Căderea Ierusalimului

  Când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, să ştiţi că atunci pustiirea lui este aproape. – Luca 21:20

  Unul din cele mai tragice capitole din istoria poporului Israel a fost cucerirea şi distrugerea Ierusalimului de către armatele romane în anul 70 d.Hr., aşa cum a fost prezis de Isus în predica Sa escatologică (vezi Matei 24; Luca 21). Pe lângă avertizările lui Isus, mai multe evenimente ciudate au început să apară ca preavertizări supranaturale ale calamităţilor care urmau să se abată asupra oraşului.

  Flavius Josephus (Wars of the Jews 6.5.3) menţionează o stea care semăna cu o sabie şi o cometă care a putut fi văzută tot anul; o lumină puternică care strălucea timp de o jumătate de oră în timpul nopţii în jurul altarului şi al templului; o juncă dând naştere unui miel în mijlocul templului, în timp ce era dusă să fie jertfită; uşa dinspre răsărit de la templu, care era masivă şi încuiată, dar care s-a deschis singură şi „care şi trupe de soldaţi în armura lor”, fugind înconjuraţi de nori înainte de apus.

  Cu patru ani înainte ca războiul să înceapă, când oraşul încă se bucura de pace şi prosperitate, un bărbat ciudat pe nume Isus, fiul lui Ananus, a început să strige cu voce tare: „Glas din răsărit, glas de la apus, glas din cele patru vânturi, glas împotriva Ierusalimului şi glas împotriva acestui neam!” El a continuat să facă acest lucru până când a fost ucis de o piatră în timpul asediului oraşului.

  Isus i-a avertizat pe ucenicii Lui că atunci vând vor vedea „Ierusalimul înconjurat de oşti”, să ştie că pustiirea lui va fi aproape şi să fugă din Iudeea la munţi (Luca 21:20-21). Eusebius (Church History 3.5.3) explică faptul că „celor din biserica din Ierusalim li s-a poruncit printr-o prezicere dată prin descoperire înainte de război celor din oraş care erau vrednici de ea să se depărteze şi să locuiască într-unul din oraşele din Perea, pe care l-au numit Pella”.

  Deja în 7 septembrie 70 d.Hr. Ierusalimul a fost complet preluat de către romani. Dar toţi cei care au luat în serios avertizarea lui Hristos şi au părăsit oraşul au fost salvaţi! După cum Hristos a indicat semnele căderii Ierusalimului, El de asemenea a numit câteva evenimente care indică apropierea celei de-a doua veniri şi sfârşitul lumii. El spune: „Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie” (Luca 21:28)!

  Căderea Ierusalimului - 2018. După cum Hristos a indicat semnele căderii Ierusalimului, El de asemenea a numit câteva evenimente care indică apropierea celei de-a doua veniri şi sfârşitul lumii. El spune: „Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...