Evanghelia Veșnică

  Şi am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veşnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod. – Apocalipsa 14:6

  Adventiştii de ziua a şaptea înţeleg „Evanghelia veşnică” din Apocalipsa 14:6-7 ca fiind un mesaj universal care trebuie predicat „oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod”. Este aceeaşi „Evanghelie a Împărăţiei” (Matei 24:14), dar care acum este proclamată în contextul escatologic al timpului sfârşitului, al „ceasului judecăţii Lui” (Apoc. 14:7).

  Fiind tot mai conştienţi de misiunea lor, adventiştii păzitori ai Sabatului au publicat în 1858, în olandeză, franceză şi germană, primele broşuri care mai târziu au fost trimise în Europa. Dar biserica era destul de reţinută în a trimite misionari peste mare. Acest lucru s-a schimbat în 15 septembrie 1874, când J. N. Andrews (deja văduv) şi cei doi copii ai săi, Charles şi Mary, au plecat la bordul navei Atlas din Boston spre Liverpool, pentru a ajunge în Elveţia. Andrews a fost primul misionar trimis oficial peste hotare de către biserică. Din acel moment, mii de misionari adventişti de ziua a şaptea au dus Evanghelia veşnică în jurul globului.

  Pasiunea adventiştilor pentru misiune a fost descrisă foarte bine de Booton Herndon, autor neadventist, în cartea sa The Seventh Day: The Story of the Seventh-day Adventists (1960). La pagina 23, el spune: „Cu siguranţă că nu sunt alte douăzeci şi unu de cuvinte ca cele din [Matei 24:14] care să fi avut un impact atât de direct în vieţile atâtor oameni.

  Adventiştii de ziua a şaptea acceptă acest mesaj literal. Pentru ei înseam-nă următoarele: când fiecare persoană din lume va afla vestea bună a venirii lui Hristos, atunci lumea se va sfârşi, Hristos va veni din nou şi cei neprihăniţi vor trăi în fericire pentru totdeauna. Niciun efort omenesc nu ar putea avea o ţintă mai glorioasă decât grăbirea acelei zile când Evanghelia va fi dusă ultimei persoane de pe pământ, când adventiştii de ziua a şaptea vor fi mers în toată lumea.”

  Ce efort misionar minunat! Indiferent unde trăieşti sau ce faci, tu trebuie să ai acea pasiune misionară adventistă şi să fii parte a acestei mişcări misionare adventiste mondiale. Să nu uiţi că sunt oameni care încă nu au auzit Evanghelia veşnică, există un câmp misionar în care tu să lucrezi pentru Domnul!

  Evanghelia Veșnică - 2018. Indiferent unde trăieşti sau ce faci, tu trebuie să ai acea pasiune misionară adventistă şi să fii parte a acestei mişcări misionare adventiste mondiale. Să nu uiţi că sunt oameni care încă nu au auzit Evanghelia veşnică, există un câmp misionar în care tu să lucrezi pentru Domnul!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...