Nu ești părăsit

  Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. – Psalmii 34:18

  Lacrimile şi durerea îţi întunecă ochii fizici, dar Dumnezeu Se poate folosi de durerea ta pentru a te duce mai aproape de El. Exact acest lucru s-a întâmplat cu Radim Passer, un agent imobiliar de succes din Praga, Cehia. Vineri, 39 mai 1998, soţia lui, Jana, a dat naştere primului lor copil, micuţul Max, care de îndată a devenit comoara părinţilor lui. La doar şase săptămâni, bebeluşul a trecut printr-o operaţie neurologică. La sfârşitul intervenţiei, medicul a anunţat: „Îmi pare rău să vă spun, dar micuţul Max are o tumoră cerebrală inoperabilă. Din nefericire, nu sunt şanse ca el să supravieţuiască. Posibil să mai aibă doar câteva zile de trăit…”

  Din ochii Janei şi ai lui Radim au început să curgă lacrimi. În disperare, ei s-au rugat pentru o minune vindecătoare, neştiind cu exactitate planul lui Dumnezeu. Pe 2 august, la telefon, medicul le-a dat trista veste: „Domnule Passer, îmi pare rău să vă spun, dar la ora 3:45 de dimineaţă micuţul Max a murit.” Îndurerat, Radim i-a spus soţiei lui: „Nu mă voi mai ruga.” În căutarea unor răspunsuri la întrebările existenţiale profunde pe care le aveau, un prieten le-a dat cele cinci volume din „Conflictul veacurilor” de Ellen White. Ei au evadat în Alpii Austriei şi au început să citească din acele cărţi. Apoi au vizionat programele transmise prin satelit „NET ’98 – Mileniul următor,” de Dwight Nelson. Vineri, pe 17 septembrie 1999, Radim şi Jana, dar şi mama lor, au primit botezul în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

  Uneori durerea este singura modalitate prin care Dumnezeu poate ajunge la noi. Andraé Crouch a exprimat foarte bine acest concept într-un imn frumos: „Through It All.” Să medităm puţin la prima strofă şi la refren: „Am avut multe lacrimi şi dureri, am avut întrebări pentru mâine, au fost momente când nu distingeam binele de rău. Dar în fiecare situaţie, Dumnezeu mi-a dat o mângâiere binecuvântată, că încercările vin doar pentru a mă face mai puternic. Prin toate, prin toate, am învăţat să mă încred în Isus, am învăţat să mă încred în Dumnezeu…”

  Nu uita, nu eşti singur pe acest pământ. Poate toţi ceilalţi te vor părăsi, dar nu şi Dumnezeu! El este cu tine în zilele triste, când eşti ispitit, la fel ca Radim, să nu te mai rogi. Dar poţi avea încredere că „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Ps. 34:18).

  Nu ești părăsit - 2018. Nu uita, nu eşti singur pe acest pământ. Poate toţi ceilalţi te vor părăsi, dar nu şi Dumnezeu! El este cu tine în zilele triste, când eşti ispitit, la fel ca Radim, să nu te mai rogi. Dar poţi avea încredere că „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...