Predică-L pe Isus

  Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit. – 1 Corinteni 2:2

  Îţi poţi imagina că cineva a susţinut 417 întâlniri de evanghelizare şi a predicat Evanghelia creştină la nu mai puţin de 215 milioane de oameni în direct, în peste 185 de ţări de pe şase continente? Mai mult, s-a întâlnit cu papa, cu regina, cu mai mulţi prim-miniştri, împăraţi şi vedete şi chiar cu fiecare preşedinte american de la Dwight Eisenhower până la Barack Obama. Vorbind într-o ocazie specială, el a fost numit „pastorul Americii”.

  William Franklin Graham Jr., cunoscut ca Billy Graham, s-a născut pe 7 noiembrie 1918 lângă Charlotte, Carolina de Nord. Pe 13 septembrie 1947, pe când avea 28 de ani, Graham şi-a început prima campanie într-un oraş în Civic Auditorium din Grand Rapids, Michigan. La întâlnirile cu titlul „Tineri pentru Hristos”, au participat aproape 6 000 de persoane. Integritatea morală a lucrării sale era asigurată de „Modesto Manifesto” (1948), în care erau promovate rapoartele exacte, integritatea financiară, curăţia sexuală şi susţinerea din partea clerului local. S-a convenit ca niciun bărbat din echipă să nu rămână vreodată singur cu o femeie, în afară de soţie.

  Billy Graham a considerat că misiunea lui era să îi conducă pe oameni să se pocăiască de păcatele lor şi să Îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal. El spunea: „Singurul meu scop în viaţă este să îi ajut pe oameni să aibă o relaţie personală cu Dumnezeu, relație care, cred eu, vine prin cunoaşterea lui Hristos.” Mai mult: „Păcatul este cea mai puternică forţă din univers, căci L-a trimis pe Isus pe cruce. O singură forţă este mai mare decât aceasta – dragostea lui Dumnezeu.” De obicei, Graham îşi încheia puternicele lui predici evanghelistice cu un apel la inima oamenilor să Îl accepte pe Hristos, în timp ce corul cânta imnul solemn „Aşa cum sunt” (Imnuri creştine AZŞ #178).

  Adventiştii de ziua a şaptea au un mesaj profetic unic de proclamat înaintea lumii, care este rezumat în întreita solie îngerească pe care o găsim în Apocalipsa 14:6-12. Dar Ellen White ne reaminteşte că „Hristos este centrul oricărei doctrine adevărate” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 453). Chiar mai mult, „dintre toţi cei ce poartă numele de creştini, adventiştii de ziua a şaptea ar trebui să fie cei mai remarcabili în ce priveşte înălţarea lui Hristos în faţa lumii” (Slujitorii Evangheliei, p. 156).

  Hristos nu poate fi limitat la nivel doctrinar, El trebuie să fie o realitate în experienţ a religiei noastre personale!

  Predică-L pe Isus - 2018. Billy Graham a considerat că misiunea lui era să îi conducă pe oameni să se pocăiască de păcatele lor şi să Îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal. El spunea: „Singurul meu scop în viaţă este să îi ajut pe oameni să aibă o relaţie personală cu Dumnezeu, relație care, cred eu, vine prin cunoaşterea lui Hristos.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...