Dispărut prea repede

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” – Matei 19:14

  Întâlnirile cu pastorii şi prezbiterii locali se încheiaseră. Chiar înainte de a pleca la aeroport s-a apropiat de mine un bărbat care avea o mare povară pe inimă. Soţia lui era însărcinată şi, doar cu câteva zile înainte, examenele medicale au confirmat că bebeluşul pe care îl aşteptau avea anencefalie (mare parte a creierului lipsea). Medicul ei a sfătuit-o să meargă să facă avort, dar ea dorea să păstreze copilul. Câteva luni mai târziu, bărbatul mi-a spus că, prin harul lui Dumnezeu, bebeluşul se născuse şi chiar supravieţuise două săptămâni, oferindu-i mamei timp să îl plângă. Cât de triste sunt situaţiile în care intervine avortul spontan sau copilaşi micuţi suferă şi îşi încheie viaţa atât de repede!

  Pe 20 septembrie 1860, Ellen White a dat naştere celui de-al patrulea copil, pe care l-au numit John Herbert. O lună mai târziu, ea îi scria soţului ei (care călătorea): „Este un copil foarte bolnav.” Mai târziu, ea spunea: „Pe 14 decembrie, vineri am fost chemată sus. Starea micuţului se înrăutăţise. I-am ascultat respiraţia grea şi i-am simţit încheietura în care pulsul se simţea tot mai slab. Ştiam că urma să moară. Aceea a fost o oră de chin pentru mine. Mâna nerăbdătoare a morţii era deja asupra lui. I-am urmărit respiraţia din ce în ce mai slabă până când s-a oprit. […] L-am condus la cimitirul Oak Hill, unde se odihneşte până va veni Dătătorul vieţii, va rupe legăturile mormântului şi îl va învia în nemurire. După ce ne-am întors de la înmormântare, casa mea părea singuratică. M-am simţit împăcată cu voia lui Dumnezeu, dar totuşi deznădejdea şi întristarea m-au cuprins” (Spiritual Gifts, vol. 2, p. 296).

  Dar ce se întâmplă cu copiii mici care mor? În Solii alese, vol. 2, pp. 259–260 şi vol. 3, pp. 313–315 găsim nişte afirmaţii pe baza acestui subiect care ne pot fi de ajutor. Ellen White explică faptul că acei copii care mor şi au părinţi credincioşi vor fi mântuiţi, deoarece credinţa acelor părinţi „îi acoperă pe copii, la fel ca atunci când Dumnezeu Şi-a trimis judecăţile Sale asupra întâilor născuţi ai egiptenilor”. Copilaşii părinţilor necredincioşi vor fi îngrijiţi în cer de îngeri până când aceşti copii vor putea să îşi poarte singuri de grijă. Totuşi, Ellen White adaugă: „Nu putem spune dacă toţi copiii părinţilor necredincioşi vor fi salvaţi, pentru că Dumnezeu nu Şi-a făcut cunoscut scopul Său în această privinţă.” Ce binecuvântare că Dumnezeu Se îngrijeşte de noi, inclusiv de cei mici!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...