Harul îți este de ajuns

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” – 2 Corinteni 12:9

  Ca oameni, avem tendinţa să aşteptăm de la Dumnezeu mai mult decât am primit deja şi să Îi cerem mai mult decât merităm. Devoţionalul pentru 6 septembrie din cartea lui Max Lucado, Grace for the Moment Daily Bible (2006) este intitulat „Doar atât este?” şi sugerează că harul lui Dumnezeu descoperit la cruce ne este suficient. În cartea sa, In the Grip of Grace (1996), acelaşi autor ilustrează acest concept printr-o analogie, folosindu-se de un avion care a fost închiriat pentru o cursă, dar al cărui motor dintr-odată a luat foc. Pilotul aleargă grăbit din cabină şi strigă: „Ne vom prăbuşi! Trebuie să scăpăm de aici!” Apoi oferă fiecărui pasager câte o paraşută şi le dă câteva indicii, după care deschide uşa avionului.

  Înainte de a sări din avion, primul pasager cere o „paraşută roz”. Uimit, pilotul dă din cap şi spune: „Nu este suficient că ţi-am dat o paraşută?” Al doilea se apropie de uşă cu o altă cerere: „Mă întrebam dacă se poate să mă asiguraţi că nu mi se va face rău în timpul căderii?” Pilotul răspunde: „Nu, dar vă pot asigura că veţi avea o paraşută în timpul căderii.” Fiecare pasager vine cu câte o cerinţă şi primeşte o paraşută. „Vă rog, căpitane”, spune unul dintre ei, „îmi este teamă de înălţimi. Îmi puteţi îndepărta această frică?” Pilotul îl împinge blând pe pasager pe uşa avionului. Un alt pasager vrea nişte ochelari speciali, altul vrea cizme, iar altul vrea să aştepte până când avionul se apropie mai mult de pământ.

  Unul dintre ei chiar imploră: „Nu puteţi schimba planul? Să ne prăbuşim cu avionul. Poate vom supravieţui.”

  „Voi nu înţelegeţi?” strigă pilotul în timp ce îi ajută pe fiecare pe rând.

  „V-am dat câte o paraşută, este suficient.” Aveau nevoie de un singur lucru pentru a sări, şi el le-a oferit acel lucru. El a pus în mâna pasagerilor instrumentul strategic. Darul este potrivit. Dar erau ei mulţumiţi? Nu. Erau neliniştiţi, nerăbdători, chiar aveau şi pretenţii.

  În călătoria noastră spirituală prin lumea aceasta de păcat şi durere, Dumnezeu ne oferă harul Său salvator şi chiar ne încurajează să cerem binecuvântări speciale (Matei 7:7-11). Dar aceasta nu înseamnă că vom primi tot ce vom cere. Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru harul Său salvator fără limite şi să nu ne plângem din cauza binecuvântărilor suplimentare care nu vin întotdeauna în forma în care le aşteptăm.

  Harul îți este de ajuns - 2018. Dumnezeu ne oferă harul Său salvator şi chiar ne încurajează să cerem binecuvântări speciale. Dar aceasta nu înseamnă că vom primi tot ce vom cere. Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru harul Său salvator fără limite şi să nu ne plângem din cauza binecuvântărilor suplimentare care nu vin întotdeauna în forma în care le aşteptăm.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...