Cea mai importantă decizie

  Apoi a mers puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi S-a rugat, zicând: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi, nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” – Matei 26:39

  Luni, 26 septembrie 1983, dimineaţa devreme, într-un orăşel în apropierea Moscovei. Sistemele computerizate de avertizare ale Uniunii Sovietice au detectat o rachetă care venea, apoi a doua, a treia, a patra şi a cincea, lansate din Statele Unite. Protocolul militar sovietic era să recurgă la represalii în astfel de situaţii, printr-un atac nuclear. Ofiţerul Stanislav Petrov era de serviciu, responsabil pentru înregistrarea lansărilor de rachete ale inamicilor. Nivelul de fiabilitate al alertei era „cel mai ridicat” şi opţiunea arătată de aparat ca ordin era „lansare”. Dar în loc să raporteze această informaţie superiorilor, el a catalogat-o ca pe o alarmă falsă. Mulţi ani mai târziu, el a declarat: „Eu aveam toate informaţiile. Dacă aş fi trimis raportul la lanţul de comandă, nimeni nu ar fi spus un cuvânt împotriva ordinului.” Aproape sigur că s-ar fi declanşat un război nuclear în lume. Investigaţiile anterioare au confirmat că alarmele false au fost cauzate de o aliniere rară a luminii soarelui pe norii de la altitudini mari şi pe orbiţii satelitului Molniya, eroare corectată mai târziu. Petrov a considerat că acele alarme erau false, deoarece era sigur că prima lovitură a Statelor Unite avea să fie una masivă, nu doar cinci rachete. În plus, alarmele erau doar din partea sistemului de detectare care tocmai ce fusese instalat, fără a fi confirmat de sistemele radar de la sol. Acolo au fost în joc consecinţe cu implicaţii mult mai mari şi Petrov şi-ar fi putut îndeplini datoria dând informaţia mai departe. Dar el a luat această responsabilitate asupra lui şi a făcut alegerea corectă într-un moment foarte crucial, când viitorul omenirii era în joc!

  O decizie cu mult mai mare a fost luată de Isus Hristos în Grădina Ghetsimani. El chiar a mărturisit la trei din ucenicii Lui: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte” (Matei 26:38). Apoi, fiind singur, El S-a rugat: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi, nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu” (Matei 26:39,42,44).

  Totul era în joc în acea criză teribilă şi „paharul cel tainic tremura în mâna Suferindului” (Hristos, Lumina lumii, p. 693). Dar, lăudat fie Dumnezeu, Isus a mers până la cruce pentru a plăti preţul salvării noastre!

  Cea mai importantă decizie - 2018. O decizie cu mult mai mare a fost luată de Isus Hristos în Grădina Ghetsimani. El chiar a mărturisit la trei din ucenicii Lui: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte”. Apoi, fiind singur, El S-a rugat: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi, nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...