În vizită la Auschwitz

  Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. – Geneza 6:5

  Puţine din locurile pe care le-am vizitat m-au impresionat la fel de mult ca Muzeul de Stat de la Auschwitz-Birkenau, din Oswiecim, sudul Poloniei. Susţineam nişte prezentări la o Conferinţă de Biblie pentru pastorii polonezi şi, pe 1 septembrie 2004, un tânăr foarte prietenos m-a dus într-o vizită la teribilul lagăr de concentrare care a funcţionat între 1940 şi 1945. Deasupra porţii principale de intrare încă se mai vede inscripţia ironică în germană: „Arbeit mach frei” (Munca te face liber.). Pe toată durata vizitei nu puteam să îmi stăvilesc simţământul profund de întristare, văzând cu ochii mei dovezile tangibile ale lucrurilor pe care le pot face fiinţele umane ca agenţi satanici.

  Ajunşi la Auschwitz, majoritatea prizonierilor erau incineraţi imediat în camerele de gazare şi cenuşa rămasă era folosită ca îngrăşământ pentru câmpurile din apropiere. Iniţial, cei care rămâneau în viaţă erau fotografiaţi pentru a putea fi identificaţi. Din cauza multelor proceduri de tortură, precum şi a înfometării şi a muncii de sclavi, înfăţişarea lor se schimba atât de mult încât erau de nerecunoscut. Astfel, procesul de identificare trebuia să fie înlocuit de numere. Unele din cele mai crude atrocităţi comise acolo erau legate de experimentele medicale şi genetice pe fiinţele umane. Scopul lor era ca femeile de origine slavă să fie sterilizate, iar femeile de origine ariană să dea naştere la gemeni. Tone de păr de la femei au fost vândute industriei textile pentru a face covoare şi uniforme pentru soldaţii nazişti.

  Meditând la aceste atrocităţi şi la multe altele, te întrebi cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva în Europa dezvoltată cultural a mijlocului de secol XX? Din punct de vedere omenesc, nazismul a fost cea mai tragică combinaţie între filosofia nihilistă a unui Dumnezeu mort (învăţată de Friedrich Nietzsche) şi genetica evoluţionistă a supravieţuirii celui mai puternic, iar acesta a fost un moment istoric, când mare parte a resurselor financiare ale Germaniei erau deţinute de evrei.

  Aceasta a fost o expresie practică a guvernării lui Satana, despre care el spune că este mult „mai bună” decât guvernarea lui Dumnezeu! Incontestabil, oamenii sunt păcătoşi prin natura lor, iar despărţiţi de Dumnezeu au tendinţa să se autodistrugă. Doar Dumnezeu poate aduce adevărata stabilitate în lumea noastră, în cercurile noastre sociale şi în vieţile noastre. Te rog, nu Îl exclude pe Dumnezeu din niciunul din planurile tale!

  În vizită la Auschwitz - 2018. Incontestabil, oamenii sunt păcătoşi prin natura lor, iar despărţiţi de Dumnezeu au tendinţa să se autodistrugă. Doar Dumnezeu poate aduce adevărata stabilitate în lumea noastră, în cercurile noastre sociale şi în vieţile noastre. Te rog, nu Îl exclude pe Dumnezeu din niciunul din planurile tale!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...