Pasiune pentru misiunea din afara orașelor

  Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu. – Faptele apostolilor 20:24

  Scriu acest text aflându-mă în Zürich, Elveţia, în seara Sabatului din 22 octombrie 2016. Astăzi am avut un program inspirator în oraşul Tramelan, unde am sărbătorit 130 de ani de la dedicarea locului de întâlnire al adventiştilor de ziua a şaptea. Dar prezenţa adventistă în această ţară frumoasă a început doar cu 20 de ani în urmă, pe 7 februarie 1866, când Czechowski i-a botezat pe Louise Pigueron şi Jean David Goymet în lacul Neuchâtel. Acesta a fost primul botez adventist din Elveţia şi poate primul (sau cel puţin al doilea) de pe continentul european. Michael Belina Czechowski s-a născut în Polonia pe 5 septembrie 1818. Fiind preot catolic, el a mers la Roma pentru o scurtă întrevedere cu papa Grigore al XVI-lea. Dezamăgit pe Biserica Romano-Catolică, Czechowski a renunţat la jurămintele făcute şi s-a căsătorit. În 1851 s-a mutat împreună cu soţia lui în America de Nord, unde a lucrat ca evanghelist baptist. În 1856, a întâlnit un grup de adventişti păzitori ai Sabatului şi a devenit predicator al acestei biserici în formare.

  Odată cu trecerea timpului, Czechowski a simţit povara de a predica mesajul adventist în Europa. Fără susţinere din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea care tocmai se organizase, el a convins un grup de adventişti de duminica să îi sponsorizeze eforturile misionare. Astfel că, pe 14 mai 1864, a pornit pe mare împreună cu soţia lui şi cu Annie Butler spre Europa şi a predicat mesajul adventist în Italia, Elveţia, Germania, Franţa, Ungaria şi România. La cererea adventiştilor elveţieni, John N. Andrews a fost trimis zece ani mai târziu spre Europa ca primul misionar oficial al adventiştilor trimis peste mări.

  După ce a plantat seminţele mesajului adventist în Europa, Czechowski a murit pe 25 februarie 1876, în Viena, Austria, lăsând în urmă o moştenire uimitoare de slujire devotată. Mai mulţi dintre cei convertiţi de el şi urmaşii lor au mers ca misionari adventişti în diferite locuri ale lumii. Eforturile sale au dovedit încă o dată că seminţele mici pot duce la recolte bogate. Chiar şi ca voluntari (fără a fi sponsorizaţi oficial), tu şi cu mine avem privilegiul de a fi misionari devotaţi ai mesajului adventist!

  Pasiune pentru misiunea din afara orașelor - 2018. După ce a plantat seminţele mesajului adventist în Europa, Czechowski a murit pe 25 februarie 1876, în Viena, Austria, lăsând în urmă o moştenire uimitoare de slujire devotată. Mai mulţi dintre cei convertiţi de el şi urmaşii lor au mers ca misionari adventişti în diferite locuri ale lumii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...