Nu este timp de scăpare

  Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare. – 1 Tesaloniceni 5:3

  Pompei a fost un oraş roman înfloritor şi sofisticat, aproape de Napoli, Italia, care atrăgea mulţi turişti înstăriţi. Cu doar 12 000 de locuitori, oraşul avea un teatru roman frumos şi un sistem de apă cu trei capete – unul către fântânile publice, altul către băile publice şi al treilea către casele rezidenţilor înstăriţi. Săpăturile arheologice au descoperit un sistem de prostituţie şi orgii sexuale în tot oraşul, inclusiv în şase băi publice romane, în Lupanare Grande şi alte câteva bordeluri, 153 de taverne şi mulţi pereţi decoraţi cu imagini pornografice şi graffiti. Unii autori consideră că oraşul a fost capitala sexuală a Imperiului Roman; dar istoricii moderni cred că acest lucru pur şi simplu reflecta brutalitatea şi pasiunea societăţii romane antice.

  Totuşi, Pompei nu a fost distrus fără a fi avertizat. În 62 d.Hr., un cutremur puternic a distrus secţiuni majore din oraş. Mulţi dintre locuitori au plecat şi nu s-au mai întors niciodată. Pe 24 august 79 d.Hr. , dimineaţa, muntele Vezuviu a erupt, aruncând în aer un nor mare ca o ciupercă de stâncă şi gaz supraîncălzit. Fiind la o depărtare de 8 km, Pompei nu a fost lovit imediat de lava toxică. Aşa, cel puţin câţiva oameni au putut scăpa. Dar în dimineaţa aceea, un nor de gaz toxic a cuprins oraşul, sufocându-i pe toţi cei 2 000 de oameni care au rămas. Apoi un potop de cenuşă vulcanică a acoperit complet oraşul, pedepsind în mod tragic toată imoralitatea de acolo.

  Biblia vorbeşte de alte civilizaţii şi oraşe ireverenţioase care au fost pedepsite de Dumnezeu pentru nelegiuirile lor insolente – antediluvienii (Gen. 6), Sodoma şi Gomora (Gen. 19) şi Babilonul (Dan. 5). La această listă putem adăuga şi Pompei şi Herculaneum. Deoarece lumea noastră este tot mai mult cum era în zilele lui Noe (Matei 24:37-39) şi asemenea Sodomei şi Gomorei (Iuda 7), la ce altceva ne putem aştepta decât la o apropiată distrugere?

  Da, lumea noastră va fi distrusă în curând de mâna lui Dumnezeu, care va interveni. Dar acelaşi foc care va arde păcatul cu toate formele sale va curăţi şi pământul, pregătindu-l pentru noua creaţie a lui Dumnezeu. Atunci vor fi „ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13).

  Nu este timp de scăpare - 2018. Lumea noastră va fi distrusă în curând de mâna lui Dumnezeu, care va interveni. Dar acelaşi foc care va arde păcatul cu toate formele sale va curăţi şi pământul, pregătindu-l pentru noua creaţie a lui Dumnezeu. Atunci vor fi „ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...