Sfori aurii

  Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţei tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. – Isaia 54:2-3

  Educaţia adventistă implică transmiterea de cunoştinţe şi valori biblice care să dăinuie pentru veşnicie. Cu acest ideal nobil în minte, unele instituţii educaţionale au devenit modele în a instrui şi inspira misionarii să ducă mesajul adventist în toată lumea. Un exemplu foarte bun este Union College, din Lincoln, Nebraska.

  La dedicarea acestei instituţii, pe 24 septembrie 1891, primul său preşedinte, W. W. Prescott, spunea că toate direcţiile sale educaţionale ar trebui să tindă şi să se centreze în jurul lui Hristos. Raportul despre acest eveniment prezentat în revista Review se încheia cu o năzuinţă a lor: „Union College va deveni o putere în această cauză şi un ajutor pentru a aduce multe suflete la slava lui. Aşa să ne ajute.” Şi, într-adevăr, aşa a şi fost. La exerciţiile de începere, duminica seara, pe 20 mai 1906, clasa terminală a acelui an a oferit şcolii o hartă misionară a lumii de dimensiuni mari, care a fost primită de preşedintele şcolii, C. C. Lewis. Pe ea era o sfoară aurie care pleca de la Union College înspre fiecare punct din câmpul de lucru unde ajunsese un lucrător de la colegiu. Harta a fost expusă pe peretele de la intrarea în capela colegiului şi au fost adăugate alte sfori, pe măsură ce noii absolvenţi mergeau pentru a sluji în ţări străine.

  În 1936, la agăţarea sforilor aurii, preşedintele M. L. Andreasen a propus ca instituţia să fie numită „Colegiul sforilor aurii”. El sugera ca o bucată din sfoară să fie trimisă tuturor misionarilor ca un simbol al faptului că cei de la colegiu continuau să se roage pentru succesul şi siguranţa lor.

  Acest lucru conferea un simţământ de ataşare şi apartenenţă faţă de cei care slujeau în greutăţi şi singuri în câmpurile misionare.

  Indiferent unde te afli acum, tu poţi să te rogi pentru misionarii dedicaţi care predică Evanghelia veşnică în toată lumea. Dacă îi cunoşti pe unii dintre ei, chiar poţi să le trimiţi un mesaj scurt, să le spui că te rogi pentru ei. Deşi pare poate prea simplu, acest gest de grijă şi sprijin poate face o mare diferenţă în vieţile lor!

  Sfori aurii - 2018. Indiferent unde te afli acum, tu poţi să te rogi pentru misionarii dedicaţi care predică Evanghelia veşnică în toată lumea. Dacă îi cunoşti pe unii dintre ei, chiar poţi să le trimiţi un mesaj scurt, să le spui că te rogi pentru ei. Deşi pare poate prea simplu, acest gest de grijă şi sprijin poate face o mare diferenţă în vieţile lor!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.