În vizită la Auschwitz

  Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. – Geneza 6:5

  Puţine din locurile pe care le-am vizitat m-au impresionat la fel de mult ca Muzeul de Stat de la Auschwitz-Birkenau, din Oswiecim, sudul Poloniei. Susţineam nişte prezentări la o Conferinţă de Biblie pentru pastorii polonezi şi, pe 1 septembrie 2004, un tânăr foarte prietenos m-a dus într-o vizită la teribilul lagăr de concentrare care a funcţionat între 1940 şi 1945. Deasupra porţii principale de intrare încă se mai vede inscripţia ironică în germană: „Arbeit mach frei” (Munca te face liber.). Pe toată durata vizitei nu puteam să îmi stăvilesc simţământul profund de întristare, văzând cu ochii mei dovezile tangibile ale lucrurilor pe care le pot face fiinţele umane ca agenţi satanici.

  Ajunşi la Auschwitz, majoritatea prizonierilor erau incineraţi imediat în camerele de gazare şi cenuşa rămasă era folosită ca îngrăşământ pentru câmpurile din apropiere. Iniţial, cei care rămâneau în viaţă erau fotografiaţi pentru a putea fi identificaţi. Din cauza multelor proceduri de tortură, precum şi a înfometării şi a muncii de sclavi, înfăţişarea lor se schimba atât de mult încât erau de nerecunoscut. Astfel, procesul de identificare trebuia să fie înlocuit de numere. Unele din cele mai crude atrocităţi comise acolo erau legate de experimentele medicale şi genetice pe fiinţele umane. Scopul lor era ca femeile de origine slavă să fie sterilizate, iar femeile de origine ariană să dea naştere la gemeni. Tone de păr de la femei au fost vândute industriei textile pentru a face covoare şi uniforme pentru soldaţii nazişti.

  Meditând la aceste atrocităţi şi la multe altele, te întrebi cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva în Europa dezvoltată cultural a mijlocului de secol XX? Din punct de vedere omenesc, nazismul a fost cea mai tragică combinaţie între filosofia nihilistă a unui Dumnezeu mort (învăţată de Friedrich Nietzsche) şi genetica evoluţionistă a supravieţuirii celui mai puternic, iar acesta a fost un moment istoric, când mare parte a resurselor financiare ale Germaniei erau deţinute de evrei.

  Aceasta a fost o expresie practică a guvernării lui Satana, despre care el spune că este mult „mai bună” decât guvernarea lui Dumnezeu! Incontestabil, oamenii sunt păcătoşi prin natura lor, iar despărţiţi de Dumnezeu au tendinţa să se autodistrugă. Doar Dumnezeu poate aduce adevărata stabilitate în lumea noastră, în cercurile noastre sociale şi în vieţile noastre. Te rog, nu Îl exclude pe Dumnezeu din niciunul din planurile tale!

  În vizită la Auschwitz - 2018. Incontestabil, oamenii sunt păcătoşi prin natura lor, iar despărţiţi de Dumnezeu au tendinţa să se autodistrugă. Doar Dumnezeu poate aduce adevărata stabilitate în lumea noastră, în cercurile noastre sociale şi în vieţile noastre. Te rog, nu Îl exclude pe Dumnezeu din niciunul din planurile tale!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...