Sunt nevinovat

  Fereşte-te de o învinuire nedreaptă şi să nu omori pe cel nevinovat şi pe cel drept, căci nu voi ierta pe cel vinovat. – Exodul 23:7

  Lipsa unor dovezi conclusive poate duce la verdicte greşite. Aşa s-a întâmplat în cazul lui Nicholas Yarris. După luni întregi de aşteptare, pe 1 iulie 1982, el a fost condamnat la moarte pentru ucidere, viol şi răpire.

  Chiar şi aşa, el a continuat să îşi susţină nevinovăţia. Acest lucru a dus la o luptă lungă pentru verificarea ADN-ului în dovezile găsite la faţa locului. Pe baza rezultatelor testelor, pe 3 septembrie 2003, Curtea l-a achitat pe Yarris de toate capetele de acuzare. Au mai fost clarificate alte câteva probleme şi, în 2004, a fost eliberat din închisoare, după ce petrecuse 22 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu o făcuse.

  Fiind condamnat la moarte, Yarris avea toate motivele din lume să fie supărat şi frustrat, pur şi simplu să renunţe la viaţă. Timp de paisprezece ani nu i s-a permis să îmbrăţişeze pe nimeni şi a fost foarte privat senzorial. Totuşi, el s-a făcut tare în slăbiciune şi a folosit acea perioadă pentru a se autoeduca, citind mii de cărţi. A învăţat limba germană şi a studiat psihologia pentru a se înţelege mai bine pe el însuşi şi pe cei din jurul lui, pentru a rămâne sănătos la minte. El a prezentat această experienţă înaintea multor oameni din întreaga lume.

  La patru săptămâni după ce a ieşit din închisoare, Yarris a acordat un interviu pătrunzător în care spunea: „Pentru a găsi sănătatea mintală în casa nebuniei, îţi trebuie smerenie. Trebuie să renunţi la eul tău; îţi este furat şi apoi încerci să învii ceva din ceea ce găseşti, din ce ţi-a mai rămas. Trebuie să încerci să găseşti în tine însuţi acel lucru care înseamnă totul pentru tine şi să încerci să construieşti pe el.” Mai mult, „în ciuda aşteptărilor tuturor să simt amărăciune şi mânie sau incapacitatea de a lăsa în urmă ce mi s-a întâmplat, eu mă concentrez pe toate lucrurile bune. Sunt o persoană bună şi vreau ca lumea să ştie că oamenii pot fi izbăviţi. Oamenii se schimbă.”

  În cartea Apocalipsa, sufletele martirilor, în mod simbolic, cer dreptatea răzbunătoare a lui Dumnezeu (Apoc. 6:9-10). Chiar dacă această răzbunare nu vine pe cât de repede ne-am aştepta noi, prin harul lui Dumnezeu noi ar trebui să ne plângem mai puţin şi să acţionăm mai mult, să încercăm să găsim putere chiar şi în cele mai dezastruoase situaţii.

  Sunt nevinovat - 2018. În cartea Apocalipsa, sufletele martirilor, în mod simbolic, cer dreptatea răzbunătoare a lui Dumnezeu. Chiar dacă această răzbunare nu vine pe cât de repede ne-am aştepta noi, prin harul lui Dumnezeu noi ar trebui să ne plângem mai puţin şi să acţionăm mai mult, să încercăm să găsim putere chiar şi în cele mai dezastruoase situaţii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...