Sunt nevinovat

  Fereşte-te de o învinuire nedreaptă şi să nu omori pe cel nevinovat şi pe cel drept, căci nu voi ierta pe cel vinovat. – Exodul 23:7

  Lipsa unor dovezi conclusive poate duce la verdicte greşite. Aşa s-a întâmplat în cazul lui Nicholas Yarris. După luni întregi de aşteptare, pe 1 iulie 1982, el a fost condamnat la moarte pentru ucidere, viol şi răpire.

  Chiar şi aşa, el a continuat să îşi susţină nevinovăţia. Acest lucru a dus la o luptă lungă pentru verificarea ADN-ului în dovezile găsite la faţa locului. Pe baza rezultatelor testelor, pe 3 septembrie 2003, Curtea l-a achitat pe Yarris de toate capetele de acuzare. Au mai fost clarificate alte câteva probleme şi, în 2004, a fost eliberat din închisoare, după ce petrecuse 22 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu o făcuse.

  Fiind condamnat la moarte, Yarris avea toate motivele din lume să fie supărat şi frustrat, pur şi simplu să renunţe la viaţă. Timp de paisprezece ani nu i s-a permis să îmbrăţişeze pe nimeni şi a fost foarte privat senzorial. Totuşi, el s-a făcut tare în slăbiciune şi a folosit acea perioadă pentru a se autoeduca, citind mii de cărţi. A învăţat limba germană şi a studiat psihologia pentru a se înţelege mai bine pe el însuşi şi pe cei din jurul lui, pentru a rămâne sănătos la minte. El a prezentat această experienţă înaintea multor oameni din întreaga lume.

  La patru săptămâni după ce a ieşit din închisoare, Yarris a acordat un interviu pătrunzător în care spunea: „Pentru a găsi sănătatea mintală în casa nebuniei, îţi trebuie smerenie. Trebuie să renunţi la eul tău; îţi este furat şi apoi încerci să învii ceva din ceea ce găseşti, din ce ţi-a mai rămas. Trebuie să încerci să găseşti în tine însuţi acel lucru care înseamnă totul pentru tine şi să încerci să construieşti pe el.” Mai mult, „în ciuda aşteptărilor tuturor să simt amărăciune şi mânie sau incapacitatea de a lăsa în urmă ce mi s-a întâmplat, eu mă concentrez pe toate lucrurile bune. Sunt o persoană bună şi vreau ca lumea să ştie că oamenii pot fi izbăviţi. Oamenii se schimbă.”

  În cartea Apocalipsa, sufletele martirilor, în mod simbolic, cer dreptatea răzbunătoare a lui Dumnezeu (Apoc. 6:9-10). Chiar dacă această răzbunare nu vine pe cât de repede ne-am aştepta noi, prin harul lui Dumnezeu noi ar trebui să ne plângem mai puţin şi să acţionăm mai mult, să încercăm să găsim putere chiar şi în cele mai dezastruoase situaţii.

  Sunt nevinovat - 2018. În cartea Apocalipsa, sufletele martirilor, în mod simbolic, cer dreptatea răzbunătoare a lui Dumnezeu. Chiar dacă această răzbunare nu vine pe cât de repede ne-am aştepta noi, prin harul lui Dumnezeu noi ar trebui să ne plângem mai puţin şi să acţionăm mai mult, să încercăm să găsim putere chiar şi în cele mai dezastruoase situaţii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...