Iubire altruistă

  Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu. – Ioan 15:12

  După teribilele atacuri teroriste ale Al-Qaeda din 11 septembrie 2001, au început să circule multe istorisiri înduioşătoare. Una este despre Rick Rescorla, un veteran de 62 de ani al armatelor britanice şi americane, şi erou pe câmpul de luptă din Vietnam. El a fost responsabil de evacuarea a peste o sută de oameni din Turnul de sud din World Trade Center şi chiar a încercat să îi liniştească fredonând imnuri vechi din Cornwall, Anglia, de unde era el. Când unul din colegii lui i-a spus că trebuia să evacueze clădirea, el a răspuns: „De îndată ce mă asigur că toţi ceilalţi au ieşit.” Fiind la telefon cu soţia lui, care era disperată, Rescorla a spus: „Nu mai plânge! Trebuie să îi scot pe aceşti oameni în siguranţă. Dacă mi se va întâmpla ceva, vreau să ştii că niciodată nu am fost mai fericit ca acum.” Trupul lui nu a fost găsit niciodată.

  O altă poveste este a lui Welles Crowther de 24 de ani, care a devenit cunoscut pentru străini ca „bărbatul cu bandană roşie”. Crowther i-a îndrumat pe supravieţuitori către scările de ieşire şi i-a încurajat să se ajute unii pe alţii, în timp ce în spatele lui purta o femeie tânără, rănită, 15 etaje. Lăsând-o pe ea şi un grup de supravieţuitori în siguranţă, el a mers înapoi sus să îi ajute pe ceilalţi. Dar clădirea s-a prăbuşit şi nu s-a mai întors niciodată.

  Într-o lume cu atâta cruzime şi competiţie, ce îi motivează pe oamenii ca Rescorla şi Crowther să îşi sacrifice vieţile pentru oameni pe care nu i-au văzut niciodată? Tu ai fi suficient de curajos pentru a face la fel?

  În Iacov 1:17 citim: „Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit sunt de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” Pavel explică faptul că dragostea lui Dumnezeu este „turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt” (Rom. 5:5) chiar și în inimile necreştinilor, care uneori sunt mai iubitori şi mai atenţi decât mulţi aşa-zişi creştini.

  Ca creştini, noi ar trebui să fim primii care demonstrează dragostea şi compasiunea altruistă pentru lume. Porunca lui Hristos pentru noi astăzi este: „Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii” (Ioan 13:34-35). Ca şi planetele în sistemul solar al lui Dumnezeu, noi ar trebui să reflectăm lumina Soarelui Neprihănirii (Mal. 4:2) celor din jurul nostru!

  Iubire altruistă - 2018. Ca creştini, noi ar trebui să fim primii care demonstrează dragostea şi compasiunea altruistă pentru lume. Porunca lui Hristos pentru noi astăzi este: „Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...