Iubire altruistă

  Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu. – Ioan 15:12

  După teribilele atacuri teroriste ale Al-Qaeda din 11 septembrie 2001, au început să circule multe istorisiri înduioşătoare. Una este despre Rick Rescorla, un veteran de 62 de ani al armatelor britanice şi americane, şi erou pe câmpul de luptă din Vietnam. El a fost responsabil de evacuarea a peste o sută de oameni din Turnul de sud din World Trade Center şi chiar a încercat să îi liniştească fredonând imnuri vechi din Cornwall, Anglia, de unde era el. Când unul din colegii lui i-a spus că trebuia să evacueze clădirea, el a răspuns: „De îndată ce mă asigur că toţi ceilalţi au ieşit.” Fiind la telefon cu soţia lui, care era disperată, Rescorla a spus: „Nu mai plânge! Trebuie să îi scot pe aceşti oameni în siguranţă. Dacă mi se va întâmpla ceva, vreau să ştii că niciodată nu am fost mai fericit ca acum.” Trupul lui nu a fost găsit niciodată.

  O altă poveste este a lui Welles Crowther de 24 de ani, care a devenit cunoscut pentru străini ca „bărbatul cu bandană roşie”. Crowther i-a îndrumat pe supravieţuitori către scările de ieşire şi i-a încurajat să se ajute unii pe alţii, în timp ce în spatele lui purta o femeie tânără, rănită, 15 etaje. Lăsând-o pe ea şi un grup de supravieţuitori în siguranţă, el a mers înapoi sus să îi ajute pe ceilalţi. Dar clădirea s-a prăbuşit şi nu s-a mai întors niciodată.

  Într-o lume cu atâta cruzime şi competiţie, ce îi motivează pe oamenii ca Rescorla şi Crowther să îşi sacrifice vieţile pentru oameni pe care nu i-au văzut niciodată? Tu ai fi suficient de curajos pentru a face la fel?

  În Iacov 1:17 citim: „Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit sunt de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” Pavel explică faptul că dragostea lui Dumnezeu este „turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt” (Rom. 5:5) chiar și în inimile necreştinilor, care uneori sunt mai iubitori şi mai atenţi decât mulţi aşa-zişi creştini.

  Ca creştini, noi ar trebui să fim primii care demonstrează dragostea şi compasiunea altruistă pentru lume. Porunca lui Hristos pentru noi astăzi este: „Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii” (Ioan 13:34-35). Ca şi planetele în sistemul solar al lui Dumnezeu, noi ar trebui să reflectăm lumina Soarelui Neprihănirii (Mal. 4:2) celor din jurul nostru!

  Iubire altruistă - 2018. Ca creştini, noi ar trebui să fim primii care demonstrează dragostea şi compasiunea altruistă pentru lume. Porunca lui Hristos pentru noi astăzi este: „Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...