Îngrijirea sănătății

  El a zis: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” – Exodul 15:26

  Atât darul vieţii, cât şi cel al sănătăţii sunt comori speciale care trebuie preţuite şi păstrate cât mai bine cu putinţă. Dar adesea avem tendinţa să ne îngrijim de aceste daruri doar după ce ne ameninţă boala.

  În această privinţă, ar trebui să luăm mai în serios proverbul care spune: „Este mai bine să fim siguri decât să regretăm!” Cu alte cuvinte, este mai bine să prevenim boala decât să o vindecăm.

  În anii 1860, adventiştii de ziua a şaptea au început să promoveze reforma sănătăţii în mod organizat. În tot acest proces, viziunea cuprinzătoare a lui Ellen White, primită pe 25 decembrie 1865, a avut un rol esenţial. Atunci Dumnezeu i-a arătat că adventiştii de ziua a şaptea ar trebui să înfiinţeze propria instituţie de reformă în sănătate, unde să poată pune în practică mai mult aceste principii. În cele din urmă, pe 5 septembrie 1866 s-a deschis „Western Health Reform Institute” în Battle Creek, Michigan, care a fost mai apoi redenumit „Sanatoriul de la Battle Creek”. În 1875, dr. John Harvey Kellogg s-a alăturat personalului şi în anul următor a fost numit coordonator medical, la vârsta de 24 de ani.

  Această instituţie a devenit precursoarea unui întreg sistem de instituţii de îngrijire a sănătăţii, conduse de biserică în întreaga lume.

  Dar de ce susţine biserica un sistem de sănătate atât de scump? Nu ar fi mai uşor doar să înfăptuiască nişte minuni de vindecare, la fel cum fac predicatorii penticostali şi charismatici de astăzi? Adventiştii de ziua a şaptea cred că Dumnezeu poate face minuni şi astăzi la fel cum a făcut şi în trecut, dar mult mai puţin vizibil şi cu mai puţină publicitate decât le place predicatorilor de astăzi să primească (cf. Marcu 1:40-45). Mai mult, mulţi predicatori populari doar fac aceste minuni de vindecare, fără a-i educa pe oameni cum să aibă un stil de viaţă sănătos.

  Dacă pe de o parte bolile nu sunt întotdeauna rezultatul unui stil de viaţă păcătos (Ioan 9:1-3), pe de altă parte există multe binecuvântări care vin ca rezultat al unui stil de viaţă sănătos (Exodul 15:26). Dar haideţi nu doar să îi învăţăm pe alţii despre principiile unui stil de viaţă sănătos, ci să le şi punem în practică în viaţa noastră. Vorbirea noastră trebuie să fie susţinută de propriul nostru exemplu!

  Îngrijirea sănătății - 2018. Haideţi nu doar să îi învăţăm pe alţii despre principiile unui stil de viaţă sănătos, ci să le şi punem în practică în viaţa noastră. Vorbirea noastră trebuie să fie susţinută de propriul nostru exemplu!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...