Întotdeauna să privească la Mine

  Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. – Proverbele 15:3

  Unul din cele mai cunoscute jafuri ale unei piese de artă a avut loc la Muzeul Luvru din Paris, pe 21 august 1911. Un angajat al muzeului a furat „Mona Lisa”, de Leonardo da Vinci, şi a ţinut-o în apartamentul său timp de doi ani. Acesta a fost un dezastru major pentru pictura de la începutul secolului al XVI-lea, considerată „cea mai cunoscută, cea mai vizitată, despre care s-a scris cel mai mult, s-a cântat cel mai mult, cea mai parodiată lucrare de artă din lume” (John Lichfield). Ea a fost înapoiată muzeului Luvru în ianuarie 1914. Oamenii se bucură de zâmbetul Mona Lisei, dar şi de efectele artistice care îi permit să te urmărească cu privirea, indiferent de unghiul în care eşti.

  Pictura adventistă poate cea mai cunoscută la scară largă este fresca „The Christ of the Narrow Way”, de Elfred Lee, afişată permanent la Centrul pentru vizitatori al Ellen G. White Estate din Silver Spring, Maryland. Pictura a fost dedicată în 22 octombrie 1991, fiind o reprezentare a primei viziuni a lui Ellen White, îmbogăţită de câteva momente istorice cruciale ale adventiştilor de ziua a şaptea şi de lideri influenţi. În centrul acestei fresce este Hristos, care stă cu braţele deschise. L-am întrebat odată pe Elfred Lee de secretul acestui efect. El mi-a spus că, dacă ochii sunt pictaţi bine, acesta este un efect natural.

  Ochii Mona Lisei şi ai lui Hristos de pe Calea Îngustă, care te urmăresc peste tot, ne reamintesc că „ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni” (Prov. 15:3). Există un contrast major între cei care susţin că „nu ne vede Domnul; a părăsit Domnul ţara aceasta!” (Ezech. 8:12) şi cei care spun: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (Ps. 139:7-10).

  Ce ai schimba în viaţa ta dacă ai fi conştient în permanenţă că Dumnezeu te priveşte? Nu uita, te poţi ascunde de ceilalţi, dar niciodată de tine şi de Dumnezeu. Să nu pierzi niciodată din vedere prezenţa lui Dumnezeu, care este cu tine!

  Întotdeauna să privească la Mine - 2018. Ce ai schimba în viaţa ta dacă ai fi conştient în permanenţă că Dumnezeu te priveşte? Nu uita, te poţi ascunde de ceilalţi, dar niciodată de tine şi de Dumnezeu. Să nu pierzi niciodată din vedere prezenţa lui Dumnezeu, care este cu tine!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...