Întotdeauna să privească la Mine

  Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni. – Proverbele 15:3

  Unul din cele mai cunoscute jafuri ale unei piese de artă a avut loc la Muzeul Luvru din Paris, pe 21 august 1911. Un angajat al muzeului a furat „Mona Lisa”, de Leonardo da Vinci, şi a ţinut-o în apartamentul său timp de doi ani. Acesta a fost un dezastru major pentru pictura de la începutul secolului al XVI-lea, considerată „cea mai cunoscută, cea mai vizitată, despre care s-a scris cel mai mult, s-a cântat cel mai mult, cea mai parodiată lucrare de artă din lume” (John Lichfield). Ea a fost înapoiată muzeului Luvru în ianuarie 1914. Oamenii se bucură de zâmbetul Mona Lisei, dar şi de efectele artistice care îi permit să te urmărească cu privirea, indiferent de unghiul în care eşti.

  Pictura adventistă poate cea mai cunoscută la scară largă este fresca „The Christ of the Narrow Way”, de Elfred Lee, afişată permanent la Centrul pentru vizitatori al Ellen G. White Estate din Silver Spring, Maryland. Pictura a fost dedicată în 22 octombrie 1991, fiind o reprezentare a primei viziuni a lui Ellen White, îmbogăţită de câteva momente istorice cruciale ale adventiştilor de ziua a şaptea şi de lideri influenţi. În centrul acestei fresce este Hristos, care stă cu braţele deschise. L-am întrebat odată pe Elfred Lee de secretul acestui efect. El mi-a spus că, dacă ochii sunt pictaţi bine, acesta este un efect natural.

  Ochii Mona Lisei şi ai lui Hristos de pe Calea Îngustă, care te urmăresc peste tot, ne reamintesc că „ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi şi pe cei buni” (Prov. 15:3). Există un contrast major între cei care susţin că „nu ne vede Domnul; a părăsit Domnul ţara aceasta!” (Ezech. 8:12) şi cei care spun: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo. Dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca” (Ps. 139:7-10).

  Ce ai schimba în viaţa ta dacă ai fi conştient în permanenţă că Dumnezeu te priveşte? Nu uita, te poţi ascunde de ceilalţi, dar niciodată de tine şi de Dumnezeu. Să nu pierzi niciodată din vedere prezenţa lui Dumnezeu, care este cu tine!

  Întotdeauna să privească la Mine - 2018. Ce ai schimba în viaţa ta dacă ai fi conştient în permanenţă că Dumnezeu te priveşte? Nu uita, te poţi ascunde de ceilalţi, dar niciodată de tine şi de Dumnezeu. Să nu pierzi niciodată din vedere prezenţa lui Dumnezeu, care este cu tine!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...