Predică-L pe Isus

  Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit. – 1 Corinteni 2:2

  Îţi poţi imagina că cineva a susţinut 417 întâlniri de evanghelizare şi a predicat Evanghelia creştină la nu mai puţin de 215 milioane de oameni în direct, în peste 185 de ţări de pe şase continente? Mai mult, s-a întâlnit cu papa, cu regina, cu mai mulţi prim-miniştri, împăraţi şi vedete şi chiar cu fiecare preşedinte american de la Dwight Eisenhower până la Barack Obama. Vorbind într-o ocazie specială, el a fost numit „pastorul Americii”.

  William Franklin Graham Jr., cunoscut ca Billy Graham, s-a născut pe 7 noiembrie 1918 lângă Charlotte, Carolina de Nord. Pe 13 septembrie 1947, pe când avea 28 de ani, Graham şi-a început prima campanie într-un oraş în Civic Auditorium din Grand Rapids, Michigan. La întâlnirile cu titlul „Tineri pentru Hristos”, au participat aproape 6 000 de persoane. Integritatea morală a lucrării sale era asigurată de „Modesto Manifesto” (1948), în care erau promovate rapoartele exacte, integritatea financiară, curăţia sexuală şi susţinerea din partea clerului local. S-a convenit ca niciun bărbat din echipă să nu rămână vreodată singur cu o femeie, în afară de soţie.

  Billy Graham a considerat că misiunea lui era să îi conducă pe oameni să se pocăiască de păcatele lor şi să Îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal. El spunea: „Singurul meu scop în viaţă este să îi ajut pe oameni să aibă o relaţie personală cu Dumnezeu, relație care, cred eu, vine prin cunoaşterea lui Hristos.” Mai mult: „Păcatul este cea mai puternică forţă din univers, căci L-a trimis pe Isus pe cruce. O singură forţă este mai mare decât aceasta – dragostea lui Dumnezeu.” De obicei, Graham îşi încheia puternicele lui predici evanghelistice cu un apel la inima oamenilor să Îl accepte pe Hristos, în timp ce corul cânta imnul solemn „Aşa cum sunt” (Imnuri creştine AZŞ #178).

  Adventiştii de ziua a şaptea au un mesaj profetic unic de proclamat înaintea lumii, care este rezumat în întreita solie îngerească pe care o găsim în Apocalipsa 14:6-12. Dar Ellen White ne reaminteşte că „Hristos este centrul oricărei doctrine adevărate” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 453). Chiar mai mult, „dintre toţi cei ce poartă numele de creştini, adventiştii de ziua a şaptea ar trebui să fie cei mai remarcabili în ce priveşte înălţarea lui Hristos în faţa lumii” (Slujitorii Evangheliei, p. 156).

  Hristos nu poate fi limitat la nivel doctrinar, El trebuie să fie o realitate în experienţ a religiei noastre personale!

  Predică-L pe Isus - 2018. Billy Graham a considerat că misiunea lui era să îi conducă pe oameni să se pocăiască de păcatele lor şi să Îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal. El spunea: „Singurul meu scop în viaţă este să îi ajut pe oameni să aibă o relaţie personală cu Dumnezeu, relație care, cred eu, vine prin cunoaşterea lui Hristos.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...