Harul îți este de ajuns

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” – 2 Corinteni 12:9

Ca oameni, avem tendinţa să aşteptăm de la Dumnezeu mai mult decât am primit deja şi să Îi cerem mai mult decât merităm. Devoţionalul pentru 6 septembrie din cartea lui Max Lucado, Grace for the Moment Daily Bible (2006) este intitulat „Doar atât este?” şi sugerează că harul lui Dumnezeu descoperit la cruce ne este suficient. În cartea sa, In the Grip of Grace (1996), acelaşi autor ilustrează acest concept printr-o analogie, folosindu-se de un avion care a fost închiriat pentru o cursă, dar al cărui motor dintr-odată a luat foc. Pilotul aleargă grăbit din cabină şi strigă: „Ne vom prăbuşi! Trebuie să scăpăm de aici!” Apoi oferă fiecărui pasager câte o paraşută şi le dă câteva indicii, după care deschide uşa avionului.

Înainte de a sări din avion, primul pasager cere o „paraşută roz”. Uimit, pilotul dă din cap şi spune: „Nu este suficient că ţi-am dat o paraşută?” Al doilea se apropie de uşă cu o altă cerere: „Mă întrebam dacă se poate să mă asiguraţi că nu mi se va face rău în timpul căderii?” Pilotul răspunde: „Nu, dar vă pot asigura că veţi avea o paraşută în timpul căderii.” Fiecare pasager vine cu câte o cerinţă şi primeşte o paraşută. „Vă rog, căpitane”, spune unul dintre ei, „îmi este teamă de înălţimi. Îmi puteţi îndepărta această frică?” Pilotul îl împinge blând pe pasager pe uşa avionului. Un alt pasager vrea nişte ochelari speciali, altul vrea cizme, iar altul vrea să aştepte până când avionul se apropie mai mult de pământ.

Unul dintre ei chiar imploră: „Nu puteţi schimba planul? Să ne prăbuşim cu avionul. Poate vom supravieţui.”

„Voi nu înţelegeţi?” strigă pilotul în timp ce îi ajută pe fiecare pe rând.

„V-am dat câte o paraşută, este suficient.” Aveau nevoie de un singur lucru pentru a sări, şi el le-a oferit acel lucru. El a pus în mâna pasagerilor instrumentul strategic. Darul este potrivit. Dar erau ei mulţumiţi? Nu. Erau neliniştiţi, nerăbdători, chiar aveau şi pretenţii.

În călătoria noastră spirituală prin lumea aceasta de păcat şi durere, Dumnezeu ne oferă harul Său salvator şi chiar ne încurajează să cerem binecuvântări speciale (Matei 7:7-11). Dar aceasta nu înseamnă că vom primi tot ce vom cere. Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru harul Său salvator fără limite şi să nu ne plângem din cauza binecuvântărilor suplimentare care nu vin întotdeauna în forma în care le aşteptăm.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video