Nu este timp de scăpare

  Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare. – 1 Tesaloniceni 5:3

  Pompei a fost un oraş roman înfloritor şi sofisticat, aproape de Napoli, Italia, care atrăgea mulţi turişti înstăriţi. Cu doar 12 000 de locuitori, oraşul avea un teatru roman frumos şi un sistem de apă cu trei capete – unul către fântânile publice, altul către băile publice şi al treilea către casele rezidenţilor înstăriţi. Săpăturile arheologice au descoperit un sistem de prostituţie şi orgii sexuale în tot oraşul, inclusiv în şase băi publice romane, în Lupanare Grande şi alte câteva bordeluri, 153 de taverne şi mulţi pereţi decoraţi cu imagini pornografice şi graffiti. Unii autori consideră că oraşul a fost capitala sexuală a Imperiului Roman; dar istoricii moderni cred că acest lucru pur şi simplu reflecta brutalitatea şi pasiunea societăţii romane antice.

  Totuşi, Pompei nu a fost distrus fără a fi avertizat. În 62 d.Hr., un cutremur puternic a distrus secţiuni majore din oraş. Mulţi dintre locuitori au plecat şi nu s-au mai întors niciodată. Pe 24 august 79 d.Hr. , dimineaţa, muntele Vezuviu a erupt, aruncând în aer un nor mare ca o ciupercă de stâncă şi gaz supraîncălzit. Fiind la o depărtare de 8 km, Pompei nu a fost lovit imediat de lava toxică. Aşa, cel puţin câţiva oameni au putut scăpa. Dar în dimineaţa aceea, un nor de gaz toxic a cuprins oraşul, sufocându-i pe toţi cei 2 000 de oameni care au rămas. Apoi un potop de cenuşă vulcanică a acoperit complet oraşul, pedepsind în mod tragic toată imoralitatea de acolo.

  Biblia vorbeşte de alte civilizaţii şi oraşe ireverenţioase care au fost pedepsite de Dumnezeu pentru nelegiuirile lor insolente – antediluvienii (Gen. 6), Sodoma şi Gomora (Gen. 19) şi Babilonul (Dan. 5). La această listă putem adăuga şi Pompei şi Herculaneum. Deoarece lumea noastră este tot mai mult cum era în zilele lui Noe (Matei 24:37-39) şi asemenea Sodomei şi Gomorei (Iuda 7), la ce altceva ne putem aştepta decât la o apropiată distrugere?

  Da, lumea noastră va fi distrusă în curând de mâna lui Dumnezeu, care va interveni. Dar acelaşi foc care va arde păcatul cu toate formele sale va curăţi şi pământul, pregătindu-l pentru noua creaţie a lui Dumnezeu. Atunci vor fi „ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13).

  Nu este timp de scăpare - 2018. Lumea noastră va fi distrusă în curând de mâna lui Dumnezeu, care va interveni. Dar acelaşi foc care va arde păcatul cu toate formele sale va curăţi şi pământul, pregătindu-l pentru noua creaţie a lui Dumnezeu. Atunci vor fi „ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...