Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Urmează Biblia

  Tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

  Tu iubeşti Biblia? Dacă da, cât de des citeşti din ea? În aprilie 2013, RNS – Religion News Service a publicat un articol scris de Caleb K. Bell, intitulat: „Sondaj: Americanii iubesc Biblia, dar nu o citesc prea mult.” Doug Birdsall, preşedintele Societăţii Americane a Bibliei, explică: „Văd această problemă ca fiind similară cu cea a obezităţii în America. Sunt foarte mulţi oameni care îşi dau seama că sunt supraponderali, dar nu urmează o dietă. Oamenii îşi dau seama că Biblia are valori care ne-ar ajuta în sănătatea noastră spirituală, dar ei pur şi simplu nu o citesc.” Aceasta este o problemă nu doar a populaţiei în general, ci şi a denominaţiunilor creştine.

  La Consiliul General al Conferinţei Generale din 2008, ţinut la Manila, Filipine, a fost lansat proiectul „Follow the Bible” pentru a promova studiul individual şi colectiv al Cuvântului lui Dumnezeu. La acea ceremonie a fost dedicată o Biblie foarte mare, fiecare din cele 66 de cărţi ale sale fiind tipărite într-o altă limbă. De la Manila, Biblia a pornit într-o călătorie de 20 de luni în jurul lumii, ca un apel vizual pentru oameni să petreacă mai mult timp în studierea Bibliei. De exemplu, pe 18 septembrie 2009, Biblia călătoare a ajuns în Tel Aviv, Israel, chiar în ţara în care au avut loc multe din evenimentele descrise în Biblie şi locul în care au fost scrise multe din cărţile ei. Biblia şi-a încheiat călătoria la Sesiunea Conferinţei Generale din 2010, în Atlanta, Georgia. Astăzi, este expusă permanent la sediul Conferinţei Generale, în Silver Spring, Maryland.

  Dar este oare suficient doar să citim Biblia superficial ca devoţional? Nu, cu siguranţă că nu. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său (Matei 13:19-21). Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale” şi că noi ar trebui „să fim nişte uriaşi în înţelegerea doctrinelor biblice şi a lecţiilor practice ale lui Hristos” (Slujitorii Evangheliei, pp. 279, 281). De ce să nu luăm mai în serios sfaturile inspirate?

  Urmează Biblia - 2018. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său. Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...