Articolul precedentSă lucrăm cu iubire
  Articolul următorApărători ai credinței

  Rugăciunea și munca

  Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine dacă nu vestesc Evanghelia! – 1 Corinteni 9:16

  Cele mai eficiente proiecte misionare creştine au fost iniţiate de bărbaţi şi femei care mai întâi şi-au plecat genunchii în rugăciune şi doar apoi au pornit la lucru. Evanghelizarea fără rugăciune are în sine un secularism uscat, iar rugăciunea fără evanghelizare duce la un formalism egoist.

  James Hutson Taylor (1832–1902) s-a născut în Barnsley, Anglia, pe 21 mai 1832, într-o familie creştină. Dar ca adolescent, el a devenit foarte sceptic şi lumesc. Într-o zi, mama lui a hotărât să se roage pentru el până când avea să fie convinsă că rugăciunea ei a primit răspuns. Hutson a avut o convertire uimitoare şi a hotărât să devină misionar în China. Imediat după aceea a început să studieze mandarina, dar şi greaca, ebraica şi latina. Sub tutela Societăţii Misionare Chineze, el a primit instruire medicală la un spital din Londra. Pe 19 septembrie 1853, la vârsta de 21 de ani, Hudson a plecat de la Liverpool pe vasul Dumfries, ajungând în Shanghai, China, pe 1 martie 1854.

  În 1865, Hudson Taylor a fondat China Inland Mission (CIM) cu gândul că nu va cere niciodată fonduri de la donatori, ci se va încrede doar în Dumnezeu pentru a răspunde nevoilor. În cartea sa, China: Its Spiritual Need and Claims (1865), Taylor spune: „Pot oare toţi creştinii din Anglia să stea liniştiţi, cu mâinile în sân, în timp ce mulţimile acestea [din China] pier – pier din lipsă de cunoştinţă – din lipsa acelei cunoştinţe pe care Anglia o are în măsură atât de bogată, care a făcut ca Anglia să fie ce este şi pe noi ne-a făcut cine suntem? Ce ne învaţă Maestrul nostru? Oare nu că, dacă o singură oaie din o sută se pierde, să le lăsăm pe cele nouăzeci şi nouă şi să o căutăm pe aceea singură? Dar aici proporţia aproape că este inversă şi noi stăm acasă cu acea oaie singură şi nu luăm seama la cele nouăzeci şi nouă care pier!”

  Hudson Taylor şi-a dedicat 51 de ani din viaţă ca misionar în China. În tot ce a făcut se putea vedea pasiune şi simţământul urgenţei. Se spune că niciodată nu a răsărit soarele în China fără să îl găsească pe Hudson Taylor pe genunchi. Când a murit, în China erau 205 posturi misionare CIM, 849 de misionari şi 125 000 de chinezi creştini. Oriunde am sluji Domnului, noi ar trebui să fim umpluţi de aceeaşi pasiune pentru suflete şi de aceeaşi determinare pentru misiune care l-au caracterizat pe Hudson Taylor!

  Rugăciunea și munca - 2018. „Ce ne învaţă Maestrul nostru? Oare nu că, dacă o singură oaie din o sută se pierde, să le lăsăm pe cele nouăzeci şi nouă şi să o căutăm pe aceea singură? Dar aici proporţia aproape că este inversă şi noi stăm acasă cu acea oaie singură şi nu luăm seama la cele nouăzeci şi nouă care pier!” Hudson Taylor
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...