Conferințe biblice

  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. – Ioan 5:39

  Adventiştii de ziua a şaptea se consideră a fi o mişcare profetică pentru vremea sfârşitului, adusă la existenţă de Dumnezeu pentru restaurarea finală a adevărului Bibliei. Marea dezamăgire millerită din octombrie 1844 i-a provocat pe fondatorii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea să studieze şi mai mult Scriptura. Ellen White explica: „A avut loc un studiu atent al Scripturilor, punct cu punct. Aproape nopţi întregi au fost dedicate unei cercetări stăruitoare a Cuvântului. Noi am cercetat adevărul ca pe o comoară ascunsă. Domnul ni S-a descoperit. Lumina a venit asupra profeţiilor, iar noi am ştiut că primeam învăţătură divină” (Solii alese, vol. 2, p. 109).

  La sfârşitul anului 1846, principalii conducători adventişti păzitori ai Sabatului de la începuturi – Joseph Bates, James White şi Ellen White – erau deja foarte uniţi în doctrinele distinctive ale mişcării care lua fiinţă. Curând au început să împărtăşească cu alţi foşti milleriţi noile adevăruri descoperite. În tot acest proces, şapte weekenduri de conferinţe biblice au fost cruciale, organizate în 1848 în mai multe localităţi din nordul Statelor Unite. Una dintre ele a fost la Volney, New York (18–19 august). Au participat aproximativ 35 de persoane la întâlnirile organizate, susţi-nând tot felul de idei eronate. Ellen White spune că de-abia găseai două persoane care să se înţeleagă.

  O altă conferinţă importantă a fost ţinută pe 27–28 august 1848, în hambarul lui Hiram Edson, în Port Gibson, New York. Acesta era chiar locul în care Edson, O. R. L. Crosier şi Franklin B. Hahn au studiat bazele biblice ale doctrinei sanctuarului. În timpul acelei conferinţe, Ellen White a avut o viziune despre cât de important era ca fraţii să lase deoparte diferenţele dintre ei şi să se unească în adevărul Bibliei. Într-adevăr, conferinţele biblice din 1848 au adus unitate doctrinară în rândul credincioşilor.

  Noi am moştenit de la pionierii noştri un sistem doctrinar bine stabilit şi coerent. Dar şi astăzi ar trebui să manifestăm acelaşi spirit de angajament neobosit faţă de rugăciune şi de studierea Bibliei, la fel ca ei. A petrece timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său este condiţia de nenegociat pentru orice reînviorare şi reformă adevărată. De aceea, în loc să avem doar grupe mici în care să relaţionăm la nivel social, de ce să nu înfiinţăm şi grupe în care să aprofundăm înţelegerea Bibliei?

  Conferințe biblice - 2018. Astăzi ar trebui să manifestăm acelaşi spirit de angajament neobosit faţă de rugăciune şi de studierea Bibliei, la fel ca pionierii bisericii Adventiste. A petrece timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său este condiţia de nenegociat pentru orice reînviorare şi reformă adevărată.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...