Urmează Biblia

Tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

Tu iubeşti Biblia? Dacă da, cât de des citeşti din ea? În aprilie 2013, RNS – Religion News Service a publicat un articol scris de Caleb K. Bell, intitulat: „Sondaj: Americanii iubesc Biblia, dar nu o citesc prea mult.” Doug Birdsall, preşedintele Societăţii Americane a Bibliei, explică: „Văd această problemă ca fiind similară cu cea a obezităţii în America. Sunt foarte mulţi oameni care îşi dau seama că sunt supraponderali, dar nu urmează o dietă. Oamenii îşi dau seama că Biblia are valori care ne-ar ajuta în sănătatea noastră spirituală, dar ei pur şi simplu nu o citesc.” Aceasta este o problemă nu doar a populaţiei în general, ci şi a denominaţiunilor creştine.

La Consiliul General al Conferinţei Generale din 2008, ţinut la Manila, Filipine, a fost lansat proiectul „Follow the Bible” pentru a promova studiul individual şi colectiv al Cuvântului lui Dumnezeu. La acea ceremonie a fost dedicată o Biblie foarte mare, fiecare din cele 66 de cărţi ale sale fiind tipărite într-o altă limbă. De la Manila, Biblia a pornit într-o călătorie de 20 de luni în jurul lumii, ca un apel vizual pentru oameni să petreacă mai mult timp în studierea Bibliei. De exemplu, pe 18 septembrie 2009, Biblia călătoare a ajuns în Tel Aviv, Israel, chiar în ţara în care au avut loc multe din evenimentele descrise în Biblie şi locul în care au fost scrise multe din cărţile ei. Biblia şi-a încheiat călătoria la Sesiunea Conferinţei Generale din 2010, în Atlanta, Georgia. Astăzi, este expusă permanent la sediul Conferinţei Generale, în Silver Spring, Maryland.

Dar este oare suficient doar să citim Biblia superficial ca devoţional? Nu, cu siguranţă că nu. Superficialitatea este unul din cele mai mari păcate ale generaţiei noastre. În Pilda semănătorului, Isus a avertizat cu privire la pericolul de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu fără a-l înţelege şi de a nu avea rădăcini adânci în Cuvântul Său (Matei 13:19-21). Ellen White spunea: „Toţi trebuie să simtă că au obligaţia de a atinge cele mai înalte culmi ale dezvoltării intelectuale” şi că noi ar trebui „să fim nişte uriaşi în înţelegerea doctrinelor biblice şi a lecţiilor practice ale lui Hristos” (Slujitorii Evangheliei, pp. 279, 281). De ce să nu luăm mai în serios sfaturile inspirate?

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor