Moștenire pentru toată viața

  Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. – Romani 12:17-18

  Operele uimitoare ale unor oameni au fost apreciate doar după moartea lor. În 1927, Max Ehrmann (1872–1945) a scris poemul lui în proză „Desiderata” („Lucruri dorite”). El a murit pe 9 septembrie 1945 şi textul scris de el a rămas în mare parte necunoscut până la începutul anilor 1970, când din greşeală s-a spus că este o lucrare anonimă din 1692. Textul sună astfel: Mergi domol prin gălăgie şi pripă şi aminteşte-ţi câtă pace ar putea fi în linişte. Pe cât posibil, fără să te dai bătut, fii în bună înţelegere cu toată lumea. Spune adevărul tău calm şi limpede şi ascultă-i pe ceilalţi, chiar pe proşti şi pe ignoranţi; şi ei au povestea lor. Evită-i pe cei zgomotoşi şi agre-sivi, ei îți tulbură sufletul.

  Dacă te compari cu alţii, poţi să devii încrezut sau plin de amărăciune; pentru că întotdeauna vor fi alţii mai mari şi alţii mai mici decât tine. Bucură-te de împlinirile tale, la fel ca şi de planurile tale. Păstrează interes pentru profesia ta, dar fii modest; e o adevărată avere în vremurile de restrişte. Fii precaut în afaceri, fiindcă lumea este plină de şmecheri. Dar nu lăsa aceasta să te orbească în ceea ce înseamnă virtute; mulţi oameni se luptă pentru idealuri înalte şi, pretutindeni, viaţa e plină de eroism.

  Fii tu însuţi. În special nu simula afecţiunea. Nici nu fi cinic în privința dragostei, pentru că în fața tuturor necazurilor și descurajării, ea reînvie mereu ca iarba. Ia cu bunătate sfatul anilor, cu gingăşie, lăsând tinereţii ce-i al tinereţii. Cultivă forţa de spirit, ca să te apere la nenorocire. Dar nu te chinui singur cu închipuiri. Multe temeri sunt născute din oboseală şi singurătate.

  Dincolo de o disciplină sănătoasă, fii blând cu tine însuţi. Tu eşti un copil al universului, nu mai puţin decât copacii şi stelele; ai şi tu un drept să fii aici. Şi, indiferent dacă înţelegi sau nu, universul îşi urmează cursul aşa cum trebuie. Prin urmare, fii în pace cu Dumnezeu, indiferent cine crezi tu că este El şi oricare ar fi eforturile şi aspiraţiile tale, în zgomotoasa confuzie a vieţii, păstrează pacea în sufletul tău. Cu toate prefăcătoriile, cu toate sclaviile şi cu toate visurile zdrobite, este totuşi o lume frumoasă. Fii vesel! Străduieşte-te să fii fericit!

  Moștenire pentru toată viața - 2018. Dacă te compari cu alţii, poţi să devii încrezut sau plin de amărăciune; pentru că întotdeauna vor fi alţii mai mari şi alţii mai mici decât tine. Bucură-te de împlinirile tale, la fel ca şi de planurile tale. Păstrează interes pentru profesia ta, dar fii modest; e o adevărată avere în vremurile de restrişte.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...