Dumnezeu este Dumnezeu

  Şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul. – Filipeni 2:11

  Ateii pot deveni nişte apărători puternici ai teoriei existenţei lui Dumnezeu. Un exemplu elocvent este C. S. Lewis (1898–1963), născut în Belfast, Irlanda, pe 29 noiembrie 1898. Crescut într-o familie creştină, Lewis a devenit ateu în 1929 şi, paradoxal, a fost „supărat pe Dumnezeu pentru că nu există”. Într-o seară a avut o discuţie lungă cu doi colegi creştini de la Oxford. În ziua următoare, pe 22 septembrie 1931, a mers împreună cu fratele lui, Warnie, la grădina zoologică. Lewis îşi aminteşte: „Când am pornit, eu nu credeam că Isus este Fiul lui Dumnezeu, însă când am ajuns la grădina zoologică credeam. Am cedat, am recunoscut că Dumnezeu este Dumnezeu.” Lewis a devenit unul din cei mai influenţi gânditori creştini din toate timpurile.

  Fiind împotriva evoluţionismului, el spunea: „Dacă sistemul solar a luat fiinţă printr-o coliziune accidentală, atunci apariţia vieţii organice pe această planetă a fost tot un accident şi toată evoluţia omului a fost şi ea un accident. Dacă aşa stau lucrurile, atunci toate gândurile noastre din prezent sunt doar nişte accidente – subprodusul accidental al mişcării atomilor. Acest lucru este valabil pentru gândurile materialiştilor şi ale astronomilor, dar şi pentru ceilalţi. Dar dacă ideile lor – ale materialiștilor şi astronomilor – sunt doar nişte subproduse accidentale, de ce le-am considera adevărate? Nu văd niciun motiv pentru a crede că un accident ar putea să îmi ofere o relatare corectă a tuturor celorlalte accidente. Este ca şi cum ne-am aştepta ca forma accidentală pe care o ia pata de lapte când verşi o cană ţi-ar putea spune cu acurateţe cum a fost făcută cana şi de ce a fost vărsată.”

  Despre Dumnezeu, Lewis sugera: „Trebuie să crezi în Dumnezeu la fel cum crezi în răsărit. Nu pentru că îl poţi vedea, ci pentru că poţi vedea tot ce atinge.” Mai mult, „există două feluri de oameni: cei care Îi spun lui Dumnezeu: «Facă-se voia Ta» şi cei cărora Dumnezeu le spune: «Bine, facă-se cum vrei tu.»” Despre speranţa creştină, el spunea: „Dacă citeşti istoria, vei descoperi că acei creştini care au făcut cel mai mult pentru lumea de acum au fost cei care s-au gândit cel mai mult la lumea viitoare. Tocmai pentru că creştinii au încetat în mare parte să se mai gândească la cealaltă lume au devenit atât de ineficienţi.” Niciodată să nu îţi pierzi speranţa pentru unii atei sau necredincioşi, şi ei pot deveni copii ai lui Dumnezeu!

  Dumnezeu este Dumnezeu - 2018. „Dacă citeşti istoria, vei descoperi că acei creştini care au făcut cel mai mult pentru lumea de acum au fost cei care s-au gândit cel mai mult la lumea viitoare. Tocmai pentru că creştinii au încetat în mare parte să se mai gândească la cealaltă lume au devenit atât de ineficienţi.” C. S. Lewis
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Două table ale Legii

  Oare cum ar fi ca aceste table ale iubirii să modifice filozofia mea de viață și, în loc să văd totul ca pe o permanentă interdicție, să abordez viața din perspectiva iubirii și să caut posibilități prin care pot manifesta iubire față de Dumnezeul meu și față de semenii mei? Este nevoie de o decizie voită, conștientă, apoi de stăruință în rugăciune. Dușmanul nostru și al lui Dumnezeu nu va fi prea binevoitor să ne lase să-i iubim pe ceilalți, mai ales pe rivalii noștri sau pe cei ce ne sunt antipatici.

  Publicate astăzi

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.