Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Urmează Biblia

  Tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

  Tu iubeşti Biblia? Dacă da, cât de des citeşti din ea? În aprilie 2013, RNS – Religion News Service a publicat un articol scris de Caleb K. Bell, intitulat: „Sondaj: Americanii iubesc Biblia, dar nu o citesc prea mult.” Doug Birdsall, preşedintele Societăţii Americane a Bibliei, explică: „Văd această problemă ca fiind similară cu cea a obezităţii în America. Sunt foarte mulţi oameni care îşi dau seama că sunt supraponderali, dar nu urmează o dietă. Oamenii îşi dau seama că Biblia are valori care ne-ar ajuta în sănătatea noastră spirituală, dar ei pur şi simplu nu o citesc.” Aceasta este o problemă nu doar a populaţiei în general, ci şi a denominaţiunilor creştine.

  La Consiliul General al Conferinţei Generale din 2008, ţinut la Manila, Filipine, a fost lansat proiectul „Follow the Bible” pentru a promova studiul individual şi colectiv al Cuvântului lui Dumnezeu. La acea ceremonie a fost dedicată o Biblie foarte mare, fiecare din cele 66 de cărţi ale sale fiind tipărite într-o altă limbă. De la Manila, Biblia a pornit într-o călătorie de 20 de luni în jurul lumii, ca un apel vizual pentru oameni să petreacă mai mult timp în studierea Bibliei. De exemplu, pe 18 septembrie 2009, Biblia călătoare a ajuns în Tel Aviv, Israel, chiar în ţara în care au avut loc multe din evenimentele descrise în Biblie şi locul în care au fost scrise multe din cărţile ei. Biblia şi-a încheiat călătoria la Sesiunea Conferinţei Generale din 2010, în Atlanta, Georgia. Astăzi, este expusă permanent la sediul Conferinţei Generale, în Silver Spring, Maryland.

  Dar este oare suficient doar să citim Biblia superficial ca devoţional? Nu, cu siguranţă că nu. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său (Matei 13:19-21). Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale” şi că noi ar trebui „să fim nişte uriaşi în înţelegerea doctrinelor biblice şi a lecţiilor practice ale lui Hristos” (Slujitorii Evangheliei, pp. 279, 281). De ce să nu luăm mai în serios sfaturile inspirate?

  Urmează Biblia - 2018. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său. Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...