Harul îți este de ajuns

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” – 2 Corinteni 12:9

  Ca oameni, avem tendinţa să aşteptăm de la Dumnezeu mai mult decât am primit deja şi să Îi cerem mai mult decât merităm. Devoţionalul pentru 6 septembrie din cartea lui Max Lucado, Grace for the Moment Daily Bible (2006) este intitulat „Doar atât este?” şi sugerează că harul lui Dumnezeu descoperit la cruce ne este suficient. În cartea sa, In the Grip of Grace (1996), acelaşi autor ilustrează acest concept printr-o analogie, folosindu-se de un avion care a fost închiriat pentru o cursă, dar al cărui motor dintr-odată a luat foc. Pilotul aleargă grăbit din cabină şi strigă: „Ne vom prăbuşi! Trebuie să scăpăm de aici!” Apoi oferă fiecărui pasager câte o paraşută şi le dă câteva indicii, după care deschide uşa avionului.

  Înainte de a sări din avion, primul pasager cere o „paraşută roz”. Uimit, pilotul dă din cap şi spune: „Nu este suficient că ţi-am dat o paraşută?” Al doilea se apropie de uşă cu o altă cerere: „Mă întrebam dacă se poate să mă asiguraţi că nu mi se va face rău în timpul căderii?” Pilotul răspunde: „Nu, dar vă pot asigura că veţi avea o paraşută în timpul căderii.” Fiecare pasager vine cu câte o cerinţă şi primeşte o paraşută. „Vă rog, căpitane”, spune unul dintre ei, „îmi este teamă de înălţimi. Îmi puteţi îndepărta această frică?” Pilotul îl împinge blând pe pasager pe uşa avionului. Un alt pasager vrea nişte ochelari speciali, altul vrea cizme, iar altul vrea să aştepte până când avionul se apropie mai mult de pământ.

  Unul dintre ei chiar imploră: „Nu puteţi schimba planul? Să ne prăbuşim cu avionul. Poate vom supravieţui.”

  „Voi nu înţelegeţi?” strigă pilotul în timp ce îi ajută pe fiecare pe rând.

  „V-am dat câte o paraşută, este suficient.” Aveau nevoie de un singur lucru pentru a sări, şi el le-a oferit acel lucru. El a pus în mâna pasagerilor instrumentul strategic. Darul este potrivit. Dar erau ei mulţumiţi? Nu. Erau neliniştiţi, nerăbdători, chiar aveau şi pretenţii.

  În călătoria noastră spirituală prin lumea aceasta de păcat şi durere, Dumnezeu ne oferă harul Său salvator şi chiar ne încurajează să cerem binecuvântări speciale (Matei 7:7-11). Dar aceasta nu înseamnă că vom primi tot ce vom cere. Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru harul Său salvator fără limite şi să nu ne plângem din cauza binecuvântărilor suplimentare care nu vin întotdeauna în forma în care le aşteptăm.

  Harul îți este de ajuns - 2018. Dumnezeu ne oferă harul Său salvator şi chiar ne încurajează să cerem binecuvântări speciale. Dar aceasta nu înseamnă că vom primi tot ce vom cere. Să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru harul Său salvator fără limite şi să nu ne plângem din cauza binecuvântărilor suplimentare care nu vin întotdeauna în forma în care le aşteptăm.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...