Să investim în viitor

  Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. – Iacov 1:22

  Cea mai bună investiţie pe care noi, ca familii şi biserică, o putem face este în generaţiile viitoare. Acestea vor duce mai departe făclia Evangheliei veşnice când noi nu vom mai fi. În Sabatul din 14 septembrie 1902, Ellen White a ţinut o predică mişcătoare la East Los Angeles Camp-ground (vezi Ms 230, 1902) şi a vorbit despre responsabilitatea noastră ca creştini de a ne educa copiii. Ea a pus accent pe datoria noastră de a-i conduce la Hristos şi de a-i educa prin învăţătură şi exemplu cum să pună în practică stilul de viaţă adventist.

  De exemplu, despre felul de a ne îmbrăca, ea spunea: „Te-ai legat direct de Învăţătorul? Apetitul şi pasiunea şi toată vraja îmbrăcămintei, gustul pentru îmbrăcăminte au intervenit şi ţi-au tăiat legătura cu Tatăl tău ceresc? Nu ţi se cere să fii neglijent în îmbrăcăminte. Ţi se cere să te îmbraci simplu, să îţi îmbraci copiii cu simplitate şi să îi înveţi cum să obţină haina neprihănirii lui Hristos, care este fără pată şi fără zbârcitură.”

  Despre renunţarea la consumul de carne, ea spunea: „Nu avem nevoie să consumăm carnea animalelor moarte. Nu, noi vom lua hrana aşa cum este, fără să aşteptăm să treacă prin animal şi apoi să consumăm carnea moartă a animalului pentru a ne obţine hrana. Noi vom lua hrana gătită pentru prima dată. Vom lua tot ce putem mai bun şi o vom pregăti în cel mai bun mod pentru a ne da tărie.”

  Ellen White a mai pus accent şi pe nevoia de exerciţiu fizic: „Dumnezeu doreşte ca noi să îi învăţăm pe copiii noştri că trebuie să îşi folosească fiecare muşchi şi nerv. Care este problema cu noi? De ce această maşinărie rugineşte din cauza inactivităţii?” Încununând această discuţie, ea a declarat: „Ceea ce ne dorim este mai mult din Hristos şi mult mai puţin din noi. De acest lucru au nevoie taţii şi mamele în căminele lor. Ei au nevoie de blândeţea Duhului lui Dumnezeu, care să vină chiar în inimile lor.”

  De obicei, problema noastră este lipsa de echilibru şi angajament. Mulţi dintre noi luăm în serios unele aspecte ale stilului de viaţă adventist şi le ignorăm pe celelalte. Poate avem nevoie să urmăm sfatul lui Hristos: „Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute” (Matei 23:23). Haideţi să trăim în conformitate cu toată lumina pe care ne-a dat-o Dumnezeu!

  Să investim în viitor - 2018. Mulţi dintre noi luăm în serios unele aspecte ale stilului de viaţă adventist şi le ignorăm pe celelalte. Poate avem nevoie să urmăm sfatul lui Hristos: „Pe acestea trebuie să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute”. Haideţi să trăim în conformitate cu toată lumina pe care ne-a dat-o Dumnezeu!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...