Moștenire pentru toată viața

  Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor. Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. – Romani 12:17-18

  Operele uimitoare ale unor oameni au fost apreciate doar după moartea lor. În 1927, Max Ehrmann (1872–1945) a scris poemul lui în proză „Desiderata” („Lucruri dorite”). El a murit pe 9 septembrie 1945 şi textul scris de el a rămas în mare parte necunoscut până la începutul anilor 1970, când din greşeală s-a spus că este o lucrare anonimă din 1692. Textul sună astfel: Mergi domol prin gălăgie şi pripă şi aminteşte-ţi câtă pace ar putea fi în linişte. Pe cât posibil, fără să te dai bătut, fii în bună înţelegere cu toată lumea. Spune adevărul tău calm şi limpede şi ascultă-i pe ceilalţi, chiar pe proşti şi pe ignoranţi; şi ei au povestea lor. Evită-i pe cei zgomotoşi şi agre-sivi, ei îți tulbură sufletul.

  Dacă te compari cu alţii, poţi să devii încrezut sau plin de amărăciune; pentru că întotdeauna vor fi alţii mai mari şi alţii mai mici decât tine. Bucură-te de împlinirile tale, la fel ca şi de planurile tale. Păstrează interes pentru profesia ta, dar fii modest; e o adevărată avere în vremurile de restrişte. Fii precaut în afaceri, fiindcă lumea este plină de şmecheri. Dar nu lăsa aceasta să te orbească în ceea ce înseamnă virtute; mulţi oameni se luptă pentru idealuri înalte şi, pretutindeni, viaţa e plină de eroism.

  Fii tu însuţi. În special nu simula afecţiunea. Nici nu fi cinic în privința dragostei, pentru că în fața tuturor necazurilor și descurajării, ea reînvie mereu ca iarba. Ia cu bunătate sfatul anilor, cu gingăşie, lăsând tinereţii ce-i al tinereţii. Cultivă forţa de spirit, ca să te apere la nenorocire. Dar nu te chinui singur cu închipuiri. Multe temeri sunt născute din oboseală şi singurătate.

  Dincolo de o disciplină sănătoasă, fii blând cu tine însuţi. Tu eşti un copil al universului, nu mai puţin decât copacii şi stelele; ai şi tu un drept să fii aici. Şi, indiferent dacă înţelegi sau nu, universul îşi urmează cursul aşa cum trebuie. Prin urmare, fii în pace cu Dumnezeu, indiferent cine crezi tu că este El şi oricare ar fi eforturile şi aspiraţiile tale, în zgomotoasa confuzie a vieţii, păstrează pacea în sufletul tău. Cu toate prefăcătoriile, cu toate sclaviile şi cu toate visurile zdrobite, este totuşi o lume frumoasă. Fii vesel! Străduieşte-te să fii fericit!

  Moștenire pentru toată viața - 2018. Dacă te compari cu alţii, poţi să devii încrezut sau plin de amărăciune; pentru că întotdeauna vor fi alţii mai mari şi alţii mai mici decât tine. Bucură-te de împlinirile tale, la fel ca şi de planurile tale. Păstrează interes pentru profesia ta, dar fii modest; e o adevărată avere în vremurile de restrişte.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...