Evanghelia Veșnică

  Şi am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod. – Apocalipsa 14:6

  Adventiştii de ziua a şaptea înţeleg „Evanghelia veşnică” din Apocalipsa 14:6-7 ca fiind un mesaj universal care trebuie predicat „oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod”. Este aceeaşi „Evanghelie a Împărăţiei” (Matei 24:14), dar care acum este proclamată în contextul escatologic al timpului sfârşitului, al „ceasului judecăţii Lui” (Apoc. 14:7).

  Fiind tot mai conştienţi de misiunea lor, adventiştii păzitori ai Sabatului au publicat în 1858, în olandeză, franceză şi germană, primele broşuri care mai târziu au fost trimise în Europa. Dar biserica era destul de reţinută în a trimite misionari peste mare. Acest lucru s-a schimbat în 15 septembrie 1874, când J. N. Andrews (deja văduv) şi cei doi copii ai săi, Charles şi Mary, au plecat la bordul navei Atlas din Boston spre Liverpool, pentru a ajunge în Elveţia. Andrews a fost primul misionar trimis oficial peste hotare de către biserică. Din acel moment, mii de misionari adventişti de ziua a şaptea au dus Evanghelia veşnică în jurul globului.

  Pasiunea adventiştilor pentru misiune a fost descrisă foarte bine de Booton Herndon, autor neadventist, în cartea sa The Seventh Day: The Story of the Seventh-day Adventists (1960). La pagina 23, el spune: „Cu siguranţă că nu sunt alte douăzeci şi unu de cuvinte ca cele din [Matei 24:14] care să fi avut un impact atât de direct în vieţile atâtor oameni.

  Adventiştii de ziua a şaptea acceptă acest mesaj literal. Pentru ei înseam-nă următoarele: când fiecare persoană din lume va afla vestea bună a venirii lui Hristos, atunci lumea se va sfârşi, Hristos va veni din nou şi cei neprihăniţi vor trăi în fericire pentru totdeauna. Niciun efort omenesc nu ar putea avea o ţintă mai glorioasă decât grăbirea acelei zile când Evanghelia va fi dusă ultimei persoane de pe pământ, când adventiştii de ziua a şaptea vor fi mers în toată lumea.”

  Ce efort misionar minunat! Indiferent unde trăieşti sau ce faci, tu trebuie să ai acea pasiune misionară adventistă şi să fii parte a acestei mişcări misionare adventiste mondiale. Să nu uiţi că sunt oameni care încă nu au auzit Evanghelia veşnică, există un câmp misionar în care tu să lucrezi pentru Domnul!

  Evanghelia Veșnică - 2018. Indiferent unde trăieşti sau ce faci, tu trebuie să ai acea pasiune misionară adventistă şi să fii parte a acestei mişcări misionare adventiste mondiale. Să nu uiţi că sunt oameni care încă nu au auzit Evanghelia veşnică, există un câmp misionar în care tu să lucrezi pentru Domnul!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...