Conferințe biblice

  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine. – Ioan 5:39

  Adventiştii de ziua a şaptea se consideră a fi o mişcare profetică pentru vremea sfârşitului, adusă la existenţă de Dumnezeu pentru restaurarea finală a adevărului Bibliei. Marea dezamăgire millerită din octombrie 1844 i-a provocat pe fondatorii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea să studieze şi mai mult Scriptura. Ellen White explica: „A avut loc un studiu atent al Scripturilor, punct cu punct. Aproape nopţi întregi au fost dedicate unei cercetări stăruitoare a Cuvântului. Noi am cercetat adevărul ca pe o comoară ascunsă. Domnul ni S-a descoperit. Lumina a venit asupra profeţiilor, iar noi am ştiut că primeam învăţătură divină” (Solii alese, vol. 2, p. 109).

  La sfârşitul anului 1846, principalii conducători adventişti păzitori ai Sabatului de la începuturi – Joseph Bates, James White şi Ellen White – erau deja foarte uniţi în doctrinele distinctive ale mişcării care lua fiinţă. Curând au început să împărtăşească cu alţi foşti milleriţi noile adevăruri descoperite. În tot acest proces, şapte weekenduri de conferinţe biblice au fost cruciale, organizate în 1848 în mai multe localităţi din nordul Statelor Unite. Una dintre ele a fost la Volney, New York (18–19 august). Au participat aproximativ 35 de persoane la întâlnirile organizate, susţi-nând tot felul de idei eronate. Ellen White spune că de-abia găseai două persoane care să se înţeleagă.

  O altă conferinţă importantă a fost ţinută pe 27–28 august 1848, în hambarul lui Hiram Edson, în Port Gibson, New York. Acesta era chiar locul în care Edson, O. R. L. Crosier şi Franklin B. Hahn au studiat bazele biblice ale doctrinei sanctuarului. În timpul acelei conferinţe, Ellen White a avut o viziune despre cât de important era ca fraţii să lase deoparte diferenţele dintre ei şi să se unească în adevărul Bibliei. Într-adevăr, conferinţele biblice din 1848 au adus unitate doctrinară în rândul credincioşilor.

  Noi am moştenit de la pionierii noştri un sistem doctrinar bine stabilit şi coerent. Dar şi astăzi ar trebui să manifestăm acelaşi spirit de angajament neobosit faţă de rugăciune şi de studierea Bibliei, la fel ca ei. A petrece timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său este condiţia de nenegociat pentru orice reînviorare şi reformă adevărată. De aceea, în loc să avem doar grupe mici în care să relaţionăm la nivel social, de ce să nu înfiinţăm şi grupe în care să aprofundăm înţelegerea Bibliei?

  Conferințe biblice - 2018. Astăzi ar trebui să manifestăm acelaşi spirit de angajament neobosit faţă de rugăciune şi de studierea Bibliei, la fel ca pionierii bisericii Adventiste. A petrece timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său este condiţia de nenegociat pentru orice reînviorare şi reformă adevărată.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...