Nu ești părăsit

  Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. – Psalmii 34:18

  Lacrimile şi durerea îţi întunecă ochii fizici, dar Dumnezeu Se poate folosi de durerea ta pentru a te duce mai aproape de El. Exact acest lucru s-a întâmplat cu Radim Passer, un agent imobiliar de succes din Praga, Cehia. Vineri, 39 mai 1998, soţia lui, Jana, a dat naştere primului lor copil, micuţul Max, care de îndată a devenit comoara părinţilor lui. La doar şase săptămâni, bebeluşul a trecut printr-o operaţie neurologică. La sfârşitul intervenţiei, medicul a anunţat: „Îmi pare rău să vă spun, dar micuţul Max are o tumoră cerebrală inoperabilă. Din nefericire, nu sunt şanse ca el să supravieţuiască. Posibil să mai aibă doar câteva zile de trăit…”

  Din ochii Janei şi ai lui Radim au început să curgă lacrimi. În disperare, ei s-au rugat pentru o minune vindecătoare, neştiind cu exactitate planul lui Dumnezeu. Pe 2 august, la telefon, medicul le-a dat trista veste: „Domnule Passer, îmi pare rău să vă spun, dar la ora 3:45 de dimineaţă micuţul Max a murit.” Îndurerat, Radim i-a spus soţiei lui: „Nu mă voi mai ruga.” În căutarea unor răspunsuri la întrebările existenţiale profunde pe care le aveau, un prieten le-a dat cele cinci volume din „Conflictul veacurilor” de Ellen White. Ei au evadat în Alpii Austriei şi au început să citească din acele cărţi. Apoi au vizionat programele transmise prin satelit „NET ’98 – Mileniul următor,” de Dwight Nelson. Vineri, pe 17 septembrie 1999, Radim şi Jana, dar şi mama lor, au primit botezul în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

  Uneori durerea este singura modalitate prin care Dumnezeu poate ajunge la noi. Andraé Crouch a exprimat foarte bine acest concept într-un imn frumos: „Through It All.” Să medităm puţin la prima strofă şi la refren: „Am avut multe lacrimi şi dureri, am avut întrebări pentru mâine, au fost momente când nu distingeam binele de rău. Dar în fiecare situaţie, Dumnezeu mi-a dat o mângâiere binecuvântată, că încercările vin doar pentru a mă face mai puternic. Prin toate, prin toate, am învăţat să mă încred în Isus, am învăţat să mă încred în Dumnezeu…”

  Nu uita, nu eşti singur pe acest pământ. Poate toţi ceilalţi te vor părăsi, dar nu şi Dumnezeu! El este cu tine în zilele triste, când eşti ispitit, la fel ca Radim, să nu te mai rogi. Dar poţi avea încredere că „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Ps. 34:18).

  Nu ești părăsit - 2018. Nu uita, nu eşti singur pe acest pământ. Poate toţi ceilalţi te vor părăsi, dar nu şi Dumnezeu! El este cu tine în zilele triste, când eşti ispitit, la fel ca Radim, să nu te mai rogi. Dar poţi avea încredere că „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...