Santos, o profesoară de 39 de ani din Brazilia.

  La al doilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1961), Yolanda da Silva, o profesoară adventistă, soţia unui pastor din Brazilia, a primit al doilea premiu, a trecut apoi la medalia de aur şi pastorul adventist J. J. B. Combrinck, din Africa de Sud, a luat locul cinci. Graham Mitchell, contabil la Sanitarium Health Food Company din Australia, a câştigat al treilea concurs internaţional de Biblie de la Ierusalim (1964).

  Manuel Jara Calderon, un adventist din Bolivia, a ieşit pe locul patru la al patrulea concurs internaţional de Biblie (1969). În 1981, Francisco Alves de Pontes (poreclit „Chico Biblia”), un freelancer adventist tot din Brazilia, a câştigat locul doi, după care a trecut la medalia de aur, la fel ca în cazul lui da Silva.

  Aceste nume sunt doar câteva nume reprezentative dintre mulţi alţi credincioşi adventişti care au fost şi încă sunt îndrăgostiţi de Cuvântul lui Dumnezeu. Ca familii adventiste şi ca adventişti, noi ar trebui să ne păstrăm bunul obicei de a memora porţiuni din Biblie. Dar mult mai important decât a recita pasaje din Biblie este să o interpretăm corect şi să trăim în conformitate cu învăţăturile ei. Ce dezastru ar fi pentru noi să ajungem să avem un creier mare şi o inimă goală!

  Hristos S-a rugat pentru urmaşii Lui: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău; Cuvântul Tău este adevărul” (Ioan 17:17). Abordarea folosită în memorarea Bibliei şi religia noastră intelectuală, oricât ar fi ele de bune, trebuie să fie sfinţite de puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu.

  Să lăsăm la o parte criticile şi să ascultăm cu smerenie şi supunere de Cuvântul lui Dumnezeu!

  Oameni ai cărții - 2018. Hristos S-a rugat pentru urmaşii Lui: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău; Cuvântul Tău este adevărul”. Abordarea folosită în memorarea Bibliei şi religia noastră intelectuală trebuie să fie sfinţite de puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu. Să lăsăm la o parte criticile şi să ascultăm cu smerenie şi supunere de Cuvântul lui Dumnezeu!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...