Să investim în viitor

  Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. – Iacov 1:22

  Cea mai bună investiţie pe care noi, ca familii şi biserică, o putem face este în generaţiile viitoare. Acestea vor duce mai departe făclia Evangheliei veşnice când noi nu vom mai fi. În Sabatul din 14 septembrie 1902, Ellen White a ţinut o predică mişcătoare la East Los Angeles Camp-ground (vezi Ms 230, 1902) şi a vorbit despre responsabilitatea noastră ca creştini de a ne educa copiii. Ea a pus accent pe datoria noastră de a-i conduce la Hristos şi de a-i educa prin învăţătură şi exemplu cum să pună în practică stilul de viaţă adventist.

  De exemplu, despre felul de a ne îmbrăca, ea spunea: „Te-ai legat direct de Învăţătorul? Apetitul şi pasiunea şi toată vraja îmbrăcămintei, gustul pentru îmbrăcăminte au intervenit şi ţi-au tăiat legătura cu Tatăl tău ceresc? Nu ţi se cere să fii neglijent în îmbrăcăminte. Ţi se cere să te îmbraci simplu, să îţi îmbraci copiii cu simplitate şi să îi înveţi cum să obţină haina neprihănirii lui Hristos, care este fără pată şi fără zbârcitură.”

  Despre renunţarea la consumul de carne, ea spunea: „Nu avem nevoie să consumăm carnea animalelor moarte. Nu, noi vom lua hrana aşa cum este, fără să aşteptăm să treacă prin animal şi apoi să consumăm carnea moartă a animalului pentru a ne obţine hrana. Noi vom lua hrana gătită pentru prima dată. Vom lua tot ce putem mai bun şi o vom pregăti în cel mai bun mod pentru a ne da tărie.”

  Ellen White a mai pus accent şi pe nevoia de exerciţiu fizic: „Dumnezeu doreşte ca noi să îi învăţăm pe copiii noştri că trebuie să îşi folosească fiecare muşchi şi nerv. Care este problema cu noi? De ce această maşinărie rugineşte din cauza inactivităţii?” Încununând această discuţie, ea a declarat: „Ceea ce ne dorim este mai mult din Hristos şi mult mai puţin din noi. De acest lucru au nevoie taţii şi mamele în căminele lor. Ei au nevoie de blândeţea Duhului lui Dumnezeu, care să vină chiar în inimile lor.”

  De obicei, problema noastră este lipsa de echilibru şi angajament. Mulţi dintre noi luăm în serios unele aspecte ale stilului de viaţă adventist şi le ignorăm pe celelalte. Poate avem nevoie să urmăm sfatul lui Hristos: „Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” (Matei 23:23). Haideţi să trăim în conformitate cu toată lumina pe care ne-a dat-o Dumnezeu!

  Să investim în viitor - 2018. Mulţi dintre noi luăm în serios unele aspecte ale stilului de viaţă adventist şi le ignorăm pe celelalte. Poate avem nevoie să urmăm sfatul lui Hristos: „Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute”. Haideţi să trăim în conformitate cu toată lumina pe care ne-a dat-o Dumnezeu!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...